Nasveti in napotki ter povpraševanja...

GTI_Mk4
Novinec

Voda v golfu 4

Napisal/-a GTI_Mk4 Če nov 18, 2010 3:22 pm

lp...
moj problem je sledeč
stekla so se mi začela močno rositi...menjav sem kabinski filter in ni nič pomagalo..
nakar se po deževni noči vsedem v avto in vidiv na voznikovi in sovoznikovi strani vodo...
voda je prišla noter skozi gumo spodaj pri vratih...bi mogoče kdo vedel kako popravit ''zadihtat'' zadevo, da voda več nebi vstopala v vozilo

za lažjo oreintacijo prilagam slike
Slika
Slika
Slika

to se dogaja na obeh straneh...
hvala za odgovore

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Re: Voda v golfu 4

Napisal/-a Daedalus Če nov 18, 2010 4:40 pm

Znan problem, imeli pri nas na Toledotu Mk2.

Rešitev? Daj vratno tapeto dol...odspodaj bi moral bit kot nek pokrov iz pločevine, privijačen na vrata, ki je malo "naprednejša" zaščita da voda ne moči tapete in elektronike v vratih medtem ko teče skozi vrata. Seveda pa je VW šparal na dihtungi okoli te pločevine, saj rada preperi, in posledično imaš pri močnejšem deževju poplavo, pri manjšem pa samo zarošene šipe.
Torej, tapeto dol, tisti pleh odšraufaj, vendar ga ne rabi stavit dol. Zdrgni preperelo dihtungo dol (verjetno bo na spodnji tretjini vrat preperela, zgoraj bo pa še vredu in cela; vendar zdrgni dol v VSAKEM primeru celotno spodnjo tretjino, saj ti bo drugače čez nekaj časa spet puščalo), temeljito očisti površino (npr. z bencinom) in kupi nek tesnilni trak, ki je kot nek čingum - lepljiva in mehka masa za tesnenje. Pozabil ime, seveda. S čimbolj čistimi rokami zrolaj v "vrvico" primerne debeline (predvsem ne pretanke, ker potem si za brezveze vse to delal), in jo zalepi na mestu, kjer je bila prejšnja dihtunga preperela. Potem pleh nazaj, privijači (ne privijaj vijakov preveč, saj tako ne bo nič bolj tesnilo), in z roko pritisni delih pleha, kjer je spodaj nova "dihtunga". Tapeto nazaj gor.

Pa ne pozabi fajn obrisati zastale vode iz tepihov, in avta temeljito prezračiti na soncu (!). Sicer ga je te dni težko najt (sonce), pa vendar.

PS: Zdaj sem se spomnil, da so lahko samo luknjice na dnu vrat zamašene - poglej če so. Če niso, je problem najverjetneje v tem, kar sem napisal.

PS2: Tam, kjer si slikal tisto zunanjo dihtungo na spodnjem delu vrat, bo VEDNO po dežju mokro, saj tam voda mora tečt. Kjer pa ne sme bit mokro/vlažno, pa je na stiku med tapeto in vrati.

GTI_Mk4
Novinec

Napisal/-a GTI_Mk4 Če nov 18, 2010 4:55 pm

Daedalus je napisal/-a:Znan problem, imeli pri nas na Toledotu Mk2.

Rešitev? Daj vratno tapeto dol...odspodaj bi moral bit kot nek pokrov iz pločevine, privijačen na vrata, ki je malo "naprednejša" zaščita da voda ne moči tapete in elektronike v vratih medtem ko teče skozi vrata. Seveda pa je VW šparal na dihtungi okoli te pločevine, saj rada preperi, in posledično imaš pri močnejšem deževju poplavo, pri manjšem pa samo zarošene šipe.
Torej, tapeto dol, tisti pleh odšraufaj, vendar ga ne rabi stavit dol. Zdrgni preperelo dihtungo dol (verjetno bo na spodnji tretjini vrat preperela, zgoraj bo pa še vredu in cela; vendar zdrgni dol v VSAKEM primeru celotno spodnjo tretjino, saj ti bo drugače čez nekaj časa spet puščalo), temeljito očisti površino (npr. z bencinom) in kupi nek tesnilni trak, ki je kot nek čingum - lepljiva in mehka masa za tesnenje. Pozabil ime, seveda. S čimbolj čistimi rokami zrolaj v "vrvico" primerne debeline (predvsem ne pretanke, ker potem si za brezveze vse to delal), in jo zalepi na mestu, kjer je bila prejšnja dihtunga preperela. Potem pleh nazaj, privijači (ne privijaj vijakov preveč, saj tako ne bo nič bolj tesnilo), in z roko pritisni delih pleha, kjer je spodaj nova "dihtunga". Tapeto nazaj gor.

Pa ne pozabi fajn obrisati zastale vode iz tepihov, in avta temeljito prezračiti na soncu (!). Sicer ga je te dni težko najt (sonce), pa vendar.

PS: Zdaj sem se spomnil, da so lahko samo luknjice na dnu vrat zamašene - poglej če so. Če niso, je problem najverjetneje v tem, kar sem napisal.

PS2: Tam, kjer si slikal tisto zunanjo dihtungo na spodnjem delu vrat, bo VEDNO po dežju mokro, saj tam voda mora tečt. Kjer pa ne sme bit mokro/vlažno, pa je na stiku med tapeto in vrati.

sem pogledal pa luknjice niso zamašene...bom jaz vzel tapeto dol da vidim kaj se dogaja......kaj pa če bi z lepilom za šipe zatesniv?? bi blo kaj narobe??

Uporabniški avatar
2Fast&2Furious
Mojster foruma

Kraj: Lj

Napisal/-a 2Fast&2Furious Pe nov 19, 2010 11:17 am

Bi bil kakšen silikon tudi uporaben? Ali mora biti nujno tista "črna" masa, da se zadihta ? Namreč pojavil se mi je enak problem na voznikovih vratih.

lp

GTI_Mk4
Novinec

Napisal/-a GTI_Mk4 Pe nov 19, 2010 12:28 pm

jaz sem danes vzel tapete dol vendat nebom zadihtav še ker je velika vlaga še zunaj...jaz bom z lepilom za stekla...tistim črnim...pomoje bo v redu

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe nov 19, 2010 10:52 pm

GTI_Mk4 je napisal/-a:jaz sem danes vzel tapete dol vendat nebom zadihtav še ker je velika vlaga še zunaj...jaz bom z lepilom za stekla...tistim črnim...pomoje bo v redu

ce bos s tem dihtal nebos vec nikol tapete narazn dobu.
ta lepilko je premocn.uzam navadn crn silikon za tesnjenje.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

Napisal/-a fantom Pe nov 19, 2010 10:57 pm

js sm vedno gumi-kit uporabu in je vedno držal. tud čez leta ni spuščal. odsvetujem lepilo za šipe ker pol nosilca agregatov neboš več dobu dol oz. zelo zelo teško :huh:
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov