Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Milkyot
Nov uporabnik

Passat 2.0 tdi 2006 (težave)

Napisal/-a Milkyot To jan 11, 2011 8:45 am

Lep pozdrav.

Imam težave z 6-stopenjskim ročnim menjalnikom. Pri prestavljanju (predvsem v rikverc) se čuti kot da bi se nakaj drgnilo. Nekako tako kot, da menjalnik nebi bil dovolj "podmazan". Sam popoln laik tako, da me ne napadati zaradi moje nestrokovnosti, rad bi samo opisal občutke :D . Kaj mislite, da je narobe, če sploh kaj?

aja pa naj dodam še, da ima avto 90 000 km

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Re: Passat 2.0 tdi 2006 (težave)

Napisal/-a tristan01 To jan 11, 2011 11:27 am

Milkyot je napisal/-a:Lep pozdrav.

Imam težave z 6-stopenjskim ročnim menjalnikom. Pri prestavljanju (predvsem v rikverc) se čuti kot da bi se nakaj drgnilo. Nekako tako kot, da menjalnik nebi bil dovolj "podmazan". Sam popoln laik tako, da me ne napadati zaradi moje nestrokovnosti, rad bi samo opisal občutke :D . Kaj mislite, da je narobe, če sploh kaj?

aja pa naj dodam še, da ima avto 90 000 km

Krivo je lahko marsikaj. Lahko mehanizem prestavne ročice podrgne ob kakšen kos plastike sredinske konzole. Če se tudi drugače težko premika/prestavlja so lahko kriva vodila (pletenice ki so v slabem stanju), lahko pa je kaj narobe znotraj samega menjalnika.

Se ob tem sliši tudi kak škripajoč zvok, ki bi lahko nakazal kje tiči težava?

Sicer pa glede na letnik avtomobila.... Malce dvomim da imaš le 90.000 prevoženih. Glede na to da so tile Passati delovna živinčeta za dolge poti bi pričakoval da je pred devetko še vsaj 2 ali 3. Si prvi lastnik avtomobila? Kaj pa servisna zgodovina je poznana?

LP Tristan01

PS: Naj kdo od modov tole premakne med popravila in okvare...
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To jan 11, 2011 12:10 pm

tristan01 je napisal/-a:Sicer pa glede na letnik avtomobila.... Malce dvomim da imaš le 90.000 prevoženih. Glede na to da so tile Passati delovna živinčeta za dolge poti bi pričakoval da je pred devetko še vsaj 2 ali 3. Si prvi lastnik avtomobila? Kaj pa servisna zgodovina je poznana?

OFF: Nevem zakaj je tako čudno, da ima lahko dizel malo kilometrov. Oče je imel prej Octavio ravno tako 2.0TDI, pa je v 4-ih letih naredil 60.000km (1.lastnik). Sosed ima podobno Octavio, pa je v 6-ih letih naredil 80.000km ;)
Lahko bo nekdo rekel, zakaj pa ima potem dizla....razlog je zato, ker je hotel imeti turbo motor, ob nakupu pa je bila bencinska alternativa samo atmosferski 2.0FSI. Pač stvar izbire.

ON: a se to "drgnjenje" pri prestavljanju čuti samo ko je avto mrzel ali tudi potem ko se dobro segreje? Kdaj se je to pojavilo, pred kratkim ali je že dolgo?

Uporabniški avatar
klemenvk
Novinec

Napisal/-a klemenvk To jan 11, 2011 12:13 pm

Mogoče butasto vprašanje, ampak vseeno: olja imaš dovolj v menjalniku?

Lp
-----------------------------------
Audi 80 (B3) 1.6 TD (l. 1991)

Milkyot
Nov uporabnik

Napisal/-a Milkyot Sr jan 12, 2011 11:00 am

Ne menjalnik ne spušča nobenih škripajočih zvokov mogoče najbolj spominja na drgnjenje ob konzolo kot si napisal.
Drugače sem 2. lastnik ampak smo avto kupili od znancev tako, da kilometri so realni.

Drgnjenje se čuti zmeraj, tudi ko se ogreje ampak naj dodam še enkrat samo, ko prestavljam v rikverc. Pojavilo pa se je pred kratkim zato sem tudi malo bolj pozoren.

Kako pa preverim količino olja v menjalniku?

Saj avto je ravno pred velikim servisom tako, da bom omenil težave mehaniku. Zanimalo me je le informativno, če to lahko nakazuje kakšen večji strošek v prihodnosti.

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 Sr jan 12, 2011 12:42 pm

Preveri zajle...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov