Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
domzikales
Novinec

clio mk1 stik

Napisal/-a domzikales Po feb 14, 2011 10:35 pm

Lep pozdrav!

Imam problem. In sicer dva. Prvi je ta, ko so vrata od avta odprta bi se mogla tista lučka prižgat, ki razsvetli kabino. Ampak se prižge samo tako kot da bi bila v pripravljenosti in malenkost utripa. Sem mislil da je led žarnica crknala ampak ko prižgem lučko zasveti ta dioda normalno(ker imam led diodo namesto navadne žarnice, zaradi tega ni problem, ker dela pri navadni žarnici isto). Ko pa vrata odprem pa je samo v pripravljenosti in žmrka. Drugi problem je ta, ko je avto prižgan sprednje luči normalno svetijo. Ko zvišam obrate oz. ko je malo bremena na mašino pa začne desna sprednja xenon-ka ne utripat ampak tako kot da bi jo treslo oz. tako kot da bi megla sekala čez luč če me razumete kaj hočem povedat. Na koncu sem ugotovil da ta notranja lučka in pa sprednja luč istočasno utripata tako kot da bi bil nekakšen stik. Kje bi lahko bil problem? Pri lučeh sem že pregledal če je kakšen stik oz. če kaj ni bilo vredu zvezano in zgleda vse vredu. Balasti so novi tako da to ne more bit. Pa tud če bi blo bi potem samo xenon zajebaval, potem nebi bilo to povezano z notranjo lučko, ki rasvetli kabino avta. Ali je mogoče povezano to z smerniki? Ker ko npr. prižgem levi ali desni smernik mi tam pri predalu, ki je pri sovoznikovih nogah ampak ne vedno, se začuje tako kot da bi nekaj zabrenčalo. Varovalke so vse cele. Možno da je kak kontaktor pokvarjen? Najlepša hvala za prijaznost.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov