Lep pozdrav ! Gre se za clio l 99 1.2. Lučka stop in za akumulator se prižigata hkrati ko dam na plin se ugasneta. To se mi zdi da bi bil alternator kriv. . Kako se pride do krtačk , ali se mora alternator vzeti ven ali se dajo krtačke vzeti ven brez da bi alternator odstranil.
Najbolje je menjava reglerja kater stane okrog 20€.. Sem sam včerja menjal na renult 19,ker sem imel isti primer da se mi je občasno prižigala lučka za altenator ko pa sem ga malo poteral je pa ugasnila..
Sem zamenjal krtačke. Zdaj dela ko urca. Zdaj pa ko ima hudič mlade jih ima pa veliko. Zadnje zavorne obloge so pomoje počasi za zamenjati ročna prime čisto zgoraj . Kako vzeti dol boben.Namreč tisti vijak sem odvil , ne gre pa dol boben sem ga malo potolkel pa nič. Kakšen nasvet!!!
Odvijete matico na kolesnem ležaju in vse skupaj potegnete proti sebi ( boben s kolesnim ležajem ), včasih lahko ležaj zagrabi na osovini in gre bolj trdo...............in takrat potrebujete:
Možnost je z abcigrom-lahko potrgaš obloge Če boš z abcigrom, najbolje, da narahlo navreš boben in si pomagaš s kladivom, spet zategneš in tolčeš itd.. Druga možnost je, da skozi luknjo poizkusiš razrahljati obloge (z izvijačem vrtiš zobniček). Še ena možnost pa je, da z eno roko boben vlečeš k sebi, z drugo pa tolčeš s kladivom-spet proti tebi in ne naravnost na boben... Upam, da sem dovolj razumljiv?