Nasveti in napotki ter povpraševanja...

BrokenSoul
Nov uporabnik

Popravilo havbe 307sw

Napisal/-a BrokenSoul Ne jan 16, 2011 6:34 pm

Zdravo!

Jaz pa sem danes ker je bilo lepo vreme pustil punci da je oprala moj avto. Težava je ker ni preveč pazila in je z wapom šla preblizu haube z curkom. Sedaj pa imam čez celo haubo pikice kot da bi pač kamenčki prileteli not...

Zanima me ker to nisi vdolbinice ampak so nastale od wapa, če se to da kako doma zrihtati?? Brez dragega obiska avtoličara ?? da mi nanovo prebarva haubo?

Probal sem sam z normalno polir pasto ampak nič ne pomaga.

Kaka ideja ? oz če si je že kdo to doma rihto?

Če že ne druga koliko pa pride če dam prebarvati celo haubo??

LP

Slike priložene

Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Re: Popravilo havbe 307sw

Napisal/-a King1 Ne jan 16, 2011 6:41 pm

Če je pa tole z wapom naredila pa res ne vem no. ;) Očitno si ti imel avto tok umazan do sedaj da nisi sploh vidu teh pikic. To so pikice od kamenčkov z ceste in nič drugega. Če te moti daj celo haubo štrihat pa maš mir.

lp

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden Ne jan 16, 2011 6:43 pm

verjetno je bil lak že malce napokan od kamenčkov, vendar ni bilo tako očitno kot sedaj ko je z visokim pritiskom vbila vodo v te nevidne pikice in se je sedaj razširilo. Rešitve ni kot da se barva havba, metalic barvanje enega kvadrata je cca 150€. Torej lahko računaš nekje od 150-200€, odvisno tudi kdo ti dela in kje. V ljubljani je dražje kot v okolici.

Čeprav je meni en majstor v ljubljani pobarval prvo in zadnjo havbo, leva zadnja vrata+levi zadnji bok, in eno ogledalo za 300€.

ampak je bilo malce preko vez.

Uporabniški avatar
Klobasa
Novinec

Napisal/-a Klobasa Ne jan 16, 2011 7:33 pm

Čisto iste pikice sem danes opazil po tem ko sem avto peljal v avtomatsko avtopralnico.
In čudno je da so te pikice samo spredaj na skrajno levi strani. na sredini okoli tablice in na desni jih ni :shock:
pikice so pa na laku in na plastiki

Je torej možno da jih je naredil študent z wapom?? :evil: :evil:

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 Ne jan 16, 2011 8:01 pm

Mislim, da bi moral svojo punco peljati na večerjo, saj tole ni nastalo z wapom... :)
Barvanje...

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Ne jan 16, 2011 8:08 pm

Avto pereš kak hočeš z "wapom" pa ti nesme se to naredit, to ni od vapa pač od kamenčkov itd. samo zdaj ti ga je punca dobro oprala pa si komaj opazo.

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Ne jan 16, 2011 8:10 pm

zlica22 je napisal/-a:Mislim, da bi moral svojo punco peljati na večerjo, saj tole ni nastalo z wapom... :)
Barvanje...

pomoje tud ni od wapa, če bi že blo preveč blizu bi ti ulupla vsaj lak stran tak pa ni...
vprašaj se raje kdo se je za posipalcom vozu, tistim ki ima poleg soli še pesek
oz lahko da se je nekdo od vas ki uprabljate avto peljal za enim avtomobilom po sveže posuti cesti... to bi lahko pomoje bil glavni vzrok
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov