Kakorkoli lep pozdrav vsem, moj prvi post pa že rabim malo pomoči in vsak, ki se me usmili in pomaga kapo dol!
Imam Daewoo Lanos 1.5 98`letnik, ki je v nasprotju z tem kar vsi o daewoojih pravijo čist super avto. Prevoženih je cca. 200k KM narejeni pa so vsi obvezni mali in veliki servisi, se pravi redno menjanje svečk, jermena, olja...
Že od jeseni pa ga avto nerazumljivo šteka, sploh ko je mrzlo jutro. Vžig je normalen in hiter ampak, ko neha "zauhat" začne spuščat zvoke kot dizlaš, motor in posledično cel avto pa se začne trest - opazno trest. Pravtako je opazna silna izguba moči - npr. ne da se speljati brez gasa kot se je to običajno dalo. Vsi tej sindromi pa čudežno izginejo, ko se avto zagreje. In ne mislim ogreje ampak kr pošteno zagreje, recimo 15 - 20 minut vožnje. Velja tudi omenit, da ni to stalnica, včasih je lahko -10 pa avto fura super dokler ga čez 10metrov ne ustaviš na križišču in spet pade v tranz tresenja dokler se ne zagreje dost.
Z začetkom jeseni sem ga imel tudi že za to na servisu kjer pa iz sramežljivosti avto tega ni delal. Priklopili so ga tudi na ele. test pa so sporočili da je vse ok. Za vsak slučaj sem še menjal svečke (neoriginal ampak iste vrednosti) in njihove kable.
Če bi lahko laično opisal je občutek kot da bi vozil avto ki nima vseh cilindorv (smešno)

Za vsakega, ki bi se mu vsaj malo sanjalo kaj je lahko krivo vse pohvale, ker nikakor ne bi rad spet avta peljal za 1 teden na servis kjer bojo ugotovili da ni nič narobe