Nasveti in napotki ter povpraševanja...

RenMeg
Nov uporabnik

Problem z lučmi pri Meganu III 1.5 dCI 09...

Napisal/-a RenMeg To jan 18, 2011 3:58 pm

NO, problem je sledeči. Menjal sem zadnjo levo luč pri reg. tablici (na opozorilo "prijaznega" policista), ko je očitno prišlo do nekega stika... Rezultat je tak:
Obe luči pri zadnji reg. tablici NE delata. Zadnja desna pozicijska lampa NE dela! Regulator svetlosti armaturne plošče NE deluje!

Štop lampe DELUJEJO! Obe! Smerniki delujejo vsi! Vzratna luč deluje!

Ob menjavi kartica ni bila v avtomobilu! Ko sem avto prižgal da bi preveril ali luč deluje, sem opazil napako, in takoj šel v navodila preveriti kje je varovalka za luči (zadnje).... V navodilih sem našel le omenjeno varovalko za zavorne luči... V navodilih je omenjenih le 3\4 varovalk... Razlog:"citiram" Št. varovalk in njhova lokacija se lahko razlikujejo glede na tip opreme v vozilu (Vozim megana III 1.5dCI 09, ki je pomoje najbolj pogost, in mi ni čist jasn zakaj je na tak način spisan v navodilih tole...).

Šel sem pod volan in si ogledal varovalko št. 2 (naj bi bila za zavorne luči, z oznako 10) Varovalka NI pregorela! Pogledal sem jih še par (naključno) in nobena ni bila pregorela. Odločil sem se pregledati še vse žarnice, NISO bile pregorele! Nato sem vse skupaj sestavil nazaj, prižgal avto in dobil opozorilo CHECK ABS. ki je po 10 km zginilo. (Po mojih izkušnjah je računalnik občutljiv, ker po klancu na avtocesti se proti Ajdovščini velikokrat peljem le z lerom :D, in rač. takoj napiše CHECK ENGINE, al pa če ga na klanc parkiram CHECK OIL. itd...)

Lih majstr nism, ampak lih doktorata ne rabš da žarnco menjaš oz varovalko...

Zanima me če mi lahko kdo ki ma mal pojma lahko pove kje bi lahko bila ta varovalka, (pod volanom al por motorju, če slednje, naj menjam sam ali nej na servis pelm??)

Ma mogoče kdo kšno shemo al pa vsaj približno dobra navodila kako do varovalke oz katera in kje je. (predvidevam da je varovalka)

Full be rad sam do zrihtal, že zarad principa! Mal se pučutm premaganga! :D Itak sem si pa sam kriv k sem pač predvideval da če je kartica zunaj reže da ne bo prišlo do stika...

Ma kdorkoli kakšn dobr nasvet???? Hvala!

Damjan
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov