Nasveti in napotki ter povpraševanja...

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Čuden zvok polo TSI

Napisal/-a maniaxxx So dec 11, 2010 5:08 pm

Kot ponosen lastnik novega polota TSi se že javljam v podforumu, kjer so izdelki VAG skupine zelo zastopani.

Vglavnem, TSI je zdržal 2 tedna ziroma 1000km, zdak pa v prostem teku spušča zvoke kot da bi auspuh ob nekaj tolkel ali kaj podobnega, ko dam mal gasa poneha, prav tako nas 120 spušča zvoke kot da ima defektne ležaje....kaj bi lahko bilo to razen da sem pač kupil klump?

Še vedno ne vem kam ga peljati da me bodo vsaj približno poslušali, ker take nadutosti, kot jo doživljaš pri VW trgovcih pa še nisem doživel razen pri Selmarju.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Re: Čuden zvok polo TSI

Napisal/-a King1 So dec 11, 2010 5:21 pm

Dej dej tastar boš zdaj za vsak šum, ki ti ne bo ugajal pojamral na forumu al kaj? Če bi jast za citroena tako jamral bi danes imel vsaj 6.000 postov na to temo. :twisted:

Mogoče pa ni nič in se to samo tebi zdi, da nekaj ni u redu. :lol: :lol:

lp

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda So dec 11, 2010 5:25 pm

Ja, mogoče ga je ženska nadrla pa še zmeraj sliši šume oz pokanje :D

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan So dec 11, 2010 5:29 pm

Pozdravljeni

Najbolj enostavno je, da se odpeljete do prvega mehanika ( kakor je meni znano ne grizejo ) in skupaj pogledata kaj spušča te zvoke. Tako boste lahko pri svojem izbranem mojstru točno vedel, kaj naročiti za pregled in eventuelno popravilo.

lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx So dec 11, 2010 5:39 pm

Fan je napisal/-a:Pozdravljeni

Najbolj enostavno je, da se odpeljete do prvega mehanika ( kakor je meni znano ne grizejo ) in skupaj pogledata kaj spušča te zvoke. Tako boste lahko pri svojem izbranem mojstru točno vedel, kaj naročiti za pregled in eventuelno popravilo.

lep pozdrav

To bom tak storil, samo še vedno ne vem kam hudiča naj ga peljem..a res noben ne ve za nobenga dobrga mehanika za VW...samo me pač zanima kaj bi lahko bilo?

Hvala.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx So dec 11, 2010 5:40 pm

King1 je napisal/-a:Dej dej tastar boš zdaj za vsak šum, ki ti ne bo ugajal pojamral na forumu al kaj? Če bi jast za citroena tako jamral bi danes imel vsaj 6.000 postov na to temo. :twisted:

lp

Ja oprosti ker sem si drznil kaj povedati čez sveti VW pišuka no...

Očitno sem js gluh pa neumen ker VW pa ja ne more crknit al pa naredit kaj narobe...kr neki ...

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ So dec 11, 2010 5:50 pm

speedfreak je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:Ja, mogoče ga je ženska nadrla pa še zmeraj sliši šume oz pokanje :D

Ja me je nadrla, ker sm prodal Opla pa kupu tole kanto jebeno..pa še prav je mela

haha sta smešna vi2..
pri tvojih zvokih ti na forumu nebomo pomagali, verjami. smisel teme je samo, da upozoriš na napake pri dotičnem avtu.
pa da ti malo pomagam. sicer ni moj ampak ga sem in tja vozim pri punci, enako poloin 1.2TSI star par mesecev, 10.000km; takoj po začetku so se pojavili problemi z vžiganjem. ključa se namreč ni dalo obrniti, kot bi bil slabo postrugan in se je zatikal.. na silo je šlo. sledil je kot ti praviš servis s posmehovanjem, nato pa le v tretje popravilo in še ugotovitev, da je nekaj z airbagom narobe in menjava še tega dela volana. ostalo zaenkrat ok, razen malenkosti. so pa to poporodne težave. jst sem realen, bodi še ti ko boš uredil zadevo in je forum lahko koristen. napihovanje pa vemo kam vodi. pa srečno

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx So dec 11, 2010 5:54 pm

Jerch_ je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:Ja, mogoče ga je ženska nadrla pa še zmeraj sliši šume oz pokanje :D

Ja me je nadrla, ker sm prodal Opla pa kupu tole kanto jebeno..pa še prav je mela

haha sta smešna vi2..
pri tvojih zvokih ti na forumu nebomo pomagali, verjami. smisel teme je samo, da upozoriš na napake pri dotičnem avtu.
pa da ti malo pomagam. sicer ni moj ampak ga sem in tja vozim pri punci, enako poloin 1.2TSI star par mesecev, 10.000km; takoj po začetku so se pojavili problemi z vžiganjem. ključa se namreč ni dalo obrniti, kot bi bil slabo postrugan in se je zatikal.. na silo je šlo. sledil je kot ti praviš servis s posmehovanjem, nato pa le v tretje popravilo in še ugotovitev, da je nekaj z airbagom narobe in menjava še tega dela volana. ostalo zaenkrat ok, razen malenkosti. so pa to poporodne težave. jst sem realen, bodi še ti ko boš uredil zadevo in je forum lahko koristen. napihovanje pa vemo kam vodi. pa srečno

Sej vem da mi ne more forum pomagati ampak ker je vikend in so servisi zaprti sem pač vprašal če je mogoče kdo imel podobno težavo, ki vem da je malenkost, doživim pa seveda takoj napade ogorčenih VW freakov, ki dobijo ošpice če nekdo samo pomisli da VW ni tak superioren voz....se dobro zavedam da imajo VSI avtomobili svoje muhe in da je pač potrebno veliko kreganja po servisih da kaj rešijo.

Še evdno ne vem kateri VW servis je dober...a res noben ni?

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So dec 11, 2010 5:55 pm

Na netu sem zasledil kar nekaj takih posnetkov, v katerih se ljudje pritožujejo nad zvokom:
http://www.youtube.com/watch?v=xT3zPoJEgZQ

Imaš garancijo...pelji na servis pa naj pregledajo.

prav tako nas 120 spušča zvoke kot da ima defektne ležaje....kaj bi lahko bilo to razen da sem pač kupil klump?

Pri nas je tudi na dveh avtih (oba nova) brenčalo kot da bi bili ležaji zanič in potem smo ugotovili, da so gume dajale tak zvok, pri obeh! Po menjavi gum je zvok prenehal :)
Vsekakor najprej preveri to.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx So dec 11, 2010 5:56 pm

peroRS je napisal/-a:Na netu sem zasledil kar nekaj takih posnetkov, v katerih se ljudje pritožujejo nad zvokom:
http://www.youtube.com/watch?v=xT3zPoJEgZQ

Imaš garancijo...pelji na servis pa naj pregledajo.

prav tako nas 120 spušča zvoke kot da ima defektne ležaje....kaj bi lahko bilo to razen da sem pač kupil klump?

Pri nas je tudi na dveh avtih (oba nova) brenčalo kot da bi bili ležaji zanič in potem smo ugotovili, da so gume dajale tak zvok, pri obeh! Po menjavi gum je zvok prenehal :)
Vsekakor najprej preveri to.

Za ta zvok tudi js sumim da so samo gume krive, tako da bom do marca s tem še potrpel, sem pa o čudnih zvokih nekaj bral na enem nemškem forumu, samo nemščino ne obvladam najbolje.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 So dec 11, 2010 6:30 pm

zmontiraj letne, pa probaj, pa boš točno vedel če so gume krive.

te pa razumem da te razpizdijo tudi te malenkosti, ker eni na tem forumu vw v nebo povzdigujejo, ni pa nič kaj boljši od ostalih avtov.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

h4ck
Stalni uporabnik

Napisal/-a h4ck So dec 11, 2010 6:34 pm

Kaj pa ta komentar pod videom :

"the issue was that rubber hose touched the plastic recipient for the cooling liquid"

Nebi tega preveril ? Cisto mozno da je kaj takega...

BraaZ
Novinec

Kraj: Grosuplje :) SELO:)

Napisal/-a BraaZ So dec 11, 2010 6:37 pm

Toplo priporočam Mihelič v Šentjurij (Malce izven grosuplja), če ti ni seveda predaleč. K njemu oče pelje passata že vsaj 3-4 leta. Vse OK, še posebej bi poudaril korektnost in profesionalen odnos.

Lp Miha
Slika

GrEgEcN95
Novinec

Napisal/-a GrEgEcN95 So dec 11, 2010 6:48 pm

Sej vem da mi ne more forum pomagati ampak ker je vikend in so servisi zaprti sem pač vprašal če je mogoče kdo imel podobno težavo, ki vem da je malenkost, doživim pa seveda takoj napade ogorčenih VW freakov, ki dobijo ošpice če nekdo samo pomisli da VW ni tak superioren voz....se dobro zavedam da imajo VSI avtomobili svoje muhe in da je pač potrebno veliko kreganja po servisih da kaj rešijo.

Še evdno ne vem kateri VW servis je dober...a res noben ni?

Porsche Slovenija? Maribor, Koper, Ljubljana, servisov je koliko želiš, če pa pričakuješ da te bodo vsi pričakali z nasmeškom na obrazu in že pred tem ko prideš vedeli kaj je narobe pol jih je pa res malo manj.

In ne vem kako lahko ti po 1000km žališ VW. Ko boš avto imel 2 leti in ga boš imel 6× na leto na popravilu potem pa žali koliko češ.
Zadnjič spremenil GrEgEcN95, dne So dec 11, 2010 7:57 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
"A clever person solves a problem. A wise person avoids it."

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 So dec 11, 2010 6:57 pm

Si pa hecen, v enem stavku opljuvaš firmo in vw fane in kanta ima komaj 1000 km in že pada po znamki in fanih.

Ne morem verjeti, da bi se ti na servisu režali. Tega še nisem doživel, pa tudi če sem imel še tako čudne ideje, so vsaj pogledali. Da pa bi štartal s tem, da so vsi idioti, še preden bi do servisa prišel, pa nisem...

Se bo že zrihtalo in bo potem delal kot urca.
Zadnjič spremenil uros11, dne So dec 11, 2010 7:21 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 So dec 11, 2010 7:12 pm

h4ck je napisal/-a:Kaj pa ta komentar pod videom :

"the issue was that rubber hose touched the plastic recipient for the cooling liquid"

Nebi tega preveril ? Cisto mozno da je kaj takega...

meni je bolj všeč oni komentar: it sounds like a cow !

(sliši se kot krava) :D :rofl

Renault_user
Novinec

Napisal/-a Renault_user So dec 11, 2010 7:21 pm

Preveč si ga pritiskal zgleda... do ene 3000km je za tele turbačke boljše, da ga šparaš... :D Pa še ni ga fino kupiti v zimskem času, pomoje je bolje, če se ga ulaufa poleti, ker so zadeve občutljive...

Mah, jst mam renaultovo kanto 1.2 turbo, pa problemov in čudnih zvokov tolk, da ste se me že tukaj gor naveličali... in ti verjamem, da se nočejo kar tako poglobit, ker nimajo pojma, če ga pa že imajo pa nočejo dragih stvari v garanciji menjati kar tako... kapitalizem, kaj moreš... trpi ali plačaj!

hehe... jest sem se sprijaznil in razen tega, da se vozim drago z 8.0 L bencina na 100km se še kar nekako peljem...

LP in upam, da ti kdo prisluhne in da rešiš težavo!

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban So dec 11, 2010 7:43 pm

avto slak trebnje.

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ So dec 11, 2010 8:19 pm

Kaj pa ce posnames ta zvok in ga objavis, da vidimo in slisimo?

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 So dec 11, 2010 8:35 pm

King1 je napisal/-a:Dej dej tastar boš zdaj za vsak šum, ki ti ne bo ugajal pojamral na forumu al kaj? Če bi jast za citroena tako jamral bi danes imel vsaj 6.000 postov na to temo. :twisted:

lp

Ja oprosti ker sem si drznil kaj povedati čez sveti VW pišuka no...

Očitno sem js gluh pa neumen ker VW pa ja ne more crknit al pa naredit kaj narobe...kr neki
...

Ej dec jest se sploh ne sekiram in zaradi mene napiši kar želiš. :lol: Dokler vozim opla in citroena mislim, da slabše ne more bit zato bodi vesel, da nimaš več opla kaj šele citrota. =P =P

Upam, da v pon. popraviš zadevo, ker če ne vem, da te bo razjedal do amena. ;) =P

lp

domen_ je napisal/-a:Kaj pa ce posnames ta zvok in ga objavis, da vidimo in slisimo?

Nima časa. =P =P Se raje fura okoli, ker vsi mislijo, da ima pod haubo vsaj V6 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov