Nasveti in napotki ter povpraševanja...

mdivjak14
Nov uporabnik

Čuden zvok seat leon

Napisal/-a mdivjak14 Ne dec 26, 2010 7:47 pm

Seat leon, l2002, 1.9 tdi, 150 konjev. Ko sem speljal čisto narahlo se je pojavil zvok khhhhhhh, sem šel ven gledat če se mi je kje spodaj pr podvozju zataknil kakšen velik kamen in da ga zraven čoham in ni bilo nič, torej mora biti nekje v motorju ali turbini.
Zjutraj ko ga vžgem zelo grdo prižge in motor mi pocukava, ter mi tud obrati skačejo, ter sliši se nekakšno ožemanje pr motorju. Ter nenormalno mi kadi bel dim in zelo smrdi. Bil sem pr rsr-ju za nov software, nov del tandem pumpe in nanovo zatesnjena, ter menjano tipalo temperature...Ugotovil celo da sem imel vse cevi za gorivo pomešane. Najprej v tanku in na naftnem filtru je bila DOVODNA cev nataknjena na povratno delovanje, tako da je pumpa na mašini dobivala gorivo pri drugem vhodu (vsaj men je tak logično), da nafta sploh ni šla skozi hladilnika za nafto pod podvozjem in pred pumpo na mašini sploh ni šla nafta skozi tipala za nafto. To sem spravil v orginal tako kot more bi in sicer po skicah programa ETKA, kjer je vse natančno pokazano kako je celoten avto sestavljen. Sedaj pa mi je začel cukat v 5. in 6 prestavi pri cca 140 km/h, ostale prestave pa zelo lepo potegne.

Kakšne ideje? Hvala LP

mdivjak14
Nov uporabnik

Re: Čuden zvok seat leon

Napisal/-a mdivjak14 Sr dec 29, 2010 1:53 pm

Kdorkoli kaj????

Uporabniški avatar
tedybisa
Nov uporabnik

Kraj: G.Radgona

Napisal/-a tedybisa Sr dec 29, 2010 4:37 pm

mogoče pri tako veliki obremenitvi ne dobi dovolj goriva mogoče delno zamašena dovodna cev? lahko da je kaj z bosh pumpo narobe čeprav tole dvomim ... Pa to ti fejst nonstop cuka al mal cukne pa pol gre pa spet cukne pa pol gre?

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo Sr dec 29, 2010 5:09 pm

tedybisa je napisal/-a:mogoče pri tako veliki obremenitvi ne dobi dovolj goriva mogoče delno zamašena dovodna cev? lahko da je kaj z bosh pumpo narobe čeprav tole dvomim ... Pa to ti fejst nonstop cuka al mal cukne pa pol gre pa spet cukne pa pol gre?

Mislim da ima ta mašina PD sistem in ne klasične bosch pumpe...

@mdivjak14: razloži malo bolj to cukanje - ali gre za močnejšđe cukanje (trokiranje) ali zgolj kdaj pa kdaj cukne? Je to original 110kw ali čipana 85ka?
Lep dan!

mdivjak14
Nov uporabnik

Napisal/-a mdivjak14 Sr dec 29, 2010 9:14 pm

GoGo je napisal/-a:
tedybisa je napisal/-a:mogoče pri tako veliki obremenitvi ne dobi dovolj goriva mogoče delno zamašena dovodna cev? lahko da je kaj z bosh pumpo narobe čeprav tole dvomim ... Pa to ti fejst nonstop cuka al mal cukne pa pol gre pa spet cukne pa pol gre?

Mislim da ima ta mašina PD sistem in ne klasične bosch pumpe...

@mdivjak14: razloži malo bolj to cukanje - ali gre za močnejšđe cukanje (trokiranje) ali zgolj kdaj pa kdaj cukne? Je to original 110kw ali čipana 85ka?

To je mašina sistem PD in tandem pumpa je že bila obnovljena 1. decembra. Zadnjič sem se pelal po avtocesti in prišel nekje do 150 km/h in sem ga hotel malo bolj stisnit in je samo trokiral in nič pospeševal in vedno ko sem ga hotel stisnit je trokiral. Je pa original 110 kw. Sem pa zdaj ugotovil da mi nafta spušča nekje pred naftnim filtrom, zato ker me je tast prej spraševal, komu je olje zunaj teklo in sem ugotovil, da takrat ko mi je avto laufal, da se je segrel in se točno vidi kako je stal in kje teče. Tako da bom kar direkt nove cevi potegnil. Zdaj še me zanima za tisti čudn zvok, ko sem najprej mislil, da mi kamen drsi pod avtom??

LP! Hvala

Uporabniški avatar
Motul
Nov uporabnik

Napisal/-a Motul Sr dec 29, 2010 9:31 pm

Mislim, da si šele sedaj pomešal cevi za nafto. Tipalo temperature goriva je na povratnem vodu tandem pumpe, potem gre na filter potem pa na hladilnik in nazaj v tank.
Ali ste priklopili na tester?

mdivjak14
Nov uporabnik

Napisal/-a mdivjak14 Sr dec 29, 2010 9:40 pm

Motul je napisal/-a:Mislim, da si šele sedaj pomešal cevi za nafto. Tipalo temperature goriva je na povratnem vodu tandem pumpe, potem gre na filter potem pa na hladilnik in nazaj v tank.
Ali ste priklopili na tester?

Jaz sem tako naredil kot je v programu ETKA narisano in nič drugače, še zravn v programu piše katera cev je povratna in katera dovodna. Jaz sem mel filter goriva malce drugače obrnjen in ker sem videl v programu da je čisto drugače, mi zato ni dalo mira in sem šel gledat.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov