Nasveti in napotki ter povpraševanja...

mdivjak14
Nov uporabnik

blindiranje egr

Napisal/-a mdivjak14 Sr jan 26, 2011 5:21 pm

zdravo. Imam leona 1.9 tdi, 150 konjev, 2002 letnik. Egr sem že imel blindiran od prejšnega lastnika in sem odblindiral. Avto mi namreč v prostem teku zelo močno cuka mašino, ter nenormalno kadi kadar cuka ter nekaj mi poka v mašini oz sliši se kot neko ožemanje. Ko je bil še blindiran je bilo samo tresenje motorja in je bil iz obeh strani blindiran, sedaj pa bi ga nazaj zablindiral, pa me zanima kje je najboljše blindirat egr. Al s samo s ploščico, al samo cevko ki pride na egr, al kar oboje???

sdkcus76
Novinec

Re: blindiranje egr

Napisal/-a sdkcus76 Sr jan 26, 2011 9:36 pm

Kupiš (morda bo čiščenje dovolj) http://seekpart24.com/pierburg/egr-valve-724809260
Egr ni le za okras!

**Zakaj že ne začnejo na tehničnem pometat vse te s blindiranim ali okvarjenim egr....

mdivjak14
Nov uporabnik

Napisal/-a mdivjak14 Sr jan 26, 2011 9:42 pm

sdkcus76 je napisal/-a:Kupiš (morda bo čiščenje dovolj) http://seekpart24.com/pierburg/egr-valve-724809260
Egr ni le za okras!

**Zakaj že ne začnejo na tehničnem pometat vse te s blindiranim ali okvarjenim egr....

Sem ravnokar na kar dosti forumah od vseh drugih znamk bral, da je bolje če je egr blindiran, se vsaj sesalni kolektor ne zamašuje tolko in ni takšnega dima itd.. kar ogromno piše, me že malo oči bolijo. Na tehničnem pa itak nimajo pojma o pojmu, če primejo bremze in če gre čez kanal, potem je avto ok.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr jan 26, 2011 10:08 pm

egr dejansko res sluzi dolocenim zadevam,je ze res da masi sesalni kolektor,ampak samo pri unih k saltajoa vto pri 1800.pa ne vozijo z visjimi obrati kot 2000.
ce ga pa redno zges v obrate se pa nc ne masi.
p.s. mam jaz za prodat egr za tvoj avto,je pa rabljen
Ni vse res kar napišem

mdivjak14
Nov uporabnik

Napisal/-a mdivjak14 Če jan 27, 2011 3:50 pm

abbe je napisal/-a:egr dejansko res sluzi dolocenim zadevam,je ze res da masi sesalni kolektor,ampak samo pri unih k saltajoa vto pri 1800.pa ne vozijo z visjimi obrati kot 2000.
ce ga pa redno zges v obrate se pa nc ne masi.
p.s. mam jaz za prodat egr za tvoj avto,je pa rabljen

Jaz ga nena redno žgem v obrate, sem bolj mirne narave, cca največ 2500 rpm, razen tu pa tam ga na ful nažgem. Raje mam dirke s šleperjem :D . Je bil moj prej blindiran, tako da je bil čisti, kot da bi novega gledal, v manj kot enem mescu pa se tud ni mogo zašopat. Zanima me samo kje ga je najbolše blindirat?

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če jan 27, 2011 3:52 pm

sdkcus76 je napisal/-a:Kupiš (morda bo čiščenje dovolj) http://seekpart24.com/pierburg/egr-valve-724809260
Egr ni le za okras!

Zato ker CO2 še vedno štima.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

sdkcus76
Novinec

Napisal/-a sdkcus76 So jan 29, 2011 12:35 am

Že čisto offtopic:

Kot da bi bil co2 škodljiv... Kaj pa NOx in polno trdih delcev? Komplicirajo pri novih avtomobilih, iz stari avtov, tovornjakov(posebno iz kake balkanske države), avtobusov,... pa se vali črn dim!

Kako to, da se ne spomnijo pobirat stanje km na števcu pri registraciji. V tem bi bilo veliko plusov:
-vsak bi lahko pri nakupu rabljenega bolje videl realno stanje km
-s tem podatkom + vsemi prodani katalizatorji v slo bi lahko hitro videli, da se pri tehničnih pregledih guljufa sto na uro
....

Ukinit vinjeto in to avtocestnino dodat k registraciji(ustrezno cenejša) + velika odvisnost registracije od okoljske čistosti.

Za tujce pa "EKO vinjeta"(madžarski stil vezan na registrsko, ne nalepke) ime pa kot npr: Prispevek za zeleno/čisto Europo , da bi eu ne težila, da vinjete za cestnino računamo... + več dobička, saj je ta taksa seveda za vse ceste, saj se povsod onesnažuje ogrožene rastline(oz karkoli znajo zeleni napisat, da se lahko politično z oglašuje, da je slo za čisto okolje, komisija pa proti...

Se ne spomnijo tujcem za nakup vinjete zahvalit s kakimi free dodatki kot krofi, potice, ....?

A ne znamo imeti v slo najcenejši bencin/diesel(najmanjše dovoljene trošarine -da bo še cenejše, še brez ddvja prodajajmo!).
Se nihče ne spomni mobilne bencinske črpalke? -> Cisterne , ki bi se vozile od vozila do vozila in prodajale zelo poceni gorivo. Prodaja seveda predvsem poleti pred dolgimi kolonami na meji. Dober dodaten zaslužek na carini (seveda skupaj še s hrvaškimi cariniki) bi bil še dodatni plačljivi nadstardni(več osebja s hitrejšimi pregledi) pas za v vstop v Hrvaško......

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 Ne jan 30, 2011 9:35 pm

mdivjak14 je napisal/-a: s samo s ploščico,

LP
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov