Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Trokiranje v nizkih obratih

Napisal/-a xalfist To nov 02, 2010 10:04 am

Imam en problem, ki se mi je pojavil pred kratkim, ko sem natočil 100oktansko gorivo in sprava ročke na bencinski niso delale po 2-3min so jih usposobli, zakaj niso delale nevem, in po kakšnih 50km voznje mi je zažel avto trokirat v nizkih obratih. Sedaj nevem ali je to slučaj ali je možno da je z benzom kaj narobe. Ponavadi tankam 95 ,občasno 100 ampak še ni bilo nikoli težav.

Naj povem kaj dela, če se peljem npr z 4prestavo, 60km/h pri 1500obrtov in dodam gas avto trokira, če popustim in še enkrat narahlo dodam avto normalno včele, tega prej ni delal. V glavnem v bilo kateri presravi nekje med 1500-2000obratov če dodam gas zatrokira, ko popustim gas in nanovo dodam vleče normalno. In pa pri speljevanju tam pa nekje do 2500 obratov zatrokira oz cukne. In pa v prvi če se peljem pod 2000obratov in pohodim gas, se sliši da nekaj pokne v mašini.
Če ga peljem na kak tester, bo pokazalo napako ali nima smisla?

Sam sumim svečke, kable, oz vse kaj je povezano z vžigom. Nekaj podobnega mi je delal prejšni avto ampak tam je blio trokiranje izrazitejše, vzrok so bli kabli. ampak je bil avto 94letik z veliko manj elektronike.
Gre za sephio 1.5 16v 2001.
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Re: Trokiranje v nizkih obratih

Napisal/-a xalfist To nov 02, 2010 12:27 pm

Pozabil sem napisat da trokira ko je topel, ko je hladen takrat ne trokira.
Off: Ali jaz ne vidim ali ni več opcije, da lahko svoj prispevek popraviš , oz dopolniš tako kot je bilo prej, uredi/briši?
Alfa romeo 147

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline To nov 02, 2010 12:34 pm

Mogoče bencinska črpalka gre proti koncu.

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist To nov 02, 2010 2:59 pm

Ker mi je, kot sem že rekel pri prejšnem, delalo podobno sem za začetek preveril kable in naletel na zanimivo odkritje. Koliko zgleda, je videti kot ,da bi kabl na prvi svečki oksidiro, sem posliko, da je bolje vidno. drugih še nisem razdiro?

Prve slike so z strani , ko pride kabl na svečko.
Slika
Slika
[img]http://www4.slikomat.com/10/1102/9za-Fotogr.jpg[img]
Slika
Slika

Na zadnji fotografiji pa je kabl z druge strani ki pa je lep, čist ,črn.
Slika
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 To nov 02, 2010 3:52 pm

Jah res zgleda oksidirano. Na tvojem mestu bi zamenjal komplet kable+svečke, to ni nek strošek. Potem pa naprej. Mogoče senzor obratov? Če se ne motim je nekdo pisal, da ponavadi slabše deluje ko je topel.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist To nov 02, 2010 4:40 pm

zaj dobim , sam kable , svečke bom menjo tut, čeprav so bile lani. Sem pa na kia forumu odkril temo , ko je en imel z isto kio identične težave in ko je menjal kable, jih ni bilo več. Zaj grem menjat in bom vido kako bo. Upam da je samo to.
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist To nov 02, 2010 5:10 pm

menjal oba kabla, fuč je bil vrjetno sam en drgače bi bolj cukalo. avto lepo vleče iz nizkih obratov, tut ko je segret tako, da mislim oz upam da je težava rešana. Svečke pa še pridejo menjane vrjetno jutri.

Lp
Alfa romeo 147
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov