Nasveti in napotki ter povpraševanja...

bozo_14
Nov uporabnik

problem z zavorami

Napisal/-a bozo_14 Pe jan 21, 2011 9:40 pm

no, opazil sem, da se mi desna sprednja feltna nenormalno greje, disk pa se bolj (to je vir toplote pravzaprav), ko zaviram mi pa avto zanasa na levo. zdaj ne zgleda, da bi sprednje ploscice odstopile alpakej, so se skoraj nove, pa ce dam gumo dol, se disk (desni to) lahk tut premika tko da mi ni glih jasno. pa fajn smrdi, verjetno po pakni...
kaksna ideja?

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Re: problem z zavorami

Napisal/-a im nobody Pe jan 21, 2011 10:05 pm

batek šteka...bi blo treba kaj podmazat pa spucat
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 So jan 22, 2011 2:11 am

zaenkrat podri zavore, preglej vodila in bat. Vodila čeljusti očisti in premaži. Preglej protiprašne gumice

Uporabniški avatar
Leonidas
Nov uporabnik

Napisal/-a Leonidas Ne jan 23, 2011 5:33 pm

Se strinjam z zlico22. Verjetno imaš raztrgano protiprašno gumico in je v cilinder prišla voda in rjavi - posledično bat blokira. Blokira pa tudi lahko zaradi vodil. Predlagam da vse razdreš, očistiš in razmigaš.

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Sr jan 26, 2011 8:53 am

Pa pozabil ste napisat, da je treba dat gor nove diske in ploščice, ker je ta stari komplet pregret in samo še za v smeti.

Uporabniški avatar
Pipita
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Pipita Sr jan 26, 2011 10:32 am

Meni se je to dogajalo na starem Cliotu. Zavore in feltna se je pregrevala. Problem je bil v tem, ker se ob menjavi ploščic ni nikoli očistilo tistega dela kjer so "fiksirane" ploščice in je vse počasi zarustalo. No, tisti del, kjer se plošice premikajo ni bil več čist. Potem pa se po zaviranju ploščice niso umaknile od diska in so konstantno drgnile.

Treba je zamenjati pregret material. Pregledati v kakšnem stanju so gumice in vse lepo podmazati. Hkrati očistiti tisti del kjer imajo ploščice delovno površino. In bi moralo delati.

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Sr jan 26, 2011 11:43 am

Pipita je napisal/-a:Meni se je to dogajalo na starem Cliotu. Zavore in feltna se je pregrevala. Problem je bil v tem, ker se ob menjavi ploščic ni nikoli očistilo tistega dela kjer so "fiksirane" ploščice in je vse počasi zarustalo. No, tisti del, kjer se plošice premikajo ni bil več čist. Potem pa se po zaviranju ploščice niso umaknile od diska in so konstantno drgnile.

Treba je zamenjati pregret material. Pregledati v kakšnem stanju so gumice in vse lepo podmazati. Hkrati očistiti tisti del kjer imajo ploščice delovno površino. In bi moralo delati.

Zato ker vedno samo zamenjajo material, da bi pa še kaj zraven pogledal, to pa niti pod razno. Še če jim sam rečeš se jim ne da. Potem pa menjavaj vse živo, zato ker si en ni vzel 5 minut časa pri menjavi. Schalabajzerji jedni!

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Sr jan 26, 2011 11:45 am

enak primer bil pri meni. zašteka batek zaradi rje, če ni bila menjana gumica, ki tesni, da ne pride voda vmes

v bistvu res, samo pri menjavi ploščic bi še zamenjal gumico in bi blo, tako pa če se ti vse skup pregreje je takoj strošek x10...treba diske, ploščice, po možnosti še zavorno olje pa še potrošni material menjat...seveda vse v paru

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Sr jan 26, 2011 11:59 am

Ja diske in ploščice v paru, to sigurno. Pa preverit kaj se bolj splača, al popravljat obstoječe čeljusti al kupiti nove. Včasih se bolj splača kupiti nove.

Uporabniški avatar
Pipita
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Pipita Sr jan 26, 2011 1:44 pm

Hippo...tako je...in odkar sem imel tako izkušnjo s takimi šalabajzerji sam menjam zavore...in vse dela tipi topi... :D
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 8 gostov