No...včeraj sem skočil do mojstra in bil kar rahlo razočaran. Najprej standardna tema...."1 liter razlike porabe za tak avto je čisto normalno glede na to kako se vozi"....tega se zavedam, da vsekakor drži, če se pa jaz trudim lepo vozit, pa je poraba tolk višja pa to nekaj ni povsem ok. Mogoče sem tudi preveč pikolovski, ampak žal nisem tip človeka, ki si reče "vozim dokler gre". Rad imam "pošlihtane" stvari in enako velja tudi za avto, pa naj bo star ali pa nov.
Mojster je priključi na tester....napake ni bilo nobene....enako bi lahko preveril doma tudi sam brez testerja. Sčistil mi je neko loputo, avto pa gre isto kot prej. Na štant gasu se zaletava in nima gladkega teka. Štant gas ima na 760 vrtljajih, kar se mi zdi osebno malo premalo. Karkoli že je narobe očitno še vedno deluje tako dobro, da računalnik ne vidi napake.
Danes sem opazil eno zadevo. Jutro je bilo zelo hladno (-15) in avto je po 20 kilometrih vožnje, ko je motor že precej časa bil segret na delovni temperaturi deloval na povišanih vrtljajih. To sem opazil, ko sem se ustavil pred semaforjem in vrtlaji niso padli pod 1000. Avto je očitno bil na zavgu. Zanimivo se mi je zdelo pa sledeče. Po nadaljnih 10 km vožnje sem se ponovno ustavil pred semaforjem in glej ga, sedaj pa se je vrtel zgolj na cca 750 vrtljajih in tipično rahlo potresaval. Vem da ima avto senzor temperature vstopnega zraka, ne znam pa si razlaga, zakaj je najprej kljub segretem motorju očitno letel z zavgom, po nadaljnih 10 km pa očitno brez??
DrinY je napisal/-a:A so bili isti simptomi tudi preden si opravil servis?
Kajti obstaja možnost da si zobat jermen faliv za zob ali 2
Če pa je stvar že urejena poročaj kaj je blo.
Že pred velikim servisom so bili simptomi enaki. Tolažil sem se s slabšimi svečkami, filtri,... ko pa se tudi po servisu stanje ni spremenilo sem začel sumit, da nekaj odpoveduje. Avto sicer težje vžiga in pri speljevanju se občuti potresavanje samo ne znam to presodit ali je sklopka (vztrajnik) ali pa motor.
pskoda je napisal/-a:Če zobat jeremn kiksiš samo za 1 zob avto ne bo imel prave moči, teško bo vžgal. Jaz bi rekel da ga sonda serje oz daje nepravilne podatke računalniku. Mogoče so se nabrale saje zaradi počasne vožnje in jo je treba samo spucat, lahko je pa je slaba oz je še toliko dobra, da jo računalnik ne zazna da je zanič
O kateri sondi je tukaj govora? Kje jo najdem?
aljaz123 je napisal/-a:Zdravo a ti daj v prostem teku crkne tedi ko ti motor zatrese (mi smo imeli podoben primer sam da je potem motor ugasnil)
Zamenjal sem senzor položaja odmičnih gredi, in potresavanje v prostem teku je nehalo. Sčistil sem tudi dušilno loputo in
venti za prosti tek.
V prostem teku mi še ni kdaj ugasnil. Ugaša zgolj ob vžigu, ko se že zažene in spustiš ključ, tedaj pa vgasne. Ob ponovnem zagonu potem nekaj časa vergla.
V glavnem....stvar me je dodobra razkurla. Namestil sem si že TIS2000, pa ga bom začel malo gruntat. Bom že prišel stvari do dna, če mi taki, ki naj bi bili za to usposobljeni ne želijo pomagat oz. nočejo niti kaj zaslužit.
Lp; Aleš