Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Fizl
Nov uporabnik

Kraj: p206_RG_1.6_8v_L00

Nekaj napak na puntu 1.2

Napisal/-a Fizl Če dec 23, 2010 4:18 pm

Imam punto 1.2 letnik 2000.

Avtu pusca tesnilo pokrova ventilov, kar sem ze prebral da potrebujem novo tesnilo in neko diht maso.
Ali je lahko to vzrok da je pod avtom mozno najdet kaksno kapljico olja al je to bol karter?

Voznikova kljuka o dzunaj, ko jo odpres ostane v odprtem polozaju, se ne vrne/spusti nazaj na polozaj zato vrata ne ostanejo zaprta ce ne pritisnes rocko dol. Ko odpres in zapres gre bolj na trdo, ali je to zamo za podmazat ali je kaj vec v ozadju?
Kako se da dol tapeta na voznikovi strani, kljuko drzita dva imbusa, tapeto od spodaj 4 vijaki, ostalega pa ne vidim pa se vedno zelo mocno drzi, vem da so plasticni cepi vrjetno tudi kje zraven a vseeno da ne polomim cesa?

Na sovoznikovi strani so hotli vdret in je zato unicena kljucavnica, zanima me kako se da to zamenjat in ce zamenjam kljucavnico ali je potrebno potem tudi kljuc menjat, kar bi naneslo prevec stroskov pomojem?
Predvsem me zanima ce lahko kljucavnico od vrat razdrem da bi probal popravit kar je zvito ali polomljeno?

Zanima me komu lahko dam kompresor klime popravit oziroma pregledat, ker se mi zdi kot da poje lager, z istim taktom kolkr se jermen obraca.

Sencnik na voznikovi strani, noce ostati pod stropom in pada dol, kako bi to popravil, razrezem in not pogledam kaj je z mehanizmom, ali bi moral imeti kaksno zagozdo al kako to popravljate?

Mehanizem brisalcev mi nekja ruzi, delajo normalno ampak se pa mehanizem zelo mocno slisi kar naenkrat kot da bi mocno ruzili zobniki??

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Re: Nekaj napak na puntu 1.2

Napisal/-a zlica22 Če dec 23, 2010 6:28 pm

Avtu pusca tesnilo pokrova ventilov, kar sem ze prebral da potrebujem novo tesnilo in neko diht maso.
Ali je lahko to vzrok da je pod avtom mozno najdet kaksno kapljico olja al je to bol karter?
Potrebuješ novo tesnilo. Če res zelo ščije je možno, ampak vseeno preveri karter in druga tesnila. Fiati na splošno radi puščajo olje.

Voznikova kljuka o dzunaj, ko jo odpres ostane v odprtem polozaju, se ne vrne/spusti nazaj na polozaj zato vrata ne ostanejo zaprta ce ne pritisnes rocko dol. Ko odpres in zapres gre bolj na trdo, ali je to zamo za podmazat ali je kaj vec v ozadju?
Pri takih primerih ponavadi pomaga čiščenje in podmazovanje

Kako se da dol tapeta na voznikovi strani, kljuko drzita dva imbusa, tapeto od spodaj 4 vijaki, ostalega pa ne vidim pa se vedno zelo mocno drzi, vem da so plasticni cepi vrjetno tudi kje zraven a vseeno da ne polomim cesa?
Poglej še tapete s strani, veliko avtomobilov ima tudi tam vijake (sploh starejši). Če imaš kljukico za zaklepanje-v nekaterih primerih jo je potrebno odviti. Ampak mislim, da to ni ovira

Na sovoznikovi strani so hotli vdret in je zato unicena kljucavnica, zanima me kako se da to zamenjat in ce zamenjam kljucavnico ali je potrebno potem tudi kljuc menjat, kar bi naneslo prevec stroskov pomojem?
Predvsem me zanima ce lahko kljucavnico od vrat razdrem da bi probal popravit kar je zvito ali polomljeno?
Mislim, da boš ključavnico sam zelo težko poravil

Zanima me komu lahko dam kompresor klime popravit oziroma pregledat, ker se mi zdi kot da poje lager, z istim taktom kolkr se jermen obraca.Lahko pelješ vsakemu mehaniku, ki ve kaj je klimatska naprava :)

Sencnik na voznikovi strani, noce ostati pod stropom in pada dol, kako bi to popravil, razrezem in not pogledam kaj je z mehanizmom, ali bi moral imeti kaksno zagozdo al kako to popravljate?
Te stvari niso drage, pojdi na odpad in menjaj. Še vedno sem naredil tako :)

Mehanizem brisalcev mi nekja ruzi, delajo normalno ampak se pa mehanizem zelo mocno slisi kar naenkrat kot da bi mocno ruzili zobniki??
Poizkusi očistiti in podmazati mehanizem. Pri mnogih avtomobilih "zarusta"

LP

Uporabniški avatar
Fizl
Nov uporabnik

Napisal/-a Fizl Po dec 27, 2010 9:12 am

Se kdo?

mropc
Stalni uporabnik

Napisal/-a mropc Po dec 27, 2010 9:15 am

pa da nebi tapet razderal pri tem mrazu zunaj. ker se ti lahko po možnosti use čepi odlomijo.lp

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Po dec 27, 2010 9:17 am

Jaz vem samo za senčnik.Menjan je bil na pooblaščenem servisu strošek za novega je bil se mi zdi 36€.Menjali so mi ga pa pri avto Kavšek Ivančna Gorica.

Uporabniški avatar
Fizl
Nov uporabnik

Napisal/-a Fizl Po dec 27, 2010 10:39 am

Sencnik sem ze razdru in najdu napako, zanima me pa za tapeto kako se jo da dol. Drgac pa sedaj nebom nic delal ker je res premrzlo in lahko vsak cep polomim.

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Napisal/-a zlica22 Po dec 27, 2010 3:52 pm

Fizl je napisal/-a:Sencnik sem ze razdru in najdu napako, zanima me pa za tapeto kako se jo da dol. Drgac pa sedaj nebom nic delal ker je res premrzlo in lahko vsak cep polomim.

Odgovor si že dobil. Če vijakov ni več, potegni stran. Če ne upaš pelji k nekomu usposobljenemu

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter Po dec 27, 2010 4:27 pm

A obstaja punto ki nima ključavnice na sovoznikovih vratih? (kakšen z orginal centralnim zaklepanjem)
Od kakega takega lahko vzameš komplet kluko pa ne boš mel več ključavnice na sovzonikovi strani =P

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Napisal/-a zlica22 Po dec 27, 2010 6:12 pm

Fizl je napisal/-a:Sencnik sem ze razdru in najdu napako, zanima me pa za tapeto kako se jo da dol. Drgac pa sedaj nebom nic delal ker je res premrzlo in lahko vsak cep polomim.

Uporabniški avatar
Fizl
Nov uporabnik

Napisal/-a Fizl Sr dec 29, 2010 5:54 pm

Hvala lenivec zelo uporabni linki, skoda edino da prvi link za kljucavnico nima slik da bi videl kako jo je iz vrat dal.

Uporabniški avatar
Fizl
Nov uporabnik

Napisal/-a Fizl To jan 04, 2011 5:52 pm

Zanima me se kako se zamenja pregorjene lucke pri stikalih za ventilacijo in ostalega na sredinski konzoli, kako se razstavi in seveda ce ima kdo kaksne slike, ker imam kr nekaj pregorjenih luck.

Kako se raztavi desno ogledalo ker sem opazil da ne dela rocno stelanje pozicije ogledalca.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 10 gostov