Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Student_A
Nov uporabnik

Težave s števcem za hitrost!

Napisal/-a Student_A Po dec 06, 2010 9:14 pm

Živjo,

Že kakšno leto imam težave s števcem hitrosti (Ford Fiesta letnik 2004). Vsi ostali števci kažejo normalne vrednosti, le števec, ki prikazuje hitrost mi vsake toliko časa nagaja. Med vožnjo kar naekrat poskoči na 200 kilometrov in spet pade in se spet dvigne, ali pa kar stalno kaže neko hitrost, ki se ne spreminja, ali pa se normalno spreminja, ampak kaže recimo 20km preveč... ko odvzamem kontakt, števec ostane na svoji "čudni" poziciji in se ne vrne nazaj na ničlo. Ko pa odvzamem napetost iz akumulatorja in jo dam nazaj, se števec lepo ponastavi in spet deluje normalno, kot da se ni dogajalo nič nenavadnega... Peljal sem ga tudi na pooblačšeni servis, vendar ko je začel naštevati da bodo naredili nevem kakšno analizo, da bom moral pustiti avto pri njih in da bojo najverjetneje zamenjali celo spredno ploščo s števci in računalnik pa da me bo lahko stalo tudi okoli 800 evrov me je, ker sem študent kar nehalo motiti, da števec občasno ne deluje pravilno... Vprašam koga, če je imel podobne težave in kako jih je rešil!!!

Hvala za razumevanje!

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Re: Težave s števcem za hitrost!

Napisal/-a zlica22 Po dec 06, 2010 10:03 pm

Električar bo znal urediti zadevo...

jony
Novinec

Napisal/-a jony To dec 07, 2010 9:03 pm

men na focusu letnik 2001 števec za hitrost pade na ničlo, avto začne cukat, radio se utiša, digitalni števec prevoženih kilometrov začne kazati znake -----. Pri mojem vem da je napaka na senzorju za hitrost vozila, ki se nahaja nekje na menjalniku, stane pa 200 evrov plus delo.

Student_A
Nov uporabnik

Napisal/-a Student_A Če dec 09, 2010 12:22 am

Hehe, tista z električarjem je zelo ironična.. ker ravno Tehnik elektrotehnike in študent, ki počasi končuje fakulteto tega foha sprašuje za takšne nasvete :P... ampak nikoli se nisem podrobno ukvarjal s komponentami v avtomobilih, tako, da lahko si mislim kaj bi lahko bilo, to pa je tudi vse... bom preveril vse spoje in kable.. če ne najdem nič, mi pa tak ne preostane drugega, kot da ga peljem kakšnemu mojstru za avtoelektriko!

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Če dec 09, 2010 1:09 am

Pozdravljeni

Preverite konektor/stik na senzerju hitrosti ( nahaja se na menjalniku ). V koliko pa imate možnost, priklopite vozilo na tester, ter se zapeljite z vozilom, lepo se vidi na testerju kaj nagaja - števec, napeljava ali senzor

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
markx
Nov uporabnik

Napisal/-a markx Pe dec 10, 2010 10:15 am

Na mojemu Evasionu je bil podoben primer.Na pooblaščenem servisu so mi prijazno svetovali obisk avtoelektričarja,ker bi zamenjava pri njih veliko stala.Zadevo mi je uredil za 100 eur,baje je mrknil neki upor ali čip.Če te zanima ime mojstra mi lahko pošlješ na ZS in se z njim dogovoriš.

cd_rw
Novinec

Napisal/-a cd_rw So dec 11, 2010 12:58 pm

Naredi kot ti je svetoval @fan, plus tega pa s testerjem lahko stestiraš števec in s tem vsaj delno lociraš problem (senzor, napeljava, števec...)
LP!

Student_A
Nov uporabnik

Napisal/-a Student_A Če avg 04, 2011 1:48 pm

Lep pozdrav! Napaka je odpravljena, sam problem je bil s števcem, bolj natančno je "crknil" motorček od kazalca, ki so mi ga tudi menjali v avto-elektriki Levec, plačal pa sem 144€. Hvala vsem za odgovore in mnenja!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: weasel in 4 gostov