Nasveti in napotki ter povpraševanja...

miha666
Nov uporabnik

počen injektor

Napisal/-a miha666 To dec 07, 2010 9:55 pm

Pozdravljeni!!!

in sicer me zanima naslednje...šla mi je turbina (šla axa na turbini, torek pok in zadaj bel dim), dobim mehanika-zamenja turbino, vžge avto->pizdarija-avto začne pridobivat obrate, nato iztakne ključ-avto NE ugasne, kar še nabija obrate......nato ne vžge več, razstavlja...najde počeno iglo na injektorju...sedaj me zanima naslednje: zakaj je prišlo do počenega injektorja???

moja teorija: ali je možno, da je olje zaradi pokvarjene turbine prišlo v injektor->zato je počil...namreč: SKRBI me, da mi bodo počili še 3 drugi injektorji??? ali je to možno???
ker injektorji niso ravno poceni.... Gre pa za mazdo 6, diesel 136, letnik 2002, 160000km...

Prosim za odgovor in hkrati HVALA!!!!

čare
Mojster foruma

Re: počen injektor

Napisal/-a čare To dec 07, 2010 11:42 pm

Pa ma ta mehanik orodje za šobe razstavljat al je na pamet to ugotovil??Ker če je v sistemu ostalo olje ki je šlo v sistem po lomu turbine ti je avto lavfalč na tisto olje.Če mehanik ni očistil tlačnih cevi,intercoolerja,sesalnega kolektorja je to to.

miha666
Nov uporabnik

Napisal/-a miha666 Sr dec 08, 2010 12:03 am

šobo imam pred sabo...kolkr vem je očistil vse...upam :)

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr dec 08, 2010 12:14 am

Šobo pelji k jelenu pa naj jo testira če je res zanič in če je naj jo popravi.

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Sr dec 08, 2010 9:07 am

Zelo sta čudni ti dve napaki skupaj.

Uporabniški avatar
Jaka156
Novinec

Napisal/-a Jaka156 Sr dec 08, 2010 9:59 am

Pozdravljen,

upam da boste rešili problem. Namreč meni je pol leta nazaj tudi šlo vse kaput, najprej turbina, potem motor ter IC, zatem še menjava vseh štirih injektorjev lambde , grelnih svečk :cry:. To da gre avto v obrate pomeni, da ti je zmanjkovalo olja, vsaj pri meni je bilo tako. To da je počen injektor me ne čudi saj se olje iz turbine zapeče na injektorje, v mojem primeru je bila potrebna menjava vseh štirih zaradi močnega dimljenja.

LP Jaka

miha666
Nov uporabnik

Napisal/-a miha666 Sr dec 08, 2010 2:23 pm

čare je napisal/-a:Šobo pelji k jelenu pa naj jo testira če je res zanič in če je naj jo popravi.

šoba je fuč...saj je na igli razpoka vidna...skoraj 1cm, kupil bom raje rabljeno, saj me bo prišlo ceneje kot obnova pri jelenu...

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr dec 08, 2010 4:10 pm

Ja ja ti samo kupi rabljeno da jo boš lahko čez en mesec ven dal pa jelenu nesel na obnovo.

miha666
Nov uporabnik

Napisal/-a miha666 Pe dec 10, 2010 3:46 pm

Jaka156 je napisal/-a:Pozdravljen,

upam da boste rešili problem. Namreč meni je pol leta nazaj tudi šlo vse kaput, najprej turbina, potem motor ter IC, zatem še menjava vseh štirih injektorjev lambde , grelnih svečk :cry:. To da gre avto v obrate pomeni, da ti je zmanjkovalo olja, vsaj pri meni je bilo tako. To da je počen injektor me ne čudi saj se olje iz turbine zapeče na injektorje, v mojem primeru je bila potrebna menjava vseh štirih zaradi močnega dimljenja.

LP Jaka

a tebi je samo turbina u bistvo crknala, vse ostalo pa so bile posledice??? jaz še vedno nisem prepričan kako je z injektorji, sedaj čakam na enega in bom prvo zamenjal samo tistega, ki ga je razneslo...saj mi nobeden ne zna povedati kako in kaj, mehanik je samo rekel, da ostali zgledajo OK, sam da to še ne pomeni nič... tako da sem se odločil, da zamenjam prvo tega, nato pa bom videl naprej

kako je bilo pri tebi? a injektorji so delali normalno, samo kadili so-a se je to videlo na njih, kako je to zgledalo??? strah me je, da se mi ne bo zgodilo kot tebi, kot razumem ti je prvo riknila turbina, nato vse ostalo?

prosim te, če samo opišeš kako so se vrstile okvare, da vidim če se da karkoli preprečiti...

Hvala pa LP!!!

Uporabniški avatar
zcmr
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a zcmr Pe dec 10, 2010 10:01 pm

Ce je sel motor na obrate zaradi malomarnosti mehanika ki ni scistil olja iz interkulerja,ne se tolaziti da je sedaj kriv inektor.....motor je sel na obrate in sigurno je posledica hujsa kot le inektor,stavim da je motor sedaj iz faze...
Tipicna napaka nepazljivih mehanikov,olje na razklani osovini turbine odteka v sesalne cevi ter se akumulira v interkulerju....ko nova turbina konkretno zapiha dvigne olje iz kulerja ga spiha v cilindre in tam pride do nenadzorovanega izgorevanja ,motor ponori in posledice so zelo bolece...tudi tukaj ne bo slo brez razstavljanja motorja in generalke.,oziroma menjave motorja.
Mercedes Benz service

miha666
Nov uporabnik

Napisal/-a miha666 So dec 11, 2010 11:43 am

zcmr je napisal/-a:Ce je sel motor na obrate zaradi malomarnosti mehanika ki ni scistil olja iz interkulerja,ne se tolaziti da je sedaj kriv inektor.....motor je sel na obrate in sigurno je posledica hujsa kot le inektor,stavim da je motor sedaj iz faze...
Tipicna napaka nepazljivih mehanikov,olje na razklani osovini turbine odteka v sesalne cevi ter se akumulira v interkulerju....ko nova turbina konkretno zapiha dvigne olje iz kulerja ga spiha v cilindre in tam pride do nenadzorovanega izgorevanja ,motor ponori in posledice so zelo bolece...tudi tukaj ne bo slo brez razstavljanja motorja in generalke.,oziroma menjave motorja.

mehanik je stvari sčistil, v IC je bilo slabe pol litra olja... mene bolj zanima kaj se lahko zgodi tisti trenutek, ko se turbina pokvari??? do česa lahko pride tisto sekundo ko turbina crkne... ali je to vedno in kakšne se variante, torej najboljši scenarij in najslabši scenarij...

mene tudi skrbi olje v cilindrih in nenadzorovano izgorevanje, a do tega ni prišlo zaradi malomarnosti mehanika... ali je možno, da je šel avto v obrate samo zaradi injektorja???

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Kraj: nou mejst

Napisal/-a vepar So dec 11, 2010 12:21 pm

ne ni možno zaradi injektorja.
ker ko je iztaknil kjuč jih je izklopil. avto je pa deloval na olje ki ga je vlekel ali iz cevi ali pa direktno preko turbine iz karterja.
si dobil novo turbino ali rabljeno?

miha666
Nov uporabnik

Napisal/-a miha666 So dec 11, 2010 12:30 pm

vepar je napisal/-a:ne ni možno zaradi injektorja.
ker ko je iztaknil kjuč jih je izklopil. avto je pa deloval na olje ki ga je vlekel ali iz cevi ali pa direktno preko turbine iz karterja.
si dobil novo turbino ali rabljeno?

dobil rabljeno turbino....samo turbina deluje in ni pokvarjena... nova je dosegla skoraj polovico vrednosti avtomobila, tako da se nikakor ni splačalo.

a je možno, da je to olje prišlo v cilindre takrat ko je crknila prejšnja turbina in je olje bilo v cilindrih še od takrat???

kaj priporočate...??? zaenkrat sem odločen, da bom počen injektor zamenjal in avto vžgal...kar bo pač bo :huh:

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter So dec 11, 2010 12:49 pm

Olje je ostalo od prej, in to olje je mašino pognalo v "iberturo", zato pa mašina tudi ni ugasnila na kluč, tako da če motor ni crknu v brzini z zategjeno ročno sta dve možnosti:
a.) zmanjkalo olja v IC-ju
b.) motr je lastno olje požru in zaribal.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare So dec 11, 2010 1:57 pm

in če je možnost b boš ti klinac dobil drugo dizo in motor zalavfal.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind So dec 11, 2010 3:46 pm

miha666 je napisal/-a:dobil rabljeno turbino....samo turbina deluje in ni pokvarjena... nova je dosegla skoraj polovico vrednosti avtomobila, tako da se nikakor ni splačalo.

:shock:

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe So dec 11, 2010 4:12 pm

ce mas ze injektorje zunja jh daj vn pa stestirat pa obnovit po potrebi,da nebos poj spet vse se enkrat delal.
sj jst vem da ti zj isces najcenjeso varinato mozno,sam ta se ponavadi kasneje izkaze za najdrazjo...
pa ce je posu injektor da ni kaki del ostav notr v cilindu?kako je mehanik ugasnu avto potem ko je vn kljuc potegnu?
ce je cakal da sam ugasne bo kle kriza
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom So dec 11, 2010 5:09 pm

Zdaj turbine so okoli 500€-700€, obnova dize pa vsaka po 100€. Dizeljnu ne pomaga ključ izvleči, ampak v peti takoj zadušit, žal na račun sklopke. Le tako preprečiš da stečejo ojnični ležaji ali v nadaljevanju blajerca ven iz bloka pogleda. To je ponavadi rezultat neumnosti s ključem namesto sklopke. To še vsak mehanik iz 3+2 programa obvlada. Pri iberturah bi jaz sam sigurno zamenjal ojnične ležaje za tistih 40€ (Glyco ali Clevite).
Zadnjič spremenil joztom, dne Ne dec 12, 2010 7:27 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

miha666
Nov uporabnik

Napisal/-a miha666 So dec 11, 2010 8:44 pm

avto je prvo normalno tekel, kar naenkrat začel obrate nabijat, mehanik pa takoj v avto in v prestavo in izklopil avto na račun sklopke...na srečo :)

obnova stane 100€/kom, jaz pa dobim rabljenega za isto ceno...torej mi je lažje kar rabljene kupit, kot pa te vozit pa zajebavat....

res iščem najcenejšo varianto, saj je to logično, a ne? zato pa pravim, da bom prvo zamenjal počenega da vidim kaj bo...

mehanik bo kar poceni...tak da mislim da se mi bolj splača prvo zamenjati samo počen injektor, nato pa lepo naprej...če bo treba še kaj...

upam na najboljše...

Uporabniški avatar
zcmr
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a zcmr So dec 11, 2010 9:52 pm

Tudi po moje se pravilno odlocas,poskusi dobiti delujoc inektor cim ceneje da vidis ce bo motor sploh se uzgal , v kar sicer mocno dvomim.
Mercedes Benz service
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov