Nasveti in napotki ter povpraševanja...

igorzz
Nov uporabnik

Yaris - števec za gorivo preveč previden

Napisal/-a igorzz Sr dec 29, 2010 10:36 am

Živjo,

Zanima me nekaj v zvezi z yarisom in števcem za gorivo. Moti me namreč, da mi zadnja črtica za gorivo prehitro začne utripat, takrat mi računalnik kaže, da lahko prevozim samo še npr. 10 km, ko pa natankam, ugotovim, da je moralo biti notri še kakšnih 7-10 litrov goriva (natankam 32-35 litrov, tank je menda 42 litrov).

Nisem si še upal terat avta dalje, ker cvikam, da mi goriva zares zmanjka, pa me zanima, ali da yaris še kak drug signal kasneje, da je pa goriva sedaj zaaareeees malo in da je skrajni čas, da greš tankat? Malo trapasto se mi zdi, da hodim tankat, ko je notri še 1/4 goriva in da kao z enim tankom naredim samo 500-600 km...

Ali morda samo meni začne prezgodaj utripat zadnja črtica na tanku, ostalim dela pa normalno?

lp Igor

GTI_Mk4
Novinec

Re: Yaris - števec za gorivo preveč previden

Napisal/-a GTI_Mk4 Sr dec 29, 2010 10:53 am

boljše prej kot pa prepozno :)

Uporabniški avatar
_HellMan_
Novinec

Napisal/-a _HellMan_ Sr dec 29, 2010 10:59 am

igorzz je napisal/-a:Živjo,

Zanima me nekaj v zvezi z yarisom in števcem za gorivo. Moti me namreč, da mi zadnja črtica za gorivo prehitro začne utripat, takrat mi računalnik kaže, da lahko prevozim samo še npr. 10 km, ko pa natankam, ugotovim, da je moralo biti notri še kakšnih 7-10 litrov goriva (natankam 32-35 litrov, tank je menda 42 litrov).

Nisem si še upal terat avta dalje, ker cvikam, da mi goriva zares zmanjka, pa me zanima, ali da yaris še kak drug signal kasneje, da je pa goriva sedaj zaaareeees malo in da je skrajni čas, da greš tankat? Malo trapasto se mi zdi, da hodim tankat, ko je notri še 1/4 goriva in da kao z enim tankom naredim samo 500-600 km...

Ali morda samo meni začne prezgodaj utripat zadnja črtica na tanku, ostalim dela pa normalno?

lp Igor

Tudi jaz zmeraj cvikam, tko de nis edin. Imam isti problem.
Bolj Star Bolj Nor!!!

Uporabniški avatar
Mister Twister
Novinec

Kraj: kamnik

Napisal/-a Mister Twister Sr dec 29, 2010 11:03 am

vsi avtomobili imajo to da ko si na "nuli" lahko narediš še kar nekaj kilometrov, vsaj 50.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr dec 29, 2010 11:08 am

To je pri vseh ali pa vsaj večini tako, čeprav si ne upam ravno prevečkrat preizkušat koliko je dejansko "rezerve"! :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
ales66
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a ales66 Sr dec 29, 2010 11:42 am

Pri meni na P307 je notri še 7-8 l, ko računalnik že zdavnaj kaže 0. Očitno je to nalašč, da ne pride do situacije, da bi pumpa povlekla zrak npr na daljših ovinkih, kar se mi je npr dogajalo na P306, ko je bil na rezervi.

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Sr dec 29, 2010 7:17 pm

sicer pa je tk bolje, da je do bencinske še kakih 5 litrov notri, da ti vseh smeti ne potegne v motor
Lep pozdrav :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov