Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
cardynal
Novinec

Kraj: slovenj gradec

2.0 tdi servis

Napisal/-a cardynal Pe dec 17, 2010 8:26 am

pozdravljeni !!

imam audi a4 2.0 tdi na katerem bi bilo počasi potrebno narediti veliki servis (sedaj imam cca 118 000 km ) Ker mi bo delal servis kolega je rekel, da si lahko material nabavim sam ! Prosim za nasvet kje kupiti najceneje dobro robo ! Če bi pa bil kdo tako dober in napisal še seznam kaj vse je potrebno menjati bi mu pa bil zelo hvaležen !!

hvala za pomoč!

lp ,nejc

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: 2.0 tdi servis

Napisal/-a adis Pe dec 17, 2010 8:43 am

ne pozabi, da je najcenejša roba lahko najslabša.

torej pojdi do uradnega audi serviserja in jim povej svojo željo, da naj ti naredijo predračun za velik servis in ti bodo dali ponudbo v njej boš pa imel ves material ter spisane ETKA kode od materiala kateri bodo menjani oz. potrebni za servis.

nato te kode lepo pošlji po email-u drugim trgovinam in boš dobil nazaj feedback.

je pa tako, da če delaš servis na uradnem servisu oz. pooblaščenem servisu imaš 2 letno garancijo na delo in material ;)

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Pe dec 17, 2010 8:46 am

adis je napisal/-a:ne pozabi, da je najcenejša roba lahko najslabša.

torej pojdi do uradnega audi serviserja in jim povej svojo željo, da naj ti naredijo predračun za velik servis in ti bodo dali ponudbo v njej boš pa imel ves material ter spisane ETKA kode od materiala kateri bodo menjani oz. potrebni za servis.

nato te kode lepo pošlji po email-u drugim trgovinam in boš dobil nazaj feedback.

je pa tako, da če delaš servis na uradnem servisu oz. pooblaščenem servisu imaš 2 letno garancijo na delo in material ;)

pa mu bodo predračun brezplačno naredili? Ateju so na nisanu hoteli 8% od vrednosti predračuna plačila :)

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Pe dec 17, 2010 8:48 am

DaDek je napisal/-a:
adis je napisal/-a:ne pozabi, da je najcenejša roba lahko najslabša.

pa mu bodo predračun brezplačno naredili? Ateju so na nisanu hoteli 8% od vrednosti predračuna plačila :)

meni so ga zmeraj naredili brezplačno in poslali preko email-a ...

Uporabniški avatar
cardynal
Novinec

Napisal/-a cardynal Pe dec 17, 2010 8:54 am

na original servisu so večji pocerji kot marsikdo ki dela doma v garaži.... ampak to nima veze mene samo zanima kje najceneje nabaviti DOBER material da nebom imel potem slučajno problemov na original servisu imajo isto olje ki ga dobim za 8 eur/l po 24 eur/l tako da so pravi oderuhi !!!

trs
Novinec

Kraj: bela krajina

Napisal/-a trs Pe dec 17, 2010 10:27 am

Kot sem prebral, boš servis delal v lastni režiji, zato na servisnem materialu ne šparaj, da nebo na koncu zelo drago.
V trgovini, kjer boš nabavljal material vprašaj za ime firm, ki se daje v prvo vgradnjo.To je v tvojem primeru predvsem; INA,
RUVILLE, HUTCHINSON, BOSCH, CHAMPION... Če vzameš vse kar potrebuješ v eni trgovini, boš dobil vsaj konkreten popust za gotovino.
Pa še nasvet, naj delo opravi tisti, ki ve kako se dela,da nebo za 5, 10, 15, 20 tisoč km zaropotalo, ker vse skupaj mora vzdržat vsaj
naslednjih 120.000 km. :idea:
vw je boljši avto

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Napisal/-a marko01 Pe dec 17, 2010 11:11 am

Ma kaj komplicirate, stopi v GMT pa reči da rabiš vse potrebno za velik servis in to je to. Glede rabata pa ga ima tvoj mehanik sigurno. Osebno jemlem vso robo v GMT pa do sedaj dobenega problema pa je tega kr nekaj ...
Lp by Mare

Uporabniški avatar
cardynal
Novinec

Napisal/-a cardynal Pe dec 17, 2010 12:11 pm

evo vs material kupil v gmt stalo me je 307 eur kpl filtri, jermeni, pumpa ter ostalo kar spada zraven !!

ali je cena ok ? servis bo delal prijatelj ki je zaposlen na pooblaščenem servisu popoldan pa še malo šušmari doma :)

lp

Uporabniški avatar
Sasqa
Novinec

Napisal/-a Sasqa Pe dec 17, 2010 2:52 pm

Meni se zdi ta cena poštena. Se pravi komplet filtri (oljni filter, filter goriva, kabina filter), jermeni, napanjalci, vodna črpalka te je prišlo 307€. Men se to ne zdi drago. Ko sem kupoval avto, sem se na pooblaščencu pozanimal za ceno velikega servisa, mi je navedel cifro med 1300 in 1400€. S tem da tam je bila všteta v ceno še hladilna tekočina in delo.

Lp
Saša
Vaša teorija je nora, a vprašanje, ki nas razdvaja je le, ali je dovolj nora, da bi lahko bila pravilna (N. B.)

Uporabniški avatar
cardynal
Novinec

Napisal/-a cardynal Pe dec 17, 2010 6:39 pm

to je vse kpl vsi filtri jermeni, mikro jermen, napenjalci skratka vse kar se potrebuje razen olja !
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov