Nasveti in napotki ter povpraševanja...

dam5
Nov uporabnik

nastavitve sklopke

Napisal/-a dam5 Če dec 09, 2010 4:18 pm

zanima me ali potrebujem nastavitveno orodje za nastavitev sklopke ki ima dvomastn vztrajnik gre namreš za opel zafira zamenjana je sklopka in vztrajnik

hvala

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: nastavitve sklopke

Napisal/-a joztom Če dec 09, 2010 6:49 pm

Za tvoj dvomasten dvomasni vztrajnik moraš nastavitev izvesti, ko je košara še na mizi in se pripravlja na montažo, pozneje ne prideš zraven. Spreša se košara s specialnim orodjem, zapne fedre s špicangami ob strani da ostanejo v zaprti legi. Vloži se lamela točno na sredino s centrirnim orodjem, nazaj se privije košara na 120°trikotni (3+3) princip zaporedja privijanja na lahko in nato na predpisano kilažo (ponavadi ene 1,5kg) in nato se sprosti fedre avtomatske nastavitve.

dam5
Nov uporabnik

Napisal/-a dam5 Če dec 09, 2010 9:10 pm

to mi je res čudno ,na servisu so rekli da ni potrebno,sestaviš,zmontiraš potem bi pa naj samo razračli in naj bi se samo nekak zaskočla tak delajo oni...
hvala

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Pe dec 10, 2010 7:55 am

Servis sigurno najbolje ve, kaj je treba in se drži navodil. To, kar ti jaz pišem, je navodilo od LUK-a. Drži tudi to, da se do zdaj ni nastavljalo sklopk. Sta pa dva sistema, potisni in vlečni. Pri večini avtov potisni ležaj stalno teče, tudi ko je sklopka spuščena, menda je manj težav kot pa če ga vsakič na silo s košaro poženeš iz nule. Zato so naslonjeni s fedrom. Preveri svojo konstrukcijo na načrtih na servisu. Zraven načrtov je vedno tudi montažno navodilo.

dam5
Nov uporabnik

Napisal/-a dam5 Pe dec 10, 2010 2:38 pm

super rešeno gre samo nastavit samo odzračit moreš...hvala vsem za pomoč
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov