Nasveti in napotki ter povpraševanja...

aalbre
Nov uporabnik

Nepooblasceni Audi servis

Napisal/-a aalbre So dec 25, 2010 8:49 pm

zdravo,

no moje vprasanje je dokaj transparentno: katerega nepooblascenega serviserja za audi mi priporocate v okolici ljubljane??

Hvala za odgovore

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Re: Nepooblasceni Audi servis

Napisal/-a lancia hf So dec 25, 2010 8:58 pm

Če je letnik 80 potem je dober vsak garažni majster, če je pa kaj novejši, bojo pa majstra napisali tisti ki so iz LJ. ;)
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo So dec 25, 2010 10:25 pm

Za kateri Audi?

aalbre
Nov uporabnik

Napisal/-a aalbre Ne dec 26, 2010 12:06 pm

gre se za Audi A4 1.8T letnik 2007. Dela se pa redni servis pri 60k km...

Uporabniški avatar
crocar
Nov uporabnik

Napisal/-a crocar Ne dec 26, 2010 12:30 pm

Jst ti iz osebnih izkušenj z tem gospodom priporočam ta servis: http://www.informacija.net/avtoservis-jakse

Sam osebno sem imel kar nekaj problemov kjer je gospod zadevo lepo opravil, problem z menjalnikom in sklopko. Ko je naredil je še zmeraj menjalnik štekal in ga je sprejel nazaj brez problema in popravil zadevo tako da sem bil res zadovoljen z njem. Všeč mi je še to da ob vsakem servisu, da račun tako da imaš kot garancijo neke vrste. In naslednjič če bo Audi samo njemu ga peljem.

PRODRIVE
Poznavalec foruma

Napisal/-a PRODRIVE Ne dec 26, 2010 12:36 pm

Kaj pa garancija pri dokaj "novem" avtu kot ga imaš ti,če ti kaj dražjega crkne se boš lahko pod nosom obrisal,to je pač moje mnenje
CARPE IMPREZAM

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne dec 26, 2010 1:04 pm

Kakšna garancija!? Avto je star 3 leta, pa če ni nobene stvari menju pod garancijo oz. je od garancijskega popravila več kot 2 leti, se loh pod nos obriše z garancijo (ki je pri njemu verjetno bla 2 leti)
Slika

PRODRIVE
Poznavalec foruma

Napisal/-a PRODRIVE Ne dec 26, 2010 1:28 pm

No na določene dele pri audiju je garancije več kot dve leti oz.nimajo vsi sklopi enake garancije,samo če si redno servisiral na pooblaščenem servisu
CARPE IMPREZAM

Uporabniški avatar
crocar
Nov uporabnik

Napisal/-a crocar Ne dec 26, 2010 1:34 pm

Za garancijo, ki sem jo omenil mi jo je gospod dal na to kar je menjal seveda z računom, ki ga je dal. Tako da se mi zdel dovolj pošten glede tega, zato ko sem mu avtomobil pripeljal nazaj je minilo cca. 2 meseca in še ko ga je probal ni ga hotel vzeti šele, ko ga je čez noč pustil je ugotovil, da neka plastika na menjalniku ni vredu in je brezplačno zrihtal.

Uporabniški avatar
Mr_Jingles
Novinec

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a Mr_Jingles Ne dec 26, 2010 1:46 pm

Najdi uporabnika (dejvi) on ti lahko pomaga, ker vozi avto na tak servis.

l.p

aalbre
Nov uporabnik

Napisal/-a aalbre Ne dec 26, 2010 2:26 pm

Avto ni vec v garanciji, zato se mi ne zdi smotrno vozit na pooblaščen servis... se mi zdi da se zadeva velik preplača. ali se motim?
Seveda bi pa vseen rad, da se avto kvalitetno servisira.

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Ne dec 26, 2010 2:36 pm

aalbre je napisal/-a:Avto ni vec v garanciji, zato se mi ne zdi smotrno vozit na pooblaščen servis... se mi zdi da se zadeva velik preplača. ali se motim?

Vedno se pozanimaj prej koliko te pride pooblaščeni, če prineseš svoje rez. dele. Ponavadi te nepoobl. na koncu lahko pride več. Vsaj z enim iz okolice MB priporočanim na tem forumu, je bilo pri meni tako.

aalbre
Nov uporabnik

Napisal/-a aalbre Ne dec 26, 2010 3:01 pm

mal trapasto vprasanje, ampak kje pa kupis dele, da jih prineses s sabo? dobro, olje ze dobis, kje pa filter, itd... na uradnem servisu? :? glede na to, da je avto star 3 leta, xy firme se ne smejo delat rezervnih delov...

PRODRIVE
Poznavalec foruma

Napisal/-a PRODRIVE Ne dec 26, 2010 8:40 pm

aalbre verjemi mi,ti povem iz lastnih izkušenj da določeni deli v avtu so še vedno v garanciji.
CARPE IMPREZAM

Uporabniški avatar
TomazK
Novinec

Kraj: Radomlje

Napisal/-a TomazK Po jan 03, 2011 1:58 pm

A lahko kdo napiše kaj bi bilo dobro zamenjati razen olja in filtrov ob rednem servisu pri 155000 km. Veliki servis je bil opravljen na 125.000. Gre se za Audi A4 avant 1.9 TDI, letnik 2007. hvala

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Po jan 03, 2011 2:12 pm

Kako naj mi vemo kaj vse si že do zdaj menjal, kakšno je stanje zavor, podvozja,...? Zavorna tekočina se menja na cca. 2 leti, servo olje na cca 4-5 let, hladilna tekočina 2-4 leta,... olje v menjalniku je tam pri 120.000 km že dobro menjat,...

Odpri knjižco z navodili pa preveri kaj se menja na kolko kilometrov...

Glede modela, ki bo šel 3 leta star avto vozit k nekim šalabajzerjem.. :lol:. Če nimaš za vzdrževanje prodaj avto. Ne vem no, ampak vsaj redne servise se spravi delat na uradni servis. Če ti je težko plačat za tisto urco dela in menjavo treh filtrov pa eno olje se zamisli sam nad sabo... Pa tolko te stane ena pot na smučanje v Avstrijo. Skopuh.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po jan 03, 2011 2:34 pm

aalbre je napisal/-a:Avto ni vec v garanciji, zato se mi ne zdi smotrno vozit na pooblaščen servis... se mi zdi da se zadeva velik preplača. ali se motim?

Tako mnenje sem imal tudi sam. Sem si rekel da bom avto 2 leti vozil na pooblaščen servis, zaradi garancije, potem pa enmu privat mehaniku ker bo cenejši. Potem pa sem bolj za foro šel vprašat koliko bi me prišel tretji redni letni servis na pooblaščenem servisu. In ko sem slišal da okoli 100€ nisem več razmišljal. Na koncu sem dobil še nek popust in je prišel servis 80€. Gre se pa za golfa V letnik 07, bencinar.

GregorM
Nov uporabnik

Napisal/-a GregorM Po jan 03, 2011 3:43 pm

Mene je prišel servis na Porsche Verovškova za A4 ponavadi okoli 500 Eur. Menjava olja je res poceni, ampak ko je treba zamenjat še kakšno malenkost, gre pa cena hitro v nebo. Zdaj ga vozim na nepooblaščeni servis in je čisto v redu za pol manj denarja. Ni en Audi A4 taka vesoljska tehnologija, da je nihče ne bi znal šraufat. Ponavadi so večji problem slabi mehaniki na velikih servisih.

aalbre
Nov uporabnik

Napisal/-a aalbre To jan 04, 2011 12:55 pm

ban je napisal/-a:Tako mnenje sem imal tudi sam. Sem si rekel da bom avto 2 leti vozil na pooblaščen servis, zaradi garancije, potem pa enmu privat mehaniku ker bo cenejši. Potem pa sem bolj za foro šel vprašat koliko bi me prišel tretji redni letni servis na pooblaščenem servisu. In ko sem slišal da okoli 100€ nisem več razmišljal. Na koncu sem dobil še nek popust in je prišel servis 80€. Gre se pa za golfa V letnik 07, bencinar.

Ja jest sm se tudi malo pozanimal glede cen in sem klical na vec pooblascenih servisov (v Lj) in nekaj nepooblascenih... cena na pooblascenih servisih je bila vec ali manj kar usklajena - cca 330€... nepooblasceni pa so tut mel zlo podobne cene. Neki "salabajzar" (kot pravi lizard), ki ze vec let servisira Audije, VW, ipd. pa mi naredi za cca 180€ (skoraj pol manj).
Avto pa bo zacetek marca 2011 star 4 leta, tko da garancije (in jamstva) ne bo vec.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To jan 04, 2011 1:13 pm

aalbre je napisal/-a:
ban je napisal/-a:Tako mnenje sem imal tudi sam. Sem si rekel da bom avto 2 leti vozil na pooblaščen servis, zaradi garancije, potem pa enmu privat mehaniku ker bo cenejši. Potem pa sem bolj za foro šel vprašat koliko bi me prišel tretji redni letni servis na pooblaščenem servisu. In ko sem slišal da okoli 100€ nisem več razmišljal. Na koncu sem dobil še nek popust in je prišel servis 80€. Gre se pa za golfa V letnik 07, bencinar.

Ja jest sm se tudi malo pozanimal glede cen in sem klical na vec pooblascenih servisov (v Lj) in nekaj nepooblascenih... cena na pooblascenih servisih je bila vec ali manj kar usklajena - cca 330€... nepooblasceni pa so tut mel zlo podobne cene. Neki "salabajzar" (kot pravi lizard), ki ze vec let servisira Audije, VW, ipd. pa mi naredi za cca 180€ (skoraj pol manj).
Avto pa bo zacetek marca 2011 star 4 leta, tko da garancije (in jamstva) ne bo vec.

A za 330€ ti menjajo samo olje pa filter? Ali je v to ceno vključeno še kaj druzga. Če je samo olje pa filter potem je ta cena oops
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 11 gostov