Nasveti in napotki ter povpraševanja...

music_man
Novinec

Kraj: doma

cudno ropotanje

Napisal/-a music_man Ne nov 23, 2003 2:09 pm

Mam en problem pr accentu in sicer neki na podvozju oz gumah nevem tocn. No med vozno se mi obcasno pojavla tak donec ropot za katerega sploh ne morem dolociti tocnega izvora zdi se mi pa da prihaja iz sprednjega desnega konca. Hrup se pojavla ce pelem po neravni podlagi se prav d se avto mal zatrese mi zaropota. Jakost hrupa je zmeraj enaka ne glede na hitrost in kako mocno se avto zaruka. Pojav pa se tudi ce avto zagugas ko stoji na mestu. Kaj menite d je narobe mogoce slabo privita guma ali kej drugega. Kaj pa amortizerji.

Uporabniški avatar
_BANDIT_
Uporabnik

Napisal/-a _BANDIT_ Ne nov 23, 2003 2:32 pm

V tem času, ki si ga porabil, da si napisal tale post, bi že lahko ugotovil, ali je guma slabo privita al ne.

Lahko je pa karkoli: luft v podvozju, slabo privita feltna, slab amortizer,....

Avto na kanal, spredaj ga dvigni v luft (obe kolesi) potem pa mal rukaj kolo pa boš videl, če se kje kaj preveč premika. Če s tem ne boš ugotovil, vzemi pajser in preveri lufte v selenih, v stabilizatorju,... Če tud s tem ne boš lociral napake potem je verjetno slab amortizer ali pa slabo vpet amortizer na vrhu. Ne vem, treba je pogledat ane. Najprej pa preveri, če je guma dobro privita. Ključ v roke pa od vijaka do vijaka, na obeh straneh kajti izvor zvoka lahko vara.

Če ne pa na prvi servis in ti bodo oni locirali napako.

Veliko sreče....
http://www.zup-racing.com/
THERE IS NO REPLACEMENT FOR DISPLACEMENT! Slika

music_man
Novinec

Napisal/-a music_man Ne nov 23, 2003 2:48 pm

__pajsar__ naus verjeu ampak dele umes sm sou prevert sramfe na kolesih in so usi u nulo zategneni pr usakmu sm se z uso tezo ubesu nakluc pa ni blo nc. Ja bo treba na servis pelat. D pogledajo kje lufta amortizer je pomoje ql kr se avto normalno drzi ceste (preverjeno) pa tut ce ga porukas se koj ustav kt se mora. Tko d verjetn sam neki ni dobr prvit. A mam prov. Tnx za odgovor

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Ne nov 23, 2003 5:25 pm

Če poka, potem mrbit navoja fedra skup butata... Nebi blo prvič!
Slika

Uporabniški avatar
Mantara
Novinec

Kraj: Obala

Napisal/-a Mantara Ne nov 23, 2003 6:24 pm

Preveri manstete na polosovinah! ce so pocene je moznost da je sli lezaji in ropotajo!
Slika

music_man
Novinec

Napisal/-a music_man Ne nov 23, 2003 7:20 pm

Lezaji morjo bit ql saj pomoje k ce ne bi se frekvenca hrupa visala pri visanju hitrosti pa tut nebi bil tak votu ropot saj pomoje. Fedri pa tud niso videt d bi kje skupi butal. pa tut to je d ta hrup zmer enak mocan ne glede na to kok hitr gres al pa kok ruka. Tko d fedri po moje niso saj videt ni.

Uporabniški avatar
bigk
Nov uporabnik

Napisal/-a bigk Po nov 24, 2003 8:32 am

Imam podoben problem na Meganu, samo se sliši ropot zadaj...

dashi
Nov uporabnik

Napisal/-a dashi Po dec 01, 2003 6:10 pm

Lahko da je težava na roki!! Pri men je bilo to!

Uporabniški avatar
Fiat Tipo
Uporabnik

Kraj: Idrija

Napisal/-a Fiat Tipo Po dec 01, 2003 10:03 pm

Najvekrat dobi roka luft in pol ti ropota. Pri meni je blo zmeraj to. Trenutno pa mi tud ropota ker sn v en kanal nasedu zadnc pa je poclo da sn mislu da mi je kolo odtrgal in spet bo treba roko menjat. Slis se ta zvok pa tud ce glih prov v rajdo pripeljes. Ponavad zaropota ce das gas in ga takoj spustis da avto mal pocuka pa se spet slis pokanje.

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Po dec 01, 2003 10:19 pm

Če bi ble feltne slabio privite bi ti volan fest tresu. Tk je blo pr men k mi je master slabo gumo prsraufu sem skor gumo zgubu. Srec sem prej ustavu ker je prevec treslo.

Lohka je roka, mogoce stabilizator( gumice), mogoce amortizer. Kaj drugega pomoje že ni če pravis da tudi na mestu če ga zazibaš.

Pr men je bla roka sam je pa zaropotala sam takrat ko sem mal bol močno spelu al pa zabremzu.

Sedicivalvole
Novinec

Kraj: Domžale

Napisal/-a Sedicivalvole Če dec 04, 2003 12:52 am

Pr men je bla ene parkat tud roka (tko kot je" Fiat Tipo" napisal);
Enkrat je bila pa zadnja guma slabo privita, pa je blo slisat kot da po necem tolce. K sreci sm se tud jest prej ustavu (še na 4 kolah :lol: )

lp
Slika

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Če dec 04, 2003 1:57 am

Pri meni enkrat odraufan amortizer da sem lahko matico z roko zategno, enkrat pa nezasraufani vijaki na kolesu!
v obeh primerih je hudo treslo!
Edino ko sem mel felno odsraufano ko sem bremzal se ni tako cutilo!
lp

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Če dec 04, 2003 2:11 am

Hja.... Jaz mam že en čas nek čudn ropot na desni strani vozila u prednjem delu.
Pa ni ne amortizer ne roka ne končnik.....
Uglavnem zvok je popolnoma podobn temu kot da bi nekje na enem stiku karoserije poknu kak švas in zdej to kao riba( tk tk tk ). Zvok pa je slišat kadar dodam ali odvzamem gas ali pa da čist na izi pelam preko neravnega dela cestišča( u primeru ko se mora karoserija zvit)
Do zdej še nisem pogrunto kaj bi to lahk blo res pa kr pošteno že najeda živce.
Če ma kdo kako idejo .......
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Če dec 04, 2003 2:20 am

lisko1 je napisal/-a:Hja.... Jaz mam že en čas nek čudn ropot na desni strani vozila u prednjem delu.
Pa ni ne amortizer ne roka ne končnik.....
Uglavnem zvok je popolnoma podobn temu kot da bi nekje na enem stiku karoserije poknu kak švas in zdej to kao riba( tk tk tk ). Zvok pa je slišat kadar dodam ali odvzamem gas ali pa da čist na izi pelam preko neravnega dela cestišča( u primeru ko se mora karoserija zvit)
Če ma kdo kako idejo .......

POl pa je lezaj :)

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Če dec 04, 2003 2:44 am

nop monster ne more bit ležaj ker je vso novo :wink: Sej pravm zvok je enak kot pa če maš nekje švas pokjen in pol to riba ko se zvija karoserija sam ne morm pogruntat kaj pa kje bi se to pojavljal slišat je pa lih tko kot da avto razpada :shock:
Kaj pa veš mogoč bom pa u kratkem ostal brez blatnika :P :-P
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Blond
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Blond Če dec 04, 2003 1:05 pm

lisko1 je napisal/-a:Hja.... Jaz mam že en èas nek èudn ropot na desni strani vozila u prednjem delu.
Pa ni ne amortizer ne roka ne konènik.....
Uglavnem zvok je popolnoma podobn temu kot da bi nekje na enem stiku karoserije poknu kak švas in zdej to kao riba( tk tk tk ). Zvok pa je slišat kadar dodam ali odvzamem gas ali pa da èist na izi pelam preko neravnega dela cestišèa( u primeru ko se mora karoserija zvit)
Èe ma kdo kako idejo .......

Lisko poglej Stabilizator gumice !
Èe nimaš poèeti kaj pametnega ne poèni tega tukaj !

Uporabniški avatar
PhoenixX
Novinec

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a PhoenixX Če dec 04, 2003 5:12 pm

mozn da je sou desni stabilizator!

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Pe dec 05, 2003 12:33 am

Blond tnx za nasvet... sam si pozabu da petko vozim,šravfam pa živim skor zanjo že dve leti? :D Emm gumice sem menjal takoj kak sem jo kupo :wink: Pa dobr vem kak glas ma amortizer,ležaj,stabilizator......Ne morm povedat kak zvok je to sploh pa ne prihaja iz podvozja ampak nekje od spred od stebrička.....
Ko kak velik most ko se prek dneva segreje na soncu pol se pa zvečer hladi dobesedno TK TK TK .no sej če se kdaj srečamo vam bom pokazu če nem že prej porihtu :wink:
Slika

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Pe dec 05, 2003 1:49 am

ej lisko a pol imamo za nedeljo en test drive obljubjen??? :lol:
Matr bo caga :D

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Pe dec 05, 2003 1:53 am

Jah se tud zna zgodit ja če nem kje jutr že rollbar not naredu da se bo nehala karoserija zvijat :P te vsaj ružlo ne bo več :D
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov