Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
matej1357
Novinec

mehanik za menjavo sklopke

Napisal/-a matej1357 Ne jan 16, 2011 5:52 pm

Pozdravljeni,

ker se pri mojem avtu počasi poslavlja sklopka(drsi v 3,4,5 prestavi ko pohodim) me zanima kam peljat avto na menjavo sklopke.
Lahko če je kakšen mehanik tukaj na forumu ali pa če ste imeli kje dobre izkušnje ali pa pač veste za koga... Iščem pa predvsem v Ljubljani.

Glede uradnega servisa mi pa ni všeč ker za isto delo kot nek drug mehanik računajo veliko več.

Če je pomemben podatek glede avta je to: alfa romeo 156, letnik 2000, 1.8TS, 106KW

Hvala za pomoč

Uporabniški avatar
matej1357
Novinec

Re: mehanik za menjavo sklopke

Napisal/-a matej1357 Ne jan 23, 2011 10:01 am

res ne veste za nobenega mehanika ki bi menjal sklopko?

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne jan 23, 2011 10:19 am

Ja jaz vem da jo bo menjal vsak mehanik kamorkoli boš peljal.

Uporabniški avatar
matej1357
Novinec

Napisal/-a matej1357 Ne jan 23, 2011 2:09 pm

vem da bi vsak lahko zamenjal samo odkar sem pri enem vulkanizerju videl da je z macolo udarjal da je bobil feltno dol iz avta :shock: se raje malo prepričam kje je imel kdo dobre izkušnje. tako da kar na dan z predlogi

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Ne jan 23, 2011 3:03 pm

čare je napisal/-a:Ja jaz vem da jo bo menjal vsak mehanik kamorkoli boš peljal.

X2
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne jan 23, 2011 7:12 pm

matej1357 je napisal/-a:vem da bi vsak lahko zamenjal samo odkar sem pri enem vulkanizerju videl da je z macolo udarjal da je bobil feltno dol iz avta :shock: se raje malo prepričam kje je imel kdo dobre izkušnje. tako da kar na dan z predlogi

na žalost kaka feltna po parih letih ne gre drugače dol,kot z macolo,ker sredine ne spucajo in namažejo z mastjo...

Uporabniški avatar
matej1357
Novinec

Napisal/-a matej1357 Ne jan 23, 2011 8:10 pm

jah samo če bi to videl bi te kar minilo verjami. no da malo bolj opišem. avto je bil na dvigalki na višini da je možakar velik cca 190cm stal spodaj. no kar sem jaz videl je bilo da je z macolo nabijal po gumi(205/40/17) od znotraj(brez kakšne deske) in seveda ko mu je uspelo ločiti avto in feltno je slednja pač padla na tla z višine skoraj 2m na sprednji rob kar pa dvomim da je vredu za felno...

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Ne jan 23, 2011 8:37 pm

Mam cifro od enga iz okolice Medvod. Uredu nardi. Tut men je menjal sklopko.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Ne jan 23, 2011 8:45 pm

matej1357 je napisal/-a:jah samo če bi to videl bi te kar minilo verjami. no da malo bolj opišem. avto je bil na dvigalki na višini da je možakar velik cca 190cm stal spodaj. no kar sem jaz videl je bilo da je z macolo nabijal po gumi(205/40/17) od znotraj(brez kakšne deske) in seveda ko mu je uspelo ločiti avto in feltno je slednja pač padla na tla z višine skoraj 2m na sprednji rob kar pa dvomim da je vredu za felno...

očitno pa so BBS zelo trpežne. nič niso tresle :lol: :mrgreen:
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne jan 23, 2011 8:45 pm

matej1357 je napisal/-a:jah samo če bi to videl bi te kar minilo verjami. no da malo bolj opišem. avto je bil na dvigalki na višini da je možakar velik cca 190cm stal spodaj. no kar sem jaz videl je bilo da je z macolo nabijal po gumi(205/40/17) od znotraj(brez kakšne deske) in seveda ko mu je uspelo ločiti avto in feltno je slednja pač padla na tla z višine skoraj 2m na sprednji rob kar pa dvomim da je vredu za felno...

In kaj misliš da delaju drugje, razen to da probajo merkat da platišče ne spraskajo.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana Bežigrad

Napisal/-a Žiiga Ne jan 23, 2011 8:56 pm

matej1357 je napisal/-a:vem da bi vsak lahko zamenjal samo odkar sem pri enem vulkanizerju videl da je z macolo udarjal da je bobil feltno dol iz avta :shock: se raje malo prepričam kje je imel kdo dobre izkušnje. tako da kar na dan z predlogi

Predlagaš drugače kakšno drugo rešitev? Na živce mi gre, ker znate samo udrihat po tem kako kdo dela... Spravi se v njegovo vlogo pa dobi tisto gumo stran če lahko
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system

Uporabniški avatar
matej1357
Novinec

Napisal/-a matej1357 Ne jan 23, 2011 9:46 pm

@Žiiga: Spoštujem vsakega ki zna nekaj naredit ampak lahko bi si vsaj z kako desko pomagal ker pri tako nizki gumi je težko ne zadet feltno z macolo. in pa tudi drugi mehanik bi mu lahko pomagal da feltna nebi ravno padla na tla.

@Patrik_A3: ni bilo to pri BBSkah je bilo na enem cliotu :mrgreen:

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne jan 23, 2011 10:13 pm

z desko bi blo treba udrihat po tistem ki je feltno nabil na pesto brez da bi le tega očistil in dal malo masti potem pa po možnosti še suhe šravfe z pištolo zategnil dokler je le ta vrtela.Po drugi strani te pa popolnoma razumem da svojega avta ne zaupaš vsakomur,samo najdi si človeka kateremu boš lahko zaupal svoj avto v vzdrževanje pa boš mel mir.

Uporabniški avatar
DrinY
Novinec

Kraj: Dravograd

Napisal/-a DrinY Po jan 24, 2011 7:44 pm

čare je napisal/-a:z desko bi blo treba udrihat po tistem ki je feltno nabil na pesto brez da bi le tega očistil in dal malo masti potem pa po možnosti še suhe šravfe z pištolo zategnil dokler je le ta vrtela.Po drugi strani te pa popolnoma razumem da svojega avta ne zaupaš vsakomur,samo najdi si človeka kateremu boš lahko zaupal svoj avto v vzdrževanje pa boš mel mir.

x2 :EE
naj rečem eno dobro besedo za pooblaščene servise. Sem kupu avto ki je pred nakupom stal kar nekaj cajta, pred tem pa je biv vesčas servisiran na pooblačenem servisu, nevem točno kirem bi mogo pogledat na račun. pred zimo ko se spravim menjat gume, se par dni pred menjavo psihično pripravlajm kak bom snel alumijaste felge, ampak ko se spravim menjat, presenečenje! Pesta spucane pa namazana z mastjo! V veliko primerih so pooblaščeni servisi za k**** ampak v moje primeru super.

matej1357 je napisal/-a:@Patrik_A3: ni bilo to pri BBSkah je bilo na enem cliotu

Ta klio mora bit pa ubijalski! S takimi gumami tak nesmeš čez kako lukno pelat oops
Kar je čvavek naredo, vahko čvavek popraji!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov