Nasveti in napotki ter povpraševanja...

demah
Nov uporabnik

Težave z Renault Kangoo

Napisal/-a demah Ne jan 30, 2011 10:38 pm

Sem lastnik Renault Kangoo-ja,letnik 1999,138000 prevoženih kilometrov.Iman težavo z hladilno tekočino motorja in sicer mi odteče neznano kam vsake 1000 kilometrov nekje cca pol litra.Pregledal sem motorni prostor in nikjer ni videti da bi kje odtekala,v motorju med oljem jo tudi ni.Prosil bi koga,ki je imel podoben primer,da mi pojasni kje se hladilna tekočina še lahko izgublja,kaj moram še pregledati razen motorja in okoli njega.Za odgovore se zahvaljujem,Lp.Damir

čare
Mojster foruma

Re: Težave z Renault Kangoo

Napisal/-a čare Ne jan 30, 2011 10:46 pm

Ni nujno da gre v olje,lahko gre v cilindre pa ti jo skkuri,lahko pa ti nekje tako po malem pušča da sproti izpareva.Vodna pumpa je OK??

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Ne jan 30, 2011 10:58 pm

A jo zmanjkuje čisto do minimuma in potem še pod minimum? Ker jaz sem imel tako situacijo, da če sem nalil do max (alpa še kej čez) jo je zmanjkovalo (verjetno izhlapelo skozi tisto luknjico na raztezni posodi?) tam nekje do polovice med min in max. Potem se je tam ustavilo.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Po jan 31, 2011 2:00 am

domen_ je napisal/-a:A jo zmanjkuje čisto do minimuma in potem še pod minimum? Ker jaz sem imel tako situacijo, da če sem nalil do max (alpa še kej čez) jo je zmanjkovalo (verjetno izhlapelo skozi tisto luknjico na raztezni posodi?) tam nekje do polovice med min in max. Potem se je tam ustavilo.

X2
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Po jan 31, 2011 7:48 am

A ti smrdi v avtu? Ker potem je radiator za gretje. Včasih pa tudi pri pumpi pušča in sproti hlapi.

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a xalfist Po jan 31, 2011 2:00 pm

domen_ je napisal/-a:A jo zmanjkuje čisto do minimuma in potem še pod minimum? Ker jaz sem imel tako situacijo, da če sem nalil do max (alpa še kej čez) jo je zmanjkovalo (verjetno izhlapelo skozi tisto luknjico na raztezni posodi?) tam nekje do polovice med min in max. Potem se je tam ustavilo.

3x
Alfa romeo 147

demah
Nov uporabnik

Napisal/-a demah Po jan 31, 2011 4:39 pm

V kabini vode ni,ker se nič ne vonj pa še pod tepih sem pogledal in je vse suho.Motor teče normalno,nobenega belega dima ni,olje v karterju je vedno na istem nivoju,na objemkah se nič nevidi da bi kje spuščala,veliki servis naj bi biu narejen 20000 km nazaj.Zmanjka pod minimum,potem jo jest nalijem na maximum,pustim nekaj časa in spet isto,nivo vode pade pod minimum.Danes sem še naliu tesnilno tekočino.Ali lahko kje izpareva in se neopazi?

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 Po jan 31, 2011 4:56 pm

Ko boš naslednjič dolival ne dolij do max...

demah
Nov uporabnik

Napisal/-a demah Po jan 31, 2011 6:41 pm

zlica22 je napisal/-a:Ko boš naslednjič dolival ne dolij do max...

V čem je fora tega,nerazumem?

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen_ Po jan 31, 2011 11:10 pm

No pod minimum pa res ne bi smelo it.

Jaz predlagam, da pogledaš, če se ti dela smetana na pokrovčku za olje (se ne bi smela).

astragsi
Novinec

Napisal/-a astragsi Po jan 31, 2011 11:32 pm

ravo ta vikend sem reseval problem na enakem avtomobilu in namrec bil je pocen notranji hladilnik za gretje kabine . ni pa se videlo nikjer da bi odtekalo dokler nisem malo razkopal, in potem strosek novega 25eur pa seveda 4 urce mi vse skupaj vzelo ;) ce ti kaj pomaga :)

demah
Nov uporabnik

Napisal/-a demah To feb 01, 2011 7:18 pm

domen_ je napisal/-a:No pod minimum pa res ne bi smelo it.

Jaz predlagam, da pogledaš, če se ti dela smetana na pokrovčku za olje (se ne bi smela).

Smetane ni,nivo olja je tudi isti,belega dima iz izpuha ni.

demah
Nov uporabnik

Napisal/-a demah To feb 01, 2011 7:22 pm

astragsi je napisal/-a:ravo ta vikend sem reseval problem na enakem avtomobilu in namrec bil je pocen notranji hladilnik za gretje kabine . ni pa se videlo nikjer da bi odtekalo dokler nisem malo razkopal, in potem strosek novega 25eur pa seveda 4 urce mi vse skupaj vzelo ;) ce ti kaj pomaga :)

Zanima me ali bi se moralo kaj vonjat(antifriz,motor,...),če pečka spušča ali pa ni nujno.Pa še eno vprašanje astragsi,je res da je treba komplet armaturo dol snet da lahko pečko zamenjaš ali je zadeva kaj bolj enostavna.Prosil bi te če mi lahko opišeš postopek zamenjave,lahko mi tudi pošlješ opis na zasebno sporočilo ali na mail demah76@gmail.com.Hvala vnaprej

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen_ To feb 01, 2011 10:27 pm

Sporoči, če boš rešil s tem težavo.

astragsi
Novinec

Napisal/-a astragsi Sr feb 02, 2011 2:40 am

demah je napisal/-a:
astragsi je napisal/-a:ravo ta vikend sem reseval problem na enakem avtomobilu in namrec bil je pocen notranji hladilnik za gretje kabine . ni pa se videlo nikjer da bi odtekalo dokler nisem malo razkopal, in potem strosek novega 25eur pa seveda 4 urce mi vse skupaj vzelo ;) ce ti kaj pomaga :)

Zanima me ali bi se moralo kaj vonjat(antifriz,motor,...),če pečka spušča ali pa ni nujno.Pa še eno vprašanje astragsi,je res da je treba komplet armaturo dol snet da lahko pečko zamenjaš ali je zadeva kaj bolj enostavna.Prosil bi te če mi lahko opišeš postopek zamenjave,lahko mi tudi pošlješ opis na zasebno sporočilo ali na mail demah76@gmail.com.Hvala vnaprej

kolegu se ni nic vonjalo.samo tekocina je zginjala... ne želi si razdirat da bi to pečko menjal.. ker to pa je polomija razderes celi avto znotraj pa brisalce dol pa uff uff vsega . ce si kje z Štajerskega konca ti lahko v živo kdaj ob kavici razložim :) če ne pa se bom potrudil pa ti na ZS povedal ;)
P.S. ( upam da ni to zanic ) :D

demah
Nov uporabnik

Napisal/-a demah Sr feb 02, 2011 6:19 pm

astragsi nažalost sem z gorenjske z Lesc,tko da ostaja najlažji in najbolj ekonomičen način ZS.Bom pa takoj ko ugotovim kaj je bilo napisal,ker zdaj pa že počasi mene živcira ta zadeva,kamorkoli sem ga peljal so vsi gledali po avtomobilu in nobenem ni jasno kje uhaja voda.Kdor koli je gledal ja nakoncu prišel do istega zaključka kot jaz "pusti zadevo nekaj časa se bo že pokazalo kje spušča",to sem slišal od vsakega mehanika,kamorkoli sem ga peljal.

Uporabniški avatar
klemenvk
Novinec

Napisal/-a klemenvk Pe feb 04, 2011 9:14 am

Si pogledal vse cevi in gumice po katerih teče hladilna, če ni kakšne luknjice oz. razpoke. Ker lahko se zgodi, da pri hladnem motorju in pod nizkimi obrati tesnijo, potem pa pod visokimi obrati in višji temp. hladilne paven šprica in sproti izpari, tako da ni sledov.

LP
-----------------------------------
Audi 80 (B3) 1.6 TD (l. 1991)

demah
Nov uporabnik

Napisal/-a demah Ne feb 06, 2011 2:55 pm

Folk,nesmem se preveč hvalit,ampak pomoje sem odpravil težavo.Nalil sem tekočino za tesnenje in kakor kaže zadeva deluje,bomo pa videli kako bo kaj na daljši rok.

Kosho
Nov uporabnik

Napisal/-a Kosho So feb 07, 2015 6:00 pm

Pozdravljeni,

zanima me, ali morda kdo ve, kje točno se nahaja senzor vžiga pri Renault Kangoo, l. 1999, 1.4 bencinski motor.

Hvala in lep pozdrav

rs5
Novinec

Napisal/-a rs5 Ne feb 08, 2015 8:13 pm

Tole si malo poglej če si boš kaj pomagal http://www.renault-klub.si/forum/viewto ... =15&t=4646
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov