Nasveti in napotki ter povpraševanja...

clio.sara
Nov uporabnik

clio2005-disel..kaj je narobe??

Napisal/-a clio.sara To jan 11, 2011 4:46 pm

sem ženskega spola, zato se ne spoznam ravno na avtomobile. :) Mogoče mi bo tukaj kdo pomagal. Teden nazaj mi je avto med vožnjo naenkrat crknil- prižgale so se vse lučke kar jih je. Baje da je šel naftni filter. To sem zamenjala, vendar mi je avto po tem še kar nekajkrat med vožnjo crknil. Peljala sem ga k mehaniku, kjer mi je zamenjal ventil (ne vem kak se mu reče, baje je za onesnaževanje okolja??). Samo to mu je pokazalo ko ga je priklopil na računalnik. Samo da sem se odpeljala od mehanika, mi je avto začel cukati. Ko držim gas, mi se mi sliši samo motor, kot da nebi imela v prestavi. Po parih dneh mi je to prenehal delati (po nasvetu mehanika nisem šla nazaj, ker se more avto ulaufat.. mogoč da je slaba nafta, da jo naj pokurim, pa bo potem boljš!), zdaj pa, ko vozim, mi hitrost zelooo počasi narašča, nato pa zagrabi in pelje normalno. Ponavadi to traja, dokler se avto ne segreje. Ob tem je slišati čuden zvok iz mašine (kot da bi do konca imela prižgan gretje). Pa ta zvok je že nekaj časa, zdaj je le še bolj glasen!
Upam da se komu sanja kaj je lahko narobe.. :)
hvala

clio diesel, letnik 2005..če bo kaj v pomoč

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Re: clio2005-disel..kaj je narobe??

Napisal/-a mevden To jan 11, 2011 5:39 pm

tole se bolj sliši na okvaro turbine.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: clio2005-disel..kaj je narobe??

Napisal/-a Fan To jan 11, 2011 7:27 pm

Pozdravljeni

Občutek imam, da vaše vozilo potrebuje pregled, da se razumemo samo pregled in da vam mojster/mehanik/popoldanec razloži kaj je potrebno zamenjati, kaj se da nastaviti/popraviti in kaj se da odlašati. Tako ne boste imeli nepotrebnih stroškov, sami se boste odločali komu se bo peljalo servisirati in kdaj. Glede na to da je vozilo letnik 2005 je že utečen ( bolj ne bo nikoli več ).
Žal vam s tem nisem kaj dosti pomagal, vendar bo vse samo ugibanje kaj bi lahko bilo. V koliko boste takšno ugibanje prenesli do mehanika vam bo zamenjal polovico motorja - tega pa se vi in vaša denarnica ne želita.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov