Nasveti in napotki ter povpraševanja...

AEnergy
Nov uporabnik

Alfa 2.4 JTDm ob prvem zagonu potrokira+siv dim

Napisal/-a AEnergy Pe nov 05, 2010 12:11 am

Pozdravljeni! Imam problem z Alfo 2.4 JTDm 200km, namreč slabo mi vžiga (težko vžge, včasih šele v drugo ali v tretje, zraven še pol potrokira in sivo pokadi in se par sekund zaganja) ob prvem vžigu zjutraj ali če par ur stoji... če jo recimo po prvem vžigu čez pol minute probam drugič vžgat, vžge kot nova... :? če dodam malo gasa, je čez par sekund OK... drugače gre avto dobro... vžig mi pa nagaja al je avto v garaži na toplem al pa zunaj, al na soncu al v dežju...

kaj menite da bi lahko bilo...??

(menjan je bil že akumulator, EGR, LMM, obnovljeni injektorji, zamenjano olje in filter, edin še naftni filter čakam in upam da je on krivec...) velik sem sedaj bral o tem da bi znala nafta nekje padat...??? eni rečejo da lahko da niso injektorji dobro obnovljeni (Jelen jih je obnavljal)?

upam da je imel že kdo podoben problem in da ga je rešil... že vnaprej hvala za vsak odgovor!
Zadnjič spremenil AEnergy, dne Pe nov 05, 2010 12:29 am, skupaj popravljeno 3 krat.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Re: Alfa 2.4 JTDm ob prvem vžigu potrokira+siv dim

Napisal/-a lisko Pe nov 05, 2010 12:13 am

Grelne svečke so vse dobre?
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

AEnergy
Nov uporabnik

Re: Alfa 2.4 JTDm ob prvem vžigu potrokira+siv dim

Napisal/-a AEnergy Pe nov 05, 2010 12:24 am

lisko je napisal/-a:Grelne svečke so vse dobre?

hmm... dejansko ne vem... sem spraševal na servisu, računalnik ne pokaže da bi bilo kj narobe s grelnimi svečkami, jaz jih pa še nisem šel ven jemat pa probavat,, ker naj bi v primeru če bi katera crknla se prižgala lučka v obliki spirale... pa tud baje če je avto v garaži al pa ko je sonce recimo 20 stopinj se kao ne vključujejo...???

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Re: Alfa 2.4 JTDm ob prvem zagonu potrokira+siv dim

Napisal/-a lisko Pe nov 05, 2010 7:24 am

Hja zdaj si pa malo spremenil zgodbo :) Če je res temu tako, potem bo res nekaj na samem dovodu goriva ali pa sami pumpi.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne nov 07, 2010 9:51 am

sodelavec ima isto alfo in problem z zaganjanjem...Avto ima 60000 km realnih in so na servisu postavili diagnozo-menjava ventilov,ker baje ne zapirajo do konca oz. so zažgani.To naj bi bila tovarniška napaka teh motorjev in so jih menda že precej podrli...

AEnergy
Nov uporabnik

Napisal/-a AEnergy Po nov 08, 2010 9:52 pm

čare je napisal/-a:sodelavec ima isto alfo in problem z zaganjanjem...Avto ima 60000 km realnih in so na servisu postavili diagnozo-menjava ventilov,ker baje ne zapirajo do konca oz. so zažgani.To naj bi bila tovarniška napaka teh motorjev in so jih menda že precej podrli...

zanimivo... ventili, to jih je pol x20... to da so jih precej podrli, misliš kao popravli, zamenjal ventile in je pol OK? kakšn je pa kj strošek?

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po nov 08, 2010 9:58 pm

Kaj ti je Jelen (drugače ni slab) obnovil, samo inektorje ali tudi visokotlačno črpalko? Si mogoče menjal zobati jermen in kje če si ga?

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po nov 08, 2010 10:19 pm

Ja pomenjajo ventile,zbrusijo sedeže in je to to.Samo to niso samo ventili,potem rabiš še garnituro tesnil za glavo pa če boš podiral glavo boš menda dal nov jermen in ostalo kolesje novo gor tako da je že materiala hitro okol jurja...Samo sem zdajle še enkrat prebral kaj ti serje in vidim da imaš ti samo z vžigom problem...Šobe praviš so obnovljene??Čudno da že kok km ima avto??JTD-ji so neproblematični glede šob če filter redno menjavaš...Jaz bi avto peljal k jelenu pa naj razišče,ker človek je na mestu in mislim da te ne bi za.jebal,ker bi že zdavnaj lahko zaprl delavnico.Isti problem je imel brat na mondeu ampak on je ime l2 šobe zanič in je verglal tudi po par minut ko pa je prdnil je pa belo kadil dokler se ni segrel potem je bilo ok tako da ja najprej nazaj k Jelenu in če bo tam diagnoza OK nekomu ki se spozna oz. dobit nekoga iz Avto triglava da ti bio 100% zagotovil kaj mu je da ne boš menjaval stvar za stvarjo.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Po nov 08, 2010 10:41 pm

@čare, ali je imel tvoj sodelavec mogoče čipirano?

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To nov 09, 2010 3:45 pm

Ne.

mdivjak14
Nov uporabnik

Napisal/-a mdivjak14 Če nov 11, 2010 2:38 pm

AEnergy je napisal/-a:Pozdravljeni! Imam problem z Alfo 2.4 JTDm 200km, namreč slabo mi vžiga (težko vžge, včasih šele v drugo ali v tretje, zraven še pol potrokira in sivo pokadi in se par sekund zaganja) ob prvem vžigu zjutraj ali če par ur stoji... če jo recimo po prvem vžigu čez pol minute probam drugič vžgat, vžge kot nova... :? če dodam malo gasa, je čez par sekund OK... drugače gre avto dobro... vžig mi pa nagaja al je avto v garaži na toplem al pa zunaj, al na soncu al v dežju...

kaj menite da bi lahko bilo...??

(menjan je bil že akumulator, EGR, LMM, obnovljeni injektorji, zamenjano olje in filter, edin še naftni filter čakam in upam da je on krivec...) velik sem sedaj bral o tem da bi znala nafta nekje padat...??? eni rečejo da lahko da niso injektorji dobro obnovljeni (Jelen jih je obnavljal)?

upam da je imel že kdo podoben problem in da ga je rešil... že vnaprej hvala za vsak odgovor!

Evo jaz mam isti problem na leonu top sportu, 1.9 tdi, 150km, l 2002. In sem ga vozil k najmanj petim mehanikom in pr nobenemu ni nič pokazalo na testerju in nobenemu se ni niti sanjalo kaj bi bilo. Pri čisto zadnjem mehaniku, pa je prišlo do ugotovitve (upam da resnične), šobe, lmm, dovod nafte je vse vredu, svečke tudi. Je pa mi nonstop trdil, ko sem prišel nazaj po avto, da je avto čipiran (jaz pa nič vedel, ko sem ga kupo) :o in da ni računalnik oz parametri niso vredu naloženi in da je avto čisto zmešan, kot mrzel tako tudi topel, sploh ne gre tako kot bi moral it za 150 konjskega, zato ker je tud EGR dol zadelan (vedno ga zadelajo kadar se avto čipira) in da naj grem v LJ k RSR-ju. Sicer še nisem šel, mam pa v načrtu v naslednjih 2 tednih it in vam sporočim kaj bodo ugotovili.

LP

AEnergy
Nov uporabnik

Napisal/-a AEnergy Če nov 11, 2010 7:51 pm

pskoda je napisal/-a:Kaj ti je Jelen (drugače ni slab) obnovil, samo inektorje ali tudi visokotlačno črpalko? Si mogoče menjal zobati jermen in kje če si ga?

Jelen je obnovil injektorje, pol pa kr avto ni še dobro delal je še enkrat pregledal in testiral vbrizglane šobe in merjenje kompresije topel in hladen.... pol kontrola vbrizga in ponovno testiranje...

zobati jermen je bil tudi menjan pred enim letom ali pa 15.000km nazaj, pri Avto Milek-Ceršak.

v glavnem, zamenjal sem NAFTNI FILTER in sedaj zjutraj ko celo noč stoji vžge kot nov! Pol zvečer ko nekaj časa stoji, mi pa vžge pa ugasne pa vžge pa trokira, pa kr hoče ugasnt, pol če dam malo gasa je OK.... nasljednje jutro spet vžge kot nov, zvečer spet se zaganja...

ne vem več kaj bi lahko bilo...

mogoče kakšen senzor temperature, bral sem o senzorjih na gredi, sam drgač men gre avto ko ga ogrejem odlično... (menjan je bil EGR, LMM, MAP senzor sem očistu je bil čist sajast...)

zanimivo to da bi bil lahko čipiran avto, pa da bi to nagajalo...?? avto res trga gate...

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Če nov 11, 2010 8:07 pm

Čip nima veze pri tem. Za zobati jermen sem te vprašal zato, ker če slučajno ko ga menjajo in kiksejo za en zob med glavno gredjo in ventili, bo avto teško vžigal. Glede na to, da je pregledal šobe in pritik pa je vse ok, grelne svečke praviš da niso, ker nima veze tudi če je toplo bi šel skoraj stavit, da ga senzor na gredi nekaj serje.

Če imaš možnost iti kakšnemu, ki ve kaj pomenijo številke na testerju ga obišči, ker je brezveze vse menjat pa še vsak senzor je hitro 50eur je pa velika možnost da je senzor na grdi

AEnergy
Nov uporabnik

Napisal/-a AEnergy Če nov 11, 2010 9:00 pm

pskoda je napisal/-a:Čip nima veze pri tem. Za zobati jermen sem te vprašal zato, ker če slučajno ko ga menjajo in kiksejo za en zob med glavno gredjo in ventili, bo avto teško vžigal. Glede na to, da je pregledal šobe in pritik pa je vse ok, grelne svečke praviš da niso, ker nima veze tudi če je toplo bi šel skoraj stavit, da ga senzor na gredi nekaj serje.

Če imaš možnost iti kakšnemu, ki ve kaj pomenijo številke na testerju ga obišči, ker je brezveze vse menjat pa še vsak senzor je hitro 50eur je pa velika možnost da je senzor na grdi

ja, dober nasvet, to smo takoj preverili če bi zobati jermen slučajno bil zamaknjen, ampak ni... tudi tega sem klicu ko ga je menjal, pa trdi da je sigurn pravilno zamenjan...

za ta senzor na gredi sem bral da je en senzor položaja glavne gredi in senzor odmične gredi... na računalniku je bil avto že večkrat pa ni nič pokazal...

najbolj je to zdj zanimivo da po menjavi naftnega filtra zjutraj vžge ko recimo avto stoji 12 ur ali pa še več vžge dobro, če pa stoji par ur, pa spet se zaganja, trokira...???

AEnergy
Nov uporabnik

Napisal/-a AEnergy Če nov 11, 2010 9:01 pm

pskoda je napisal/-a:Čip nima veze pri tem. Za zobati jermen sem te vprašal zato, ker če slučajno ko ga menjajo in kiksejo za en zob med glavno gredjo in ventili, bo avto teško vžigal. Glede na to, da je pregledal šobe in pritik pa je vse ok, grelne svečke praviš da niso, ker nima veze tudi če je toplo bi šel skoraj stavit, da ga senzor na gredi nekaj serje.

ja, dober nasvet, to smo takoj preverili če bi zobati jermen slučajno bil zamaknjen, ampak ni... tudi tega sem klicu ko ga je menjal, pa trdi da je sigurn pravilno zamenjan...

za ta senzor na gredi sem bral da je en senzor položaja glavne gredi in senzor odmične gredi... na računalniku je bil avto že večkrat pa ni nič pokazal...

najbolj je to zdj zanimivo da po menjavi naftnega filtra zjutraj vžge ko recimo avto stoji 12 ur ali pa še več vžge dobro, če pa stoji par ur, pa spet se zaganja, trokira...???

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Če nov 11, 2010 9:20 pm

dihtunga na glavi
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če nov 11, 2010 10:09 pm

Mogoče ne bi bilo slabo ponovno naložit software oz. zadnjo različico le tega.Kamor si ga vozil na testerje so Fiatovi ali univerzalni?? Kontaktiraj RSR oni so za VW a tem področju doktorji morda jim je kaj znano tudi okoli AR.

AEnergy
Nov uporabnik

Napisal/-a AEnergy Če nov 11, 2010 10:40 pm

čare je napisal/-a:Mogoče ne bi bilo slabo ponovno naložit software oz. zadnjo različico le tega.Kamor si ga vozil na testerje so Fiatovi ali univerzalni?? Kontaktiraj RSR oni so za VW a tem področju doktorji morda jim je kaj znano tudi okoli AR.

bom probal vprašat preko maila RSR... mogoče bodo kaj vedeli...

sedaj sem še malo gledal po forumih in sem zasledil da imajo telele 2.4 mašine 100Ah akumulator... pri meni je pa 72Ah, lansko leto je bil menjan...

morm to točno preverit...

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Pe nov 12, 2010 8:24 am

Akumolator ni, ker če bi bil slab ti ne bi vžgal po 12h bolje kot pa po nekaj urah, če bi bilo kontra ne rečem. Drugače pa ima aku indikator, če imaš original od magneti marelli-ja. Senzor na gredi je zelo pomemben, ker če ga odklopiš avto ne bo vžgal in res je da očitava položaj

AEnergy
Nov uporabnik

Napisal/-a AEnergy Pe nov 12, 2010 11:43 am

pskoda je napisal/-a:Akumolator ni, ker če bi bil slab ti ne bi vžgal po 12h bolje kot pa po nekaj urah, če bi bilo kontra ne rečem. Drugače pa ima aku indikator, če imaš original od magneti marelli-ja. Senzor na gredi je zelo pomemben, ker če ga odklopiš avto ne bo vžgal in res je da očitava položaj

možno bi res bilo, da ta senzor na gredi nagaja... samo mi na alfa forumu en poznavalec trdi, da če bi bilo kj s senzorjem da bi mi opoz.lučka svetila... ampak mogoče je pa senzor mogoče kj zapacan, pa dela sam prav ne kaže... drgač pa na alfa forumu reče en poznavalec da so al injektorji slabo obnovljeni al pa visokotlačna črpalka ne dela prav... ???
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov