Napisal/-a tomazto So dec 18, 2010 9:52 am
Pozdravljeni.
Ker sem že skoraj obupal se obračam na uporabnike foruma saj upam, da je kdo že imel podobne izkušnje in ima mogoče rešitev za moj:
HYUNDAI ACCENT 1.3 LS, 1999, 98.000 KM, 4 mesece star akumulator, 2 tedna star štarter, ...
Avto je se že nekaj časa čudno obnaša. Glavna težava, ki sem jo opazil je, da med vožnjo, ko pohodiš plin avto dobi kot nek ˝sunek˝ elektrike, posledica je ojačana svetloba v armaturki, pojačana moč ventilatorja in pa pojačana moč luči ... to traja nekaj sekund in za tem upade moč ventilatorja in moč luči na normalno raven.
Ko sem peljal avto k avtoelektričarju je trdil, da je kriv akumulator. Ko sem mu povedal, da je akumulator praktično nov je izmeril akumulator in ugotovil, da je vse vredu z njim, nato je preveril alternator in ugotovil, da tudi z njim ni nič narobe. Težave pa so se nadaljevale (v teh dneh, ko je padla zunaj temperatura so se težave še povečale). Ker je na momente avto ob jutrih nehal vžigat (praznjenje akumulatorja) so na servisu trdili, da je kriv štarter. No po menjavi štarterja se težave še naprej nadaljujejo.
V zadnjih dneh avto sploh ni več vžigal - razen na potisk. Ko si se peljal nekaj sto metrov in ko se je akumulator malo napolnil je avto nato vžigal kakšno uro - dve.
Ko pa je avto stal čez noč, zjutraj ponovno ni vžal drugače kot pa na potisk. Težave z odvezmom moči motorju in pojačanimi lučmi in ventilatorjem se nadaljujejo.
Po ponovnem obisku servisa spet trdijo, da je kriv akumulator, nevem več kako jim naj pojasnim, da je kriv akumulator ja ... ampak kriv zato, ker ga nekaj prazni ...
Če je že kdo imel podobno izkušnjo bom vesel vsakršnega nasveta.
Lp