Imam Polota 1.6 8V 75KM, l.00, ki mi je začel prekomerno pit olje. Kupil sem ga pred letom in pol. Takrat sem naredil servis in do naslednjega servisa čez 15.000km mi je spil dober liter olja (aral bluetronic 10W40) kar se mi zdi čist v mejah normale. No naslednji servis sem opravil z istim oljem in tja do 10.000km ga ni spil veliko, pač tej pa tej sem malo dolil. Zej zadnje 2000km mi ga je pa požrl cel liter! Še dobro, da pogosto spremljam zadeve, tak da nisem prišel nikoli pod minimum, sam dolivat moram pa konstantno.
Mašina ni masna nikjer okoli, tut kakšnih madežov na tleh nisem opazil doma. V hladilni tekočini ga tut ni opazit. Zej koliko avto kadi bi težko ocenil, ene 2x sem ponoči opazil malo dima v vzratnem ogledalu, ko sem pospeševal ampak nevem a je to res toliko dima ali pa se to samo tako vidi, ker je zunaj bilo kr mrzlo. Ob samem hladnem ali vročem zagonu nisem opazil, da bi neki posebno kadil ... ali pa se samo meni zdi vse ok, ker sem mel dizla prej

Jaz nimam nekih idej, kaj bi lahko bilo narobe tako da bi prosil nekoga če mi namigne kaj vse bi lahko bilo narobe ... in če se mu sanja koliko približno pride popravilo za tako napako.