Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Kumby
Nov uporabnik

Kraj: Ponikva

Golf IV - Zavore ne primejo

Napisal/-a Kumby Po dec 06, 2010 12:19 pm

Zdravo

Na svojem golfu se mi je zdaj pozimi naredil en problem. Če avto stoji čez noč na mestu,ko se hočem odpeljati mi pri zaviranju škripa v zadnjih zavorah (diski in ploščiče so menjane).Po nekaj časa pa normalno deluje.Zadnič, pa mi zavora sploh ni prijela do konca, čeprav sem močno stisniu pedalko(abs).Zanima me, kaj bi sploh približno lahk blo narobe, prej ko grem do mehanika.Če je kdo že meu kake podobne probleme?

GTI_Mk4
Novinec

Re: Golf IV - Zavore ne primejo

Napisal/-a GTI_Mk4 Po dec 06, 2010 12:34 pm

hmmm...
mogoče pumpa zafrkavle...al pa ti pri kaki lajtongi olje spušča

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Po dec 06, 2010 1:34 pm

Gor se ti nabere tanka oksidirana plast oz. pride do reakcije med vlago, kisikom in kovino, vsem kovinskim diskom se to dogaja ko je vlažano in ko avto stoji. Podoben efekt je ko opereš avto, na diskih opaziš tako tenko plast rje, in ko prvič zabrezaš ne prime kot treba, potem se ta plast potegne dol in zavore primerjo normalno.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Po dec 06, 2010 1:50 pm

vrjetno se ti površinska rja nardi na diskih in zato škripa od začetka. Da ti pa bremze ne primejo kjub temu, da se ti abs vklopi pa je razlog vrjetno to, da se na snegu in ledu z absom ustavljaš hudo počasi, zarad načina delovanja abs sistema. Probaj še enkrat na suhi cesti, ki pomožnosti ni posuta s peskom ali pa malenkost popusti pedal za bremzo, če se vklopi abs in počasi vstavlja.
Če se ti pa na suhi cesti vklaplja abs in ne zavira dosti hitro, pa je lahko ali kaj umazanije okoli katerega senzorja za abs, ali pa kater senzor ne dela prav.
LP Rok
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov