Nasveti in napotki ter povpraševanja...

GMW
Nov uporabnik

Popravilo tal

Napisal/-a GMW Če nov 25, 2010 6:10 pm

No par dni nazaj sem kupil bmw e36, ki ga imam namen spremeniti v drift dirkalnik. Ampak pri razdiranju sem prisel do rje na tleh, kar kaze da je bil avto po vsej verjetnosti zaleten. Pod avtom se sploh ne opazi, ampak ko sem dvignil tepih je bil avto zarjavel. in opazil sem da je tudi pri pritljazniku. To je samo na desni strani avta od zadnjih vrat pa do prtljaznika. Vidi se tudi vare. Sedaj me zanima al naj ojacam tla in ce naj jih, kako naj jih ojačam?

Hvala za odgovore in lep pozdrav!

Uporabniški avatar
martin94
Novinec

Kraj: Ilirska Bistrica

Re: Popravilo tal

Napisal/-a martin94 Če nov 25, 2010 6:47 pm

prvo kot prvo moraš odstraniti prerjavel pleh, tam, kjer pa ni še ni prišlo skozi, zbrusit do čiste površine/kovine ;) nato pa tam, kjer so bile luknje na čist pleh zavariš novo zaplato, zbrusiš, 2K temeljna ter farba in si zmagal :D

glede na to, da bo za drift, pa je še bolj pametno še tam, kjer je pleh bo obdelavi bol tanek, še malo ojačati s plehom ;)

če kaj nisem napisal pravilno, me bo že kdo popravil, ampak z moje strani je to to (izkušnje pri obnovi naše petke :mrgreen: ) ;)

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Re: Popravilo tal

Napisal/-a tristan01 Pe nov 26, 2010 12:49 pm

GMW je napisal/-a:No par dni nazaj sem kupil bmw e36, ki ga imam namen spremeniti v drift dirkalnik. Ampak pri razdiranju sem prisel do rje na tleh, kar kaze da je bil avto po vsej verjetnosti zaleten. Pod avtom se sploh ne opazi, ampak ko sem dvignil tepih je bil avto zarjavel. in opazil sem da je tudi pri pritljazniku. To je samo na desni strani avta od zadnjih vrat pa do prtljaznika. Vidi se tudi vare. Sedaj me zanima al naj ojacam tla in ce naj jih, kako naj jih ojačam?

Hvala za odgovore in lep pozdrav!

Rja je dokaj pogost pojav pri E36. Predvsem zadnje obrobe in pragovi. Nisi opisal o kakšni rji je govora. Če je zadeva le površinska bo verjetno dovolj da površino zbrusiš do svetlega in ponovno zaščitiš, glede na sum o pretekli poškodovanosti bi na tvojem mestu tudi s spodnje strani očistil dno in preverli kakšno je stanje. Če se se delajo že mehurji pa bo potrebna korenita sanacija kot je opisal že moj predhodnik (fleks party). Glede na to da je avto namenjen driftu ga popravi kot se spodobi, saj so obremenitve karoserije večje kot pri normalni vožnji, pa tudi srečanja z ograjo niso redkost. Izgled naj bo postranska zadeva, važno da imaš zdravo karoserijo ki te bo zaščitila v primeru srečanja s kakšno ograjo. Predlagam da vgradiš še dober školjkast sedež in hidravlično ročno zavoro če se imaš namen zadeve lotiti temeljito.

Pa veliko sreče s projektom.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov