Nasveti in napotki ter povpraševanja...

axxxe
Nov uporabnik

Peugeot 206 cvili

Napisal/-a axxxe Pe dec 17, 2010 1:09 pm

Zdravo!

Imam Peugeot 206, 1.4 bencinar, letnik 2002 in prevoženih 67000km. Pred časom mi je začel zelo cvilit. več gasa kot sem pritisnil, bolj je cvilil. Ob dežju je bila zadeva še glasnejša. Peljal sem ga k mehaniku, ki je rekel, da naj bi bila zanič neka "rolca" in da so jeremni tudi že lahko za zamenjat. Eno rolco (od dveh), zobati, vodno črpalko, napenjalni in neko "mieno" je zamenjal in avto je nahal cviliti. Zdaj ko pa so se stopinje spustile malo nižje, mi vsakič ko ga mrzlega prižgem začne cviliti. Ampak ne tako kot prej, ko je cvililo več če sem dal več gasa. Neodvinso od gasa pač cvili nekaj časa in nato neha.
Zanima me, kaj je zdaj to? Naj odpeljem nazaj k mehaniku ali je ta stvar nepovezana in je razlog nekje drugje?
Kaj vse naj bi še spadalo pod "veliki servis"? Mogoče ni zamenjal vsega kar bi moral?

Hvala za odgovor!

GTI_Mk4
Novinec

Re: Peugeot 206 cvili

Napisal/-a GTI_Mk4 Pe dec 17, 2010 1:16 pm

jermen ti cvili...to ni kaj takega v teh mrzlih dneh..mogoče bi ga moral malo zraven našpanat

axxxe
Nov uporabnik

Napisal/-a axxxe Pe dec 17, 2010 1:33 pm

Aha. Kaj tudi, če je nov cvili? Torej ni nič narobe, oz. lahko mehanik naredi še kaj, ga peljem nazaj?

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 Pe dec 17, 2010 1:46 pm

Če je to cviljenje podobno mijavkanju je možno, da je jermen preveč zategnjen... Če pa res samo zacvili v nekem trenutku-(medtem morda rahlo izgubi moč) in hitro neha, je jermen, ki poganja alternator premalo zategnjen... Včasih pomaga, če ga med delovanjem malo našpricaš z namenskim sprejem.

Se razumemo? :)

axxxe
Nov uporabnik

Napisal/-a axxxe Pe dec 17, 2010 2:04 pm

recimo, da se:D
pa vseeno mislim, da bom kar nazaj odpeljal...pa naj se on igra s tem.

Hvala za odgovore.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov