Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
vuc
Novinec

PRITISK OLJA

Napisal/-a vuc So dec 18, 2010 10:54 pm

na golfu 5 gti mi je danes izpiasalo da olje nima pritika(al neki podobnega) avto sem cca 20 min vozil tm od 160 do 240 kmh
to mi je že enkrat naredilo pa so mi na servisu zamenjali olje dali so mi not Castrol RS a prej sem mel not TXT pa je bilo kao zaradi tega
zdej me pa zanima če je slučajno šla olnja pumpa
ker pol sm se pa vozu tm 130 kmh je blo pa v redu

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Re: PRITISK OLJA

Napisal/-a lancia hf So dec 18, 2010 11:00 pm

Pa si pogledal kašen je sploh nivo olja :?:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
vuc
Novinec

Napisal/-a vuc So dec 18, 2010 11:13 pm

dost je olja

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R So dec 18, 2010 11:36 pm

Si ga pregrel mogoče?
RiDe hArD

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 So dec 18, 2010 11:48 pm

Sam bi menjal spet filter olja, mogoče z kako drugo firmo, če obstaja za ta tip motorja. Filter zna biti krivec, za padec tlaka, če je motor obremenjen. Ob normalni vožnji, pa teh težav ni. Tko da, bi prvo probal z menjavo le tega.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So dec 18, 2010 11:54 pm

Saj koliko km pa že ima od menjave oljnega filtra, ker lahko ti je ta "razpadel" in zmanjšal pretok.

Uporabniški avatar
vuc
Novinec

Napisal/-a vuc Ne dec 19, 2010 9:46 am

ne vem kako mislš če sm ga pregrel,a mislš to za temperaturo vode cagar če je šov čez polovico ta ni šov
pisal pa je za olje kao da ni pritiska nč ni omenjal da se je olje prgrel
a servis sm pa delal 5000 km nazaj

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Ne dec 19, 2010 10:29 am

vuc je napisal/-a:ne vem kako mislš če sm ga pregrel,a mislš to za temperaturo vode cagar če je šov čez polovico ta ni šov
pisal pa je za olje kao da ni pritiska nč ni omenjal da se je olje prgrel
a servis sm pa delal 5000 km nazaj

Na kratko zelo pametno si naredil. Če ni oljnega tlaka ni pravega mazanja, ti pa tišči do konca. Se ne bom čudil če ne bomo v kratkem razpravljali o generalki, saj bo zaribal kateri od glavnih ležajeva ali pa bo zaribalo kak bat.

Kot se ti je že prvič zgodilo, očitno ne uporabljaš pravega olja za tvoj motor (TXT namesto RS). Upam da se zavedaš da je motor v tvojem avtomobilu malce bolj navit kot v povprečnem vozu, zato rabi tudi malce boljšo nego. Glede na padec tlaka olja pa je treba preveriti kaj je vzrok. Lahko je samo težava s senzorjem oljnega tlaka, lahko je kriva oljna črpalka, lahko pa se je sesedel oljni filter (kot so nekateri že omenili). V vsakem primeru dokler vzrok ne bo odkrit in odpravljen pa raje ne vozi avtomobila, saj lahko zelo hitro narediš škodo v vrednosti drugega avtomobila.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Ne dec 19, 2010 10:36 am

še niste izumrli ? še vedno obstajajo ljudje ki vozijo 160-240 ?

mimogrede, en ki je vozil prehitro je ubil mojih 5 sorodnikov.

ni bilo namerno, da se razume :bow :/:o:/

EDIT: 4 sorodniki, peti je bil njegov prijatelj sovoznik

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne dec 19, 2010 10:39 am

Je že videl kdo rastavljen filter? Filter se ne more zamašit kar tako....

Sestava filtra:
Tole je pod ohišjem...
Slika

Tole je pod filtrirnim papirjem....

Slika

Papir je dolg za širino Jeepa...
Slika

Toliko olja ostane v njem...
Slika

Še bolj razkopan....na levi strani ( spodnji del filtra) se lepo vidi varnostni ventil v primeru , da se filter kakorkoli zadela. Zato nikoli ne bom razumel frikov, ki pravijo , da se filter lahko zadela....saj je lepo videt , da ima varnostni ventil, ki se v primeru če se filter zamaši, odpre in tako je zagotovljen by pass (olje se sicer ne filtrira ampak kroži pa vseeno).

Slika

Ventil od blizu...
Slika

In pa nepovratni ventil , ki onemogoča izlitje olja ob ugasjenem motorju in tako ob nasljednjem zagonu pumpa ne rabi prvo nabit filtra in šele nato pognat olje okrog ampak že v štartu potisne olje ( se lepo pozna).
Slika
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne dec 19, 2010 10:43 am

Samo ta varnostni ventil ni narejen da požira olje pri 200+km/h pri 130km/h je pa dovolj velika luknja.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne dec 19, 2010 10:45 am

lancia hf je napisal/-a:Samo ta varnostni ventil ni narejen da požira olje pri 200+km/h pri 130km/h je pa dovolj velika luknja.

Luknja je enako velika kot pri iztopu iz filtra , ki je privijačen na motor. Tako , da če je z motorjem vse vredu bo v vsakem primeru porinlo olje skoz.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 Ne dec 19, 2010 12:06 pm

Pritisk olja pade tudi ob zanič ležajih....

Uporabniški avatar
vuc
Novinec

Napisal/-a vuc Ne dec 19, 2010 3:08 pm

lej sej ko se je lučka pržgala sm zmanšal pol je blo pa v redu
avto pa je servisiran skoz na pooblaščenem tako da oni odlačajo ker olje dajo not sej majo tabele
olnji filter je pa vložek

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Ne dec 19, 2010 4:19 pm

vuc je napisal/-a:lej sej ko se je lučka pržgala sm zmanšal pol je blo pa v redu
avto pa je servisiran skoz na pooblaščenem tako da oni odlačajo ker olje dajo not sej majo tabele
olnji filter je pa vložek

No tole pojasni marsikaj. Koliko časa pa si gnal do konca? Če si preganjal nekaj deset km je povsem možno da si pregrel olje. Ne glede na trenutno dokaj nizke zunanje temperature se olje z lahkoto pregreje. Če so zraven še težave s filtrom ali katerim drugim delom oljnega sistema (morda slabo hlajenje oljnega hladilnika zaradi nesnage...) se to zelo hitro zgodi. Posledice pregretega olja pa tako poznaš... Na kratko z avtom malo bolj po pameti in spremljaj temepraturo in tlak olja med vožnjo, ko se začnejo prižigati opozorila je ponavadi že kaj narobe...

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Ne dec 19, 2010 4:36 pm

lisko je napisal/-a:Je že videl kdo rastavljen filter? Filter se ne more zamašit kar tako....
...

Ja zakaj si šel pa to razstavljat :shock: (resno vprašanje)

Ti pa res ne pustiš nobene stvari nedotaknjene.

Uporabniški avatar
hp6715s
Novinec

Napisal/-a hp6715s Ne dec 19, 2010 4:41 pm

Pero je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:Je že videl kdo rastavljen filter? Filter se ne more zamašit kar tako....
...

Ja zakaj si šel pa to razstavljat :shock: (resno vprašanje)

Ti pa res ne pustiš nobene stvari nedotaknjene.

zakaj pa ne???? ga je pač zanimalo kako je stvar sestavljena in če človek neki sam naredi in vidi na lastne oči si stvar tudi bolj zapomne...

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Ne dec 19, 2010 4:47 pm

Saj lahko zaradi mene...

ampak če nima knjig o tem lahko na netu najde slikco, ne pa da se packa. Zato me firbc.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne dec 19, 2010 6:27 pm

Pero je napisal/-a:Saj lahko zaradi mene...

ampak če nima knjig o tem lahko na netu najde slikco, ne pa da se packa. Zato me firbc.

Off:

Maš prav...doma imam kr dosti knjig....o avtih,kako deluje, razne priročnike,zobniške prenose... ampak pač jaz :) Je pa včasih res ni stvari , ki se je ne lotim. Recimo štangice amortizerjev pridejo 30 evrov....jaz jih bom nardil. Čeprav bom verjetno kr porabil blizu 30-40 evrov , da jih nardm ( drejanje novih puš, varjenje novih štangic, barvanje....) ampak to sem pač jaz....Zakaj bi bilo enostavno če lahko kompliciramo :)
Ali domača opravila....doma sem imel kalorifer kateremu je zaribal motorček....kupil drugega....kater je čez eno leto crknil (prekurlo termostat), ker pa sem starega nedelujočega še imel na "lagerju" (čez 7 let vse prav pride), sem iz tega, ki je imel hin termostat vzel motor in ga vgradil v tega katermu je pred letom crknil motor. Kalorifer deluje še danes pa je tega že dve leti....a novi pride 8 evrov....
Kaj moreš ljudje pa smo si pač različni.
Slika

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Ne dec 19, 2010 6:41 pm

pač parkrat po 8€ našparaš pa že imaš za tank goriva :D.vseeno je tudi meni bolje kaj delat kot pa skos raziskovat po netu in tv-ju

ON. koliko realni km ima golf?
Lep pozdrav :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov