Citroen Berlingo l2004
2.0 HDI
130.000km
Sicer sem prebral nekaj tem (predvsem ti dve zadnji glede problema pri hladnem vžigu) pa vseeno.. Problem se mi je pojavil prvič v oktobru ko je bil tisti mraz (verglanje 5-7sec in nič.. ponoven kontakt in čakanje da ugasnejo lučke in verglanje 3-5sec).. Celo tako daleč je pripeljalo, da mi avto sploh vžgal ni.. Ker sem še imel prvi akumulator noter sem kupil nov akumulator in avto je načeloma začel normalno vžigat ( je pa res da je bil tisti teden topel). Po tem tednu enaka zadeva verglanje 5-7sec. Kupil sem svečke (sicer pri regnemerju ca 8eur komad, firme se ne spomnim) jih zamenjal vendar je enako kot pred menjavo svečk (sedaj sem tudi prebral, da se svečke če je toplo ne vklapljajo, avto pa imam ponoči v garaži na 7-10 stopinj). Prva zadeva, ki me sploh zanima je kako naj sploh preverim, če mi je mehanik menjal svečke, ker ko sem že prišel tja je nekaj jamral da verjetno ne bodo šle ven in jih bodo mogli izvrtat ven (wtf?)?

Bral sem da bi lahko bila kriva tudi kompresija? Še lahko to kako drugače ugotovim med delovanjem avtomobila? Ali je najlažje da dam izmerit kompresijo?
Pumpa v tanku? Se komu sanja kakšen strošek bi bila zamenjava? sicer bom poklical na regnemerja pa vendar..
Zaganjač verjetno ni kriv? Bil je sicer menjan 40k km nazaj..
Bi mi kdo lahko priporočal kakšnega mehanika iz MB ali bljižne okolice za Citroen? Pooblaščeni servisi odpadejo (predvsem avto city, ki so mi do sedaj vedno namesto, da bi skušali odkriti napako menjali vse kar bi lahko vplivalo na dotično nedelovanje)..
Hvala in kep pozdrav,