Nasveti in napotki ter povpraševanja...

StilRcA
Nov uporabnik

Toyota Corolla 03 D4D 66kw

Napisal/-a StilRcA Po nov 15, 2010 7:53 am

Živio.

Zanima me, če kdo ve za koga ki bi mi priklopil avto na računalnik in pogledal če je kaj narobe z avtom. Najbolje bi bilo, če bi bil iz severne primorske. Mislim, da na uradnem servisu ti tega ne naredijo. Tako, da bi samo pogledali in potem bi šel kam drugam popravljat. Ali se motim? Prižgala se mi je lučka od motorja. Avto sem sklopil in ponovno štartal lučka pa ni več svetila. Pa tudi pri menjanju se pojavijo neke vibracije, ki jih čutiš v pedalu sklopke. Samo sklopka se mi zdi, da lepo prime. Turbina?! Avto sem kupil rabljen in ga imam cca 6000km. Ni bilo nobenih problemov do sedaj. Vibracije so pa že od samega začetka. Močnejše pa so, če menjaš pri višjih obratih.

LP

StilRcA
Nov uporabnik

Re: Toyota Corolla 03 D4D 66kw

Napisal/-a StilRcA To nov 16, 2010 8:10 am

No avto sem peljal na servis in so mi ga zastonj priklopili na računalnik. Napaka je sledeča:
- Potrebna zamenjava tlačnih ventilov na pumpi goriva. (dva ventila - se dobita v garnituri)

Sedaj pa ne vem točno kako se tem ventilom strokovno reče, da bi pogledal koliko stanejo. Najbolje če mi nalepite kar link od kake spletne trgovine. Zanima me ali je možno, da jih sam zamenjam glede na to da se jim menja cca. pol ure. Na servisu so rekli da je cena med 300 - 350€ z delom. Ti ventili se nahajajo takoj spredaj na sredini in so vidni ter dostopni. Ker pa nevem kake oblike so v celoti pa ne vem ali jih je možno sam menjati. Če bo kaka dilema lahko prilepim tudi sliko ma jo je potrebno še naslikati.

Hvala

StilRcA
Nov uporabnik

Napisal/-a StilRcA Sr nov 17, 2010 9:13 am

No upam, da mi bo sedaj znal kdo povedati kako se ti dve zadevi imenujeta (glej sliki spodaj). Rabim samo vedeti zatradi cene in če lahko to sam doma zamenjam? Ali je potrebna kakšna kalibracija z računalnikom ali so kake druge finte. Ker izgleda da je zelo enostavno zamenjati.

Slika

Slika

tomaz30
Nov uporabnik

Napisal/-a tomaz30 Sr nov 17, 2010 7:57 pm

Pozdravljeni!
Sama senzorja ni težko zamenjati,seveda z ustreznim orodjem, večji problem je kje dobiti senzorje. Poskusite poklicati na servise, kjer obnavlajo črpalke ali dobiti rabljene.
L.p.T.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov