Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Polo SDI škripanje itd..

Napisal/-a NejcZ Če dec 30, 2010 12:07 pm

Zdravo,

stvar je taka, stoji pa takole :D Gre se za Polota z navadnim dizelskim SDI motorjem, letnik 2003. Avto je od starega očeta in je pred kratkim brez težav (!!!!!!) naredil tehničnega :roll: Ima slabih 300k DELOVNIH kilometrov, dal je že marsikej čez pa še kr veselo kleple :) Zdej pa stvar je taka, avto MOČNO škripa pri vožnji, zaviranju, ko spustiš gas... pa tudi ABS se mi zdi da ne dela več, vsaj zadnjič ni. Na armaturki ne gori nobena kontrolna lučka. Avto smo mal pogledali, obe sprednji kolesi se premikata veselo naprej in nazaj, kar je zelo opazno tudi pri zaviranju in pospeševanju (baje da je treba puše menjat), zadnja prema ima luft, nosilci motorja so tako ali tako zanič. To je to kar se podvozja tiče. Zdej me pa informativno zanima, koliko bi bil strošek da se vse to zrihta (penzije so male :D )?

edit: Sem se še nekaj spomnil. Avto ima ročno klimatsko napravo, gor piše Climatronic se mi zdi, in ventilacija dela samo na tretji in četrti stopnji, prva in druga je mrtvo, oz samo malo piha na vetrobransko steklo. Kakšna ideja?

Hvala za odgovor :)
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Re: Polo SDI škripanje itd..

Napisal/-a NejcZ Po jan 03, 2011 12:44 pm

Ok, avto je zrihtan vse kar je blo nujnega, blo je pa velik :? Če koga zanima lahk napišem, drugače pa je to to.
Mogoče ena zanimivost.. avto je pri svojih slabih 300k km imel še prve zadnje zavorne obloge.. no, ni jih blo več, pa premikalo se tut ni nič, ampak blo je še prvo :lol:

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Po jan 03, 2011 1:02 pm

Mene. :D :D

lp

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Napisal/-a NejcZ Po jan 03, 2011 6:43 pm

King1 je napisal/-a:Mene. :D :D

lp

Čaki, jutri bo šele račun, je pa za slabih 400€ (od tega delo minimalno), pa še to sam te nujne stvari, baje bi blo treba še komplet amortizerje pa tk dalje. Jutri grem pa do tistega mehanika ki je prej rihtal avto, pa vedno po 100,200e vzel, nardil pa nič, pa da vidmo kaj bo lepega povedal, ker to ni normalno.

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Napisal/-a NejcZ To jan 04, 2011 8:31 pm

Komplet garnitura sklopke, nosilci motorja, vse puše v prednjem mostu, puše zadaj, zadnji bobni novi, zadnje bremze komplet nove... zdej se vsaj normalno pelje avto, treba je še sam kupit upor za klimo, ampak to kak naslednji mesec, dost je blo zaenkrat :)

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To jan 04, 2011 8:39 pm

NejcZ je napisal/-a:Komplet garnitura sklopke, nosilci motorja, vse puše v prednjem mostu, puše zadaj, zadnji bobni novi, zadnje bremze komplet nove... zdej se vsaj normalno pelje avto, treba je še sam kupit upor za klimo, ampak to kak naslednji mesec, dost je blo zaenkrat :)

No sam, da si zrihtu. Sedaj pa varno naprej z smrdljivcem. =P =P

lp

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL To jan 04, 2011 8:49 pm

pa ma ta avto sploh abs, men se zdi da ga ni mel

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Napisal/-a NejcZ To jan 04, 2011 9:01 pm

Ja, to sem pozabil povedat :lol: Avto nima ABSa, nevem zakaj sem že mislil da ga ima. Pomoje da avtomatsko nekak sm prčakoval da se take letnice avtov dobijo z serijskim ABSom. Pa tam ko sem račun gledal je tudi pisalo ABS gor, zato sem sklepal da ga ma.

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL To jan 04, 2011 9:24 pm

NejcZ je napisal/-a:Ja, to sem pozabil povedat :lol: Avto nima ABSa, nevem zakaj sem že mislil da ga ima. Pomoje da avtomatsko nekak sm prčakoval da se take letnice avtov dobijo z serijskim ABSom. Pa tam ko sem račun gledal je tudi pisalo ABS gor, zato sem sklepal da ga ma.

se mi je zdelo ja... :)

Uporabniški avatar
mihant
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a mihant Sr jan 05, 2011 8:54 pm

moj Polo SDI istega letnika ima ABS. Se vklopi včasih na snegu. Je pa Comfortline oprema, če je od tega odvisno.
jaz niti nimam kej dost pojma o avtih.

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Napisal/-a NejcZ So jan 15, 2011 6:21 pm

Evo še eno vprašanje. Spredaj diski so še dobri, ploščice tudi. Zadaj je bilo menjano vse kar je v bobnih, samo bobni so na zunaj fejst (res fejst) rjavi. Začela se je prižigat kontrolna lučka za zavore. Je možno da je to zadaj zaradi te rje in je treba menjat bobne? Ker nevem kako bi rja zunaj lahko vplivala na delovanje zavor, notr so bobni še vredu, ajde mal roba ampak ok.. Al kaj bi lahko bilo? Zavorna tekočina pa je tudi bila dolita...

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Ne jan 16, 2011 9:07 am

NejcZ je napisal/-a:Evo še eno vprašanje. Spredaj diski so še dobri,ploščice tudi. Zadaj je bilo menjano vse kar je v bobnih, samo bobni so na zunaj fejst (res fejst) rjavi. Začela se je prižigat kontrolna lučka za zavore. Je možno da je to zadaj zaradi te rje in je treba menjat bobne? Ker nevem kako bi rja zunaj lahko vplivala na delovanje zavor, notr so bobni še vredu, ajde mal roba ampak ok.. Al kaj bi lahko bilo? Zavorna tekočina pa je tudi bila dolita...

si gledal ploščice z obeh strani?jst sm mel primer, ko je spredaj ploščica še imela velik "mesa", ko sm pa kolo dol dal in z druge strani pogledal, pa ga že ni več imela.
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Napisal/-a NejcZ Ne jan 16, 2011 9:44 am

myster je napisal/-a:
NejcZ je napisal/-a:Evo še eno vprašanje. Spredaj diski so še dobri,ploščice tudi. Zadaj je bilo menjano vse kar je v bobnih, samo bobni so na zunaj fejst (res fejst) rjavi. Začela se je prižigat kontrolna lučka za zavore. Je možno da je to zadaj zaradi te rje in je treba menjat bobne? Ker nevem kako bi rja zunaj lahko vplivala na delovanje zavor, notr so bobni še vredu, ajde mal roba ampak ok.. Al kaj bi lahko bilo? Zavorna tekočina pa je tudi bila dolita...

si gledal ploščice z obeh strani?jst sm mel primer, ko je spredaj ploščica še imela velik "mesa", ko sm pa kolo dol dal in z druge strani pogledal, pa ga že ni več imela.

Jaz nisem, mehanik je ko je bil avto pred kratkim na servisu. Samo mora biti nekaj spredaj ane? Ker v bobnih dvomim da bi melo to kakšne senzorje..

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 Ne jan 16, 2011 9:54 am

Rja zadaj nima veze. Kot ti je myster napisal preveri obloge na sprednjih bremzah. Verjetno je katera na notranji strani hin vzela. Čeprav zanimivo pa je to z lučko :?
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov