Nasveti in napotki ter povpraševanja...

fonzo
Nov uporabnik

Peugeot 206 kontrolne lucke armaturke

Napisal/-a fonzo Če dec 23, 2010 11:22 pm

Pozdravljeni vsi skupaj!

imam en problemcek in sicer imam p206 2.0 hdi l.02 s 162000km in se mi je danes med voznjo pokazalo vec luck, dejansko kar vse ki jih premore armaturka razen dolge luci in obeh meglenk(prednje in zadnje) pa tudi stop, ob enem pa mi ni vecfunkcijski zalon kazal nobene napake. Zanimivo je tudi to da mi je posvetila lucka za ABS pri tem da sploh nimam ABS bremz. Akumulator je bil menjal pred 1 letom. jermen in vodna pumpa pri 129000km letos junija. v zacetku decembra mi je zadnje desno kolo blokiralo ko sem imel zategnjeno rocno zavoro. Prednji diski in zavorne ploscice so bili menjani pri 1420000km

No sedaj pa k bistvu napake. Po pronovnem zagonu motorja se je kontrolna lucka samodiagnoze motorja ugasnila po dobrih 30 sekundah in po vsakem ponovnem zagonu. Lucka (!) ki ponazarja rocno zavoro se je ugasnila hkrati z akumulatorsko lucko ob zagonu motorja. Le problem ki me nekoliko moti je sledeci, ko sem ugasnil avto se mi za 2 sekindi posveti lucka akumulatorja. preden pa so posvetile vse lucke se to ni dogajalo. Drugace avto deluje povsem normalno.

Najlepsa hvala vsem za pomoc!
F.

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Re: Peugeot 206 kontrolne lucke armaturke

Napisal/-a sebaveh Če dec 23, 2010 11:47 pm

Če so se ti torej prižgale vse tiste lučke ki se drugače prižgejo v trenutku ko daš kontakt in nato ugasnejo (kontrola lučk - če ima tvoj avto to funkcijo), bi to pomenilo da si imel trenutni izpad napetosti za kratek čas. Poglej alternator - napetost, jermen v kakšnem stanju je in če je dovolj napet, ter volansko ključavnico - sploh če se ta kaj greje.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Če dec 23, 2010 11:49 pm

Meni je lučka za samodiagnozo motorja gorela vedno ko je bilo vlažno vreme, noben tester in servis ni mogo ugotovit zakaj.

fonzo
Nov uporabnik

Napisal/-a fonzo Pe dec 24, 2010 12:03 am

zivjo!

enkrat poleti se mi je zdelo cudno zakaj je kljuc vroc ko sem ga izvlekel. res pa da to sedaj nikoli ni bilo teh tezav. Na displayu se ni izpisalo "Battery charge fault" - napaka polnitve akumolatora ali pa kakrsna koli druga napaka. edino ko sem imel zanic akumulator je pisalo tole "Engine Imobilizer Fault".

sem sedajle razmisljal da bi lahko sol povzrocila tezave na lamelah na alternatorju, ker moja voznja poteka izkljucno po avtocesti. le redko kdaj se zapeljem po mestu.

bom jutri preveril napetost polnenja akumulatorja.

se kaksna ideja?

Hvala,
F.

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter Pe dec 24, 2010 12:40 am

Če se ti je zdelo da je bil ključ vroč preveri kontaktni vložek v ključavnici (tist del ki prekinja in sklene tokorkorg). Lahko da imaš tam slab stik.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov