Napisal/-a laker Če jan 27, 2011 11:35 pm
Pozdravljeni,
sem eden izmed tistih, ki sem kupil novega passata "zato da bom imel mir", no, vsaj mislil sem tako.
Ok, vseh malenkostnih napak ne bom našteval (od večnih problemov z elektronsko ročno zavoro, pri 90.000 km je razneslo hladilnik motorja, itd.)
Da preidem k temi, sedaj pri 107.000 km mi je sredi ceste ugasnil avto, napake na kraju samem se ni dalo odpraviti, zato so avto odvlekli na pooblaščen servis. Diagnoza: crknila PUMPE DUSE na 4 cilindru. Ok, popravimo in živim v dobri veri da bo vse ok.
Čez cca 500 km se težava ponovi, avto me zopet pusti sredi ceste, diagnoza: crknila PUMPE DUSE na 2. cilindru. Kaj naj, dam v popravilo in to je to.
Največja ironija, majster na servisu mi reče, da "ko začne crkovat, crknejo ponavadi v kratkem času vse 4", ja super naj čakam kje bom spet ostal sredi ceste. Pa še to, zamenjava 1 pumpe duse je cca 1.000 EUR!
Ima morda kdo od vas kakšne izkušnje, predlog kaj je v takšnem primeru najboljše narediti?
Ali je res ta težava stalnica pri 2.0 TDI-jih oz kakšni vitalni kvar naj še pričakujem?
Hvala za diskusijo!
PS: Avto je redno servisiran na pooblaščenem servisu.