Nasveti in napotki ter povpraševanja...

yidaki
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana

Corsa 1,3 puščanje goriva?

Napisal/-a yidaki Ne jan 02, 2011 10:20 am

Pozdravljeni.
Problem, ki se mi je pojavil je sledeč, pred kakim mesecem se je pod avtom pojavila ena precejšna luža, počistil sem vso svinjarijo pod avtomobilom, da bi ugotovil od kje pušča in preveril vse tekočine. No težava je potem izginala nobene luže pod avtomobilom, nato sem še dvakrat ali trikrat opazil res malenkosten flek, pregledal okrog in pod motorjem vse čisto nikjer sledi o puščanju. In sedaj po kakem mesecu štartam avto, ki je stal tri dni in iz preventive pogledam pod avto, če je vse uredu. In je teklo oz. kapljalo odprem pokrov odstranim zaščitno plastiko od motorja in ugotovim kje pušča, avto ugasnem stopim po fotoaparat, zopet zalaufam poslikam in puščanja ni več. Mogoče še to, avto sem imel na rednem servisu menjave filtrov olja in goriva in ter menjavo olja. Avto drugače nobenih problemov vžiga normalno, pelje se normalno, res nobene posebnosti.
Kaj naj naredim, servis, lahko sam kej zategnem, še kaj preverim?

Aha gre za Opel Corso 1.3 CDTI, 70000km prevoženih, motor Z13DT.
Prilagam sliko dela iz katerega pušča, pušča pa na spodnjem delu.

Hvala in lep pozdrav.....Andrej
Priponke
Z13DT.jpg
Z13DT.jpg (42.03 KiB) Videno 2233 krat

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Re: Corsa 1,3 puščanje goriva?

Napisal/-a RedBull™ Ne jan 02, 2011 11:03 am

Verjetno ti pušča visokotlačna črpalka.... potrebno jo bo demontirati ter na novo zatesniti.... dobiš na servisu garnituro originalnih tesnil. Najboljše da pelješ na servis,da preverijo,če res pušča na črpalki in potem odpravijo napako.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
vuc
Novinec

Napisal/-a vuc Ne jan 02, 2011 2:50 pm

ja ta črpalka ti pušča pride cca 100€ da ti jo predihtajo

Maxl1
Nov uporabnik

Napisal/-a Maxl1 To jan 04, 2011 10:02 am

Pri meni je isto šlo tesnilo na črpalki (1.3 mjet Punto) in sem na odpadu dobil skoraj novo za 80€. Dela ko šuš! Popravilo stare bi me stalo okoli 150€.

yidaki
Nov uporabnik

Napisal/-a yidaki To jan 04, 2011 10:31 am

Ja tudi jaz upam, da je samo tesnilo, sem malo poklical naokrog, za cene sevisov, sem se odločil, ker trenutno ne potrebujem avta, si bom vzel čas in res ugotovil kje točno pušča.
Ker glede nato, da sem klical naokrog in ljudje prodajajo več al manj buče, eni bi mi pr 70000km prevoženih in ob dejstvu da se je to dvakrat nardilo, da motor normalno pospešuje obrati ne nihajo, zamenjali komplet pumpo za 800€ plus delo.
Sem poklical v celje Jelena, je možakar reku, naj točno določim mesto puščanja ker je verjetno samo tesnilo ob motorju in je to pol vse skup 150€. In mislilm da je on in še en boschev seviser, edino znal kaj povedat pa razložit pa biti realen, se držim njunega nasveta, določim točno mesto puščanja pokličem in peljem popravim in upam da bo to to!

LP

Uporabniški avatar
vuc
Novinec

Napisal/-a vuc To jan 04, 2011 6:10 pm

lej maš tud na dolgem mostu bosch servis k to popravla Jankovc jest sm dal nemu popravt

yidaki
Nov uporabnik

Napisal/-a yidaki Pe jan 07, 2011 6:38 pm

Tesnila na bosch črpalki so bila 'prežrta', črpalko predihtali in dali eno leto garancije.

Cena: 160€ za obnovo črpalke
100€ demontaža montaža

Hvala za odgovore LP

yidaki
Nov uporabnik

Napisal/-a yidaki Če jan 20, 2011 4:19 pm

Pozdravljeni.
Bom kar v tej temi nadeljeval, Bosch visokotlačna črpalka zamenjana, je pa nastala nova težava, že ko sem ga dobil, sem opazil, da motor rabi malenkost dlje da zažene, ni da bi 'verglal', pač obrneš ključ in čutiš da rabi malo dlje. Drugače dela lepo, tako kot prej, zadnjič pa sem ključ pri prižiganju avtomobila, prehitro spustil in motor ni zaštartal, odvzamem kontak in zaštartam še enkrat, avto normalno vžge, nakar se mi prižge lučka za elektroniko vžiga, nardim kot piše v 'manuallu' probam z rezervnim ključem (ki je brez daljinskega odklepanja) in lučka ne sveti, nardim krog dva, zamenjam ključa zopet vse v najlepšem redu.
Avto je stal dva dni, danes štartam avto, vergla vergla vergla nič, vzamem rezervni ključ, vergla vergla vergla vžge. Pogledam pod pokrov nič sumljivega, se odpeljem malo gor dol po ulici, vse štima.
Zopet štartam s ključem z daljincem, avto vžge iz prve, malo po ulici gor dol, evo lučka za elektroniko gori.
Tako da, nekaj z vžigom ne štima! Je povezano z menjavo bosch visokotlačne črpalke? V čem je hec, da lučka sveti samo z ključem ki ima daljinski upravljalnik.
Reklamacija na menjavo črpalke?

Lep pozdrav!

menik
Nov uporabnik

Napisal/-a menik Sr okt 19, 2011 6:11 pm

vuc je napisal/-a:lej maš tud na dolgem mostu bosch servis k to popravla Jankovc jest sm dal nemu popravt
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov