Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
mastr1
Novinec

Kraj: Dolenjska

Tresenje avtomobila

Napisal/-a mastr1 Sr dec 15, 2010 9:22 pm

Pozdravljeni,

kot že v naslovu piše, mi avto pri pospeševanju močno trese, bolj bi rekel, da trese motor, posledično pa cel avto. Če avto normalno pospešujem, tega tresenja ni, če pa ga hitro stisnem, pa močno začne tresti.
Kaj bi lahko po vašem mnenju lahko bilo krivo? Vztrajnik? Avto je passat TDI, AFN (čipiran na 130km), letnik 98.
Naj povem, da mi je začela drseti tudi sklopka, če komu kaj pomaga pri reševanju tega problema.

LP
Danes je težko biti glup-je prevelika konkurenca!!

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Re: Tresenje avtomobila

Napisal/-a airmike Sr dec 15, 2010 11:27 pm

Vztrajnik trese

Uporabniški avatar
Sasqa
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Sasqa Če dec 16, 2010 10:57 am

Pozdravljeni,

Da še jaz postavim eno vprašanje, zgolj iz firbca, ker sem okrog teh tresenj vstrajnikov slišal čuda stvari. In sicer me zanima:

Pri katerem režimu vožnje se tresenje najbolj občuti:
1.) prosti tek,
2.) enakomerna vožnja,
3.) ležerno pospeševanje,
4.) srednje pospeševanje,
5.) pospeševanju na polno,
6.) pri zaviranju verjetno ne?

Sprašujem namreč zato, ker eni mojstri trdijo, da pri polnem pospeševanju tega ne občutiš, drugi trdijo obratno itd. Torej kaj je res in kaj ne. Morda se bo komu zdelo vprašanje trivialno ali celo smešno, vendar, sam tega področja nimam razčiščenega in bi rad tukaj zvedel kaj več.

Avtorju pa se opravičujem za off topic.

Lp
Saša
Vaša teorija je nora, a vprašanje, ki nas razdvaja je le, ali je dovolj nora, da bi lahko bila pravilna (N. B.)

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 Če dec 16, 2010 12:20 pm

Velika verjetnost, da je vztrajnik

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Če dec 16, 2010 12:29 pm

Nebom ravno komu pamet solil, samo vstrajnik če je že zvit in trese, je zvit vedno, ne samo takrat ko močno pospešuje, tako da nevem, če bi bil lahko to vstrajnik :?:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
Sasqa
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Sasqa Če dec 16, 2010 2:30 pm

@lancia hf, imava enako teorijo sklepanja. To sem tudi jaz predvideval, da če trese, trese vedno. Vendar vedno prejmem različne odgovore, da s epri speljevanju zelo občuti, drugič v prostem teku itd. Upam, da bo kateri mojster to dobro obrazložil, tukaj na forumu.

Glede avtorjevih težav, pa sem sam najprej pomislil na nosilce motorja, nato na kakšno polosovino, v primeru pa da je 4motion, pa tud na kardansko gred, katera kadar ni uravnotežena, ali je dobila kaj vstran pri kakšnem karambolu rada trese.

Aja pa še nekaj. Če je možnost, avto priklopit na tester. Bivši sodelavec je mel pred časom podobno prigodo na A4 L2002, 1.9TDi, kateri je kar med vožnjo začel tresti kot hudič, prižgale so se bojda tudi neke lučke na armaturki. Ker ima tester, se je s testerjem zapeljal, in slednji je ob začetku tresenja pokazal napako missfire. Kriva pa je bila napeljava med dizami.

Enak problem sem imel tudi sam na svojem A4 2.0TDi (veliko lažja oblika), da je včasih pobremzal, občutek je bil enak, kot bi pri bencinarju včasih en vžig izpadel. In glej ga zlomka, tudi meni je tester med vožnjo pokazal missfire. Na servisu so mi zamenjali te kable, in zdaj je mir (tok-tok po lesu). Ne vem pa, kako ima vbrizgavanje rešen tvoj model. Samo za info, če bo imel kdo podobne simptome.

Lp
Saša
Vaša teorija je nora, a vprašanje, ki nas razdvaja je le, ali je dovolj nora, da bi lahko bila pravilna (N. B.)

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Če dec 16, 2010 2:46 pm

Sasqa je napisal/-a:Aja pa še nekaj. Če je možnost, avto priklopit na tester. Bivši sodelavec je mel pred časom podobno prigodo na A4 L2002, 1.9TDi, kateri je kar med vožnjo začel tresti kot hudič, prižgale so se bojda tudi neke lučke na armaturki. Ker ima tester, se je s testerjem zapeljal, in slednji je ob začetku tresenja pokazal napako missfire. Kriva pa je bila napeljava med dizami.

Lp
Saša

Tudi jaz bi dal večjo pozornost predvsem na tole, da kašne šobe ne taijo
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB Pe dec 17, 2010 5:37 pm

mastr1 je napisal/-a:Pozdravljeni,

kot že v naslovu piše, mi avto pri pospeševanju močno trese, bolj bi rekel, da trese motor, posledično pa cel avto. Če avto normalno pospešujem, tega tresenja ni, če pa ga hitro stisnem, pa močno začne tresti.
Kaj bi lahko po vašem mnenju lahko bilo krivo? Vztrajnik? Avto je passat TDI, AFN (čipiran na 130km), letnik 98.
Naj povem, da mi je začela drseti tudi sklopka, če komu kaj pomaga pri reševanju tega problema.

LP

Verjetno pred čipanjem tega problema ni bilo.
Verjetno maš skurjen celoten sklop okol sklopke...tudi vstrajnik!!!
Nisi edini z Passatom...ponavadi je folk uničil vstrajnik na najenostavnejši način:
poln avto...naložen, plus polno osebkov...v rikverc v hrib (sploh pa če je še kaka luknja) ...takrat gre vstrajnik 100% rakom žvižgat.
FOLCIKA - SCIROCCO

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Pe dec 17, 2010 6:13 pm

2 tedna teče debata o vztrajnikih sicer v drugi temi ampak ajde.Če ti avto vibrira pri pospeševanju in ti ob tem še drsi sklopka je zanič vztrajnik in skloka in vse si povedal s tem da je avto čipan i z tem še bolj obremenjen.Zamenjaj vztrajnik in sklopko z Valeovim setom ki ima navaden vztrajnik in pripadajočo sklopko (sedaj imaš dvomasnega) malo si preberi tole temo viewtopic.php?f=6&t=81506

@ lancia HF in oni drugi:Res je če je vztrajnik zvit bo tresel tudi pod štandgasom ampak to navaden vztrajnik,dvomasni se pa zlufta in potem trese,sploh pri pospeševanju v 4 in 5 brzini iz majhnih obratov,ko pa je enkrat tok zanič pa trese tudi na štandgasu in speljevanje je zelo moreče.

Uporabniški avatar
mastr1
Novinec

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a mastr1 Pe dec 17, 2010 6:36 pm

čare je napisal/-a:Zamenjaj vztrajnik in sklopko z Valeovim setom ki ima navaden vztrajnik in pripadajočo sklopko (sedaj imaš dvomasnega) malo si preberi tole temo viewtopic.php?f=6&t=81506

Čare, nebi rad pametoval, ampak a nima ta avto enomasni vztrajnik?
Danes je težko biti glup-je prevelika konkurenca!!

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Pe dec 17, 2010 6:42 pm

Ne
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov