Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
burka
Stalni uporabnik

Kraj: Zasavje

Centralna stop luč, P406 1.8 16v karavan

Napisal/-a burka Pe nov 12, 2010 2:55 pm

Pozdravljeni!

Med vožnjo iz Celja proti Trojanam mi je na avtocesti zasvetila rdeča luč STOP na armaturni plošči - na počivališču sem se ustavil, preveril nivo tekočin, vse je bilo OK, mehanik mi je rekel tudi naj bom pozoren, če se bo vžgala še luč za tlak olja, vendar se ni. Ker on vizualno ni mogel ugotoviti napake, me je napotil na tester - ki, zelo zanimivo, ne pokaže napak.

Mehanik, ki je avto imel na diagnostiki, je opazil da se ventilator prižge pri mrzlem motorju, kar seveda ni normalno. Avto je pri mehaniku sedaj tretji dan, pa ne ugotovijo ničesar novega....tipalo za temperaturo motorja naj bi bilo OK, saj naj bi njegovo nedelovanje pokazal tester.

Ima kdo kakšen nasvet?? Informacije več kot dobrodošle, hvala!

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: Centralna stop luč, P406 1.8 16v karavan

Napisal/-a Fan So nov 13, 2010 1:06 am

Pozdravljeni

Mehanik naj pobriše napake ( preden jih pobriše, si jih naj skopira ), in naj se zapelje s priklopljenim testerjem na vozilu ( tester naj postavi v položaj testiranje posameznih komponent ).
Torej v koliko se je prižgala opozorilna lučka, je ostala napaka v ECUju in se lahko primirja ispisan protokol, kar pa mehaniku pove vrsto napake.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Broz
Nov uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a Broz So nov 13, 2010 2:02 am

Tudi jaz sem imel probleme kako leto nazaj s stop lučko. Vozil sem se vseeno, ker sem vedel da osnovnih tekočin ima avto dosti ( narejen servis nedolgo pred tem ) tak da je blo nekaj z štromom oz napeljavo. Meni se je vžgala kakor se ji je zazdelo, sicer bol po redko ampak po tedenskih vožnjah iz Mb do Ve vseeno ni lep občutek gledat tiste lučke.

Rezultat je pa bil 15 minutno dr*anje po kablih ( eden gledal števc drugi pa cukal kable ) okoli mašine in je imelo neki tipalo na glavi slab stik z kablom ( stari mi je reku da menda za temp. ampak nimam pojma !) . Mal sma improvizirala z izolircu in voila od tedaj bp. morem kr potrkat na les :D

lp
Zamenjam Opel Astro GTC Black & White za Laguno II grandtour Dynamique :)

Uporabniški avatar
burka
Stalni uporabnik

Kraj: Zasavje

Napisal/-a burka So nov 13, 2010 8:09 am

Me je mehanik včeraj klical in je rekel, da mi bo dal številko od enega super avto električarja, on naj bi ta problem rešil brez večjih težav. Hvala za informacije.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov