Nasveti in napotki ter povpraševanja...

jason19
Novinec

suzuki baleno 1.3 16v cuka in v breg ne vleče

Napisal/-a jason19 To feb 01, 2011 7:11 pm

Pozdravljeni

Prosim vas za čimprejšnji odgovor v zvezi z mojo težavo.

In sicer avto ne vleče v breg in cuka tudi po ravnem.Menjal sem svečke, vžigalne kable, filter, očistil mase in stike odklopil lambdo sondo

in ni razlike.

Hvala za odgovor

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Re: suzuki baleno 1.3 16v cuka in v breg ne vleče

Napisal/-a im nobody To feb 01, 2011 7:12 pm

bencinski filter si menjal?zračni tudi?
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

jason19
Novinec

Napisal/-a jason19 To feb 01, 2011 7:44 pm

Sem ja vse in ni razlike

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody To feb 01, 2011 7:58 pm

kake svečke maš?originalne?mogoč je tud to vzrok...ko pri nekaterih avtih je..pije olje?vodo?
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

robek85
Nov uporabnik

Napisal/-a robek85 To feb 01, 2011 8:20 pm

Mogoče nepomembno pa vendar. Kolega je imel na cliotu popolnoma zamašen zadnji lonec, tako da ni nič pihalo skozi njega in je imel podobne probleme kot ti. Aja pa ni se zvrtel več kot do 4k obratov. Tudi v leru ne.

tomaz30
Nov uporabnik

Napisal/-a tomaz30 To feb 01, 2011 9:41 pm

Pozdravljen!
Imel sem primer, ko so bile zamašene vbrizgovalne šobe. Potrebno je odstraniti vod oz. letev na šobah in očistiti nesnago iz mikrofiltrov, ki so na šobah. Ste naredili diagnozo na računalniku ? Bencina je dovolj oz. je pravo gorivo !?
L.p.T.

jason19
Novinec

Napisal/-a jason19 To feb 01, 2011 10:38 pm

im nobody je napisal/-a:kake svečke maš?originalne?mogoč je tud to vzrok...ko pri nekaterih avtih je..pije olje?vodo?

Svečke so prav za suzki baleno 16v in mislim da to nebi smev bit vzrok. Olja in vode ne pije

tomaz30 je napisal/-a:Pozdravljen!
Imel sem primer, ko so bile zamašene vbrizgovalne šobe. Potrebno je odstraniti vod oz. letev na šobah in očistiti nesnago iz mikrofiltrov, ki so na šobah. Ste naredili diagnozo na računalniku ? Bencina je dovolj oz. je pravo gorivo !?
L.p.T.

Pozdrav

Vozila nisem imel na računalniko kajti povsod kjer sem ga želel peljati niso imeli priključka za japonska vozila.Goriva je dovolj in je pravo

V prostem teko lahk nabijam obrate normalno bila je izmerjena tudi kompresija 9bar

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Sr feb 02, 2011 10:56 am

Pozdravljeni

Kateri letnik je vozilo in tip motorja?

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

jason19
Novinec

Napisal/-a jason19 Sr feb 02, 2011 12:47 pm

Fan je napisal/-a:Pozdravljeni

Kateri letnik je vozilo in tip motorja?

Lep pozdrav

Letnik je 1998. je pa bencinar

tomaz30
Nov uporabnik

Napisal/-a tomaz30 Sr feb 02, 2011 10:34 pm

jason19 je napisal/-a:
im nobody je napisal/-a:kake svečke maš?originalne?mogoč je tud to vzrok...ko pri nekaterih avtih je..pije olje?vodo?

Svečke so prav za suzki baleno 16v in mislim da to nebi smev bit vzrok. Olja in vode ne pije

L.p.T.

Pozdrav

Vozila nisem imel na računalniko kajti povsod kjer sem ga želel peljati niso imeli priključka za japonska vozila.Goriva je dovolj in je pravo

V prostem teko lahk nabijam obrate normalno bila je izmerjena tudi kompresija 9bar

Priklopa na računalnik ne rabiš, saj lahko to narediš sam oz. doma. Poglej si navodila v Autodati !
Na mestu ponavadi dobi obrate, vendar , ko se pelješ nima prave moči ! Preveri, kar sem že zgoraj napisal !
Malo me moti nizka kompresija, ali je na vseh cilindrih enaka? Ali je motor v fazi, so se preverili ventili !?
Ali je problem nastal čez noč !? Koliko ima km !?
L.p.T.

jason19
Novinec

Napisal/-a jason19 Če feb 03, 2011 9:50 am

tomaz30 je napisal/-a:
jason19 je napisal/-a:

L.p.T.

Pozdrav

Priklopa na računalnik ne rabiš, saj lahko to narediš sam oz. doma. Poglej si navodila v Autodati !
Na mestu ponavadi dobi obrate, vendar , ko se pelješ nima prave moči ! Preveri, kar sem že zgoraj napisal !
Malo me moti nizka kompresija, ali je na vseh cilindrih enaka? Ali je motor v fazi, so se preverili ventili !?
Ali je problem nastal čez noč !? Koliko ima km !?
L.p.T.

Kompresija je povsod enaka. Ventili se niso preverjali problem je nastal čez noč. Km ima 178.000
Ali je možno da bi spustlo tesnilo na sesalnem kolektorjo kako naj to preverim. Vendar opažam da ko sem ponovno odklopo lambdo sondo
in prevozil več km avto ni cukal

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Če feb 03, 2011 1:01 pm

Pozdravljeni

mislil sem na tip motorja, kot je zapisan v prometnem dovoljenju, naprimer: G16B

6 pinski priklop za tester imate pod pokrovom motorja na levem koloteku. V koliko ima vaš mehanik tester ki podpira ISO 9141 ali KWP 2000 si lahko priklop uredi sam:

vaše vozilo ima na 3 pinu K - linijo
črna žica je minus pol
rdeča žica je plus pol

torej če to spojimo z 16 pinskim OBD priklopom, je vezava sledeča:
vaše vozilo 16 pinski OBD
3 7
črna - 4
rdeča + 16

Opozorilo: Avtor članka ne odgovarja za morebitne nesreče, poškodbe materiala ali ljudi. Uporabljajte osebna zaščitna sredstva in delajte previdno in natančno! V koliko nimate dovolj znanja o tem, prepustite raje delo strokovno usposobljeni osebi!

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

jason19
Novinec

Napisal/-a jason19 Če feb 03, 2011 5:08 pm

Pomagajte kako naj odklopim lambdo sondo odtegnit je nikakor ne morem :x

zigaze
Nov uporabnik

Napisal/-a zigaze Pe sep 16, 2011 8:26 pm

Meni pa cuka samo še na višjih obratih lamba je bila menjana. Mi lahko kdo svetuje kaj bi bilo, ker nebi rad spet zapravil 140€

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB Pe sep 16, 2011 8:56 pm

Lahko da je problem nekje z zrakom...ali je morda kaka luknja v sesalnem kolketorju ali izpušnem kolektorju, pač vleče "fouš" zrak, zato ni prave moči avta.
Opcija je tudi sesut katalizator in ga je pometalo po zadnjem loncu..ali celo ostane zaštekan kje v cevi...
FOLCIKA - SCIROCCO

jason19
Novinec

Napisal/-a jason19 To dec 06, 2011 4:56 pm

Bom napisal kaj je biv vzrok težav.

Kot prvo sem zamenjal tesnilo sesalnega kolektorja, da bi poskusil ali bo bolje saj tesnilo ni velik strošek. Po menjavi
je imelo vozilo boljšo odzivnost, vendar je še vedno cukalo in ni vleklo. Cukanje vozila sem odpravil z menjavo lambde sonde (cena 55e- menjal sem sam), in menjava kabla za ozemljitev motorja. Potem sem ugotovil zakaj vozilo ni imelo moči in zakaj ni vleklo- vzrok-zadelan katalizator (cena 90e).

Upam da bo tole marsikomo pomagalo. Sedaj je moj suzuki že na odpado, ker je bila pokvarjena ena šoba in posledično je avtom delal le po treh cilindrah.

Lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov