Nasveti in napotki ter povpraševanja...

doo
Nov uporabnik

Polo 1,4 l.98 temperatura motorja

Napisal/-a doo Če feb 17, 2011 5:02 pm

Pozdrav
Na omenjenem vozilu mi je odpovedal števec za merjenje temperature motorja. Drugače avto dela normalno.Mogoče fuč senzor za temperaturo motorja ,kaj drugega ? Hvala za nasvet .

Uporabniški avatar
tedybisa
Nov uporabnik

Kraj: G.Radgona

Re: Polo 1,4 l.98 temperatura motorja

Napisal/-a tedybisa Če feb 17, 2011 6:40 pm

doo je napisal/-a:Mogoče fuč senzor za temperaturo motorja ,kaj drugega ? Hvala za nasvet .

si že sam ugotovil :)

doo
Nov uporabnik

Napisal/-a doo Če feb 17, 2011 7:00 pm

Mogoče še veš kje se nahaja lp

Uporabniški avatar
tedybisa
Nov uporabnik

Kraj: G.Radgona

Napisal/-a tedybisa Če feb 17, 2011 10:46 pm

Slika

Pa preveri če te števec slučajno ne zafrkava

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Če feb 17, 2011 11:21 pm

Če se lahko malo vrinem v temo z mojim problemom.
Polo 6N 1995 1.0 33kw AEV

Temperatura je bila nekje 95-100°C. Zamenjam termostat-isto. Zamenjam še senzor temperature vode-še zmeraj isto.
Vem da pri Polotih 6N pokajo ohišja termostata in potem termostat ne odpira. Zdaj pa nisem sigurem če je tudi v tem primeru tako, ker po logiki pokajo pri Polotih z takimi termostati kot je na na sliki, ker se igla nasloni na ohišje in ohišje tam poči
Slika

Termostat v tem Polu je pa tak da se igla ne rabi naslanjati na ohišje.
Slika

Tako zgleda pa to ohišje in del kateri poči
Slika

Je moje razmišljanje pravilno in kaj naj naredim da bo temperatura ok?

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Pe feb 18, 2011 12:32 am

Pozdravljeni

Pred menjavo delov, se vozilo priklopi na tester in preveri dejansko temperaturo motorja. Da vam pokaže na števcu 100 stopinj je lahko tudi kaj drugega kot pa termostat. Ali se vklopi ventilator na hladilniku, in pri koliko stopinjah??

lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Pe feb 18, 2011 3:35 pm

Aha, ja... Pozabil napisat :roll: Ventilator je vklopil na 90 po cagarju, čez kakšne pol minute ugasnil, ampak temp. po cagarju se je še dvignila potem do kakšne 95-100. Ventilator je stal...
Pa tudi zgornja cev, ki gre na hladilnik je vroča, spodnja čisto mrzla. Res da je bilo zunaj mrzlo ko sem se pripeljal...

Pa je možno ta avto na tester priklopit?

doo
Nov uporabnik

Napisal/-a doo Pe feb 18, 2011 6:45 pm

Evo pri meni zaenkrat urejeno,zamenjal sem termo stikalo in števec temperature dela. Nekaj antifriza se mi je ulilo iz luknje pri menjavi je potrebno kaj prezračiti sistem. Hvala za pomoč lp

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Pe feb 18, 2011 9:06 pm

Jaz ga nisem nič zračil, se sam.
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 So feb 19, 2011 8:29 am

doo je napisal/-a:Evo pri meni zaenkrat urejeno,zamenjal sem termo stikalo in števec temperature dela. Nekaj antifriza se mi je ulilo iz luknje pri menjavi je potrebno kaj prezračiti sistem. Hvala za pomoč lp

Sistem pri tvojem avtu se res odzrači sam...

doo
Nov uporabnik

Napisal/-a doo So feb 19, 2011 10:16 am

Evo jeb... *.$$##%/=::: že ne dela več.Oziroma kazalec prileze samo do prve črtice 50 stopinj. Takoj po zamenjavi in kratki vožnji je delovalo normalno,ko pa sem kasneje šel na malo daljšo vožnjo pa se mi je prižgala opozorilna lučka za temperaturo vode,kazalec je bil na nuli. Po dolitju hladilne tekočine pa je kazalec zopet poskočil na normalno temperaturo in bilo je ok. Po malo daljšem postanku, motor je bil hladen in ponovnem štartu števec zopet ni delal oz. kot sem napisal zgoraj prilezel je komaj do prve črtice kjer tudi po daljši vožnji ostane. Upam da nisem preveč zakompliciral z opisom. Je možno da se je naredil kakšen zračni žep v sistemu ter je to razlog nepravilnega delovanja oz. bo potrebno menjat še termostat , da le ta šteka. Hvala za pomoč lp

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Ne feb 20, 2011 1:38 am

Malo mešaš, napisal si, da si moral dolit tekočino, te se ne doliva kar tako, ko je avto ogret ti več kaže v posodi, kot takrat, ko je mrzu motor.
Termostat si kupil? Ponaredek vrjetno?
Kupi orginal stane okol 20 evrov.

Termostikalo vključi ventilator, da signal, ma nekaj takega.

Meni je med vožnjo kazalec padel na 0, po mestu je šel na 90, pa enkrat na 70, če sem ga ne maestu pustil prižganega je šel kazalec na 90, ma v glavnem skoz je nihal, posledično je bil termostat odprt in tud višja poraba bencina max.1l/100km.

Pomojem imaš problem v termostatu.

EDIT: Sem bral tvoje odg. in ga nisi menjal. Zamenjaš ga pa hitro in preprosto, samo pazi, da ne polomiš ohišje termostata. Vodo boš moral ven spustit, odviješ dva šranfa, previdno odstraniš termostat (pazi meni ga je na mrzlem zraku razneslo, je odfrčalo na 2 konca), novega daš previdno notri....sistem ni treba prezračit.

Jaz imam vw polo l.98 z 1.4 motorjem.
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Ne feb 20, 2011 1:48 am

black je napisal/-a:Aha, ja... Pozabil napisat :roll: Ventilator je vklopil na 90 po cagarju, čez kakšne pol minute ugasnil, ampak temp. po cagarju se je še dvignila potem do kakšne 95-100. Ventilator je stal...
Pa tudi zgornja cev, ki gre na hladilnik je vroča, spodnja čisto mrzla. Res da je bilo zunaj mrzlo ko sem se pripeljal...

Pa je možno ta avto na tester priklopit?

Da je ena cev vroča, druga mrzla je termostat ostal zaprt (pri ogretem motorju oz.vročem), termostikalo da signal ventilatorju, da ga pri 90 prižge, če termostat ne odpre je hudič, ker ti lahko avto zakuha in termostikalo ne ve, d amora vključit ventilator, no vsaj tk si jest predstavljam.

Termostati so pri polotih velik problem, obvezno orginal.
Član od leta 2004

doo
Nov uporabnik

Napisal/-a doo Ne feb 20, 2011 1:00 pm

Menjal sem samo termo stikalo ,termostata nisem.Bom pa zamenjal tudi tega ,verjetno tudi ta kot si napisal ne deluje pravilno.
lp

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Po feb 21, 2011 6:51 pm

Fan je napisal/-a:Pozdravljeni

Pred menjavo delov, se vozilo priklopi na tester in preveri dejansko temperaturo motorja. Da vam pokaže na števcu 100 stopinj je lahko tudi kaj drugega kot pa termostat. Ali se vklopi ventilator na hladilniku, in pri koliko stopinjah??

lep pozdrav

Dejansko ja... Danes sem bil na testerju kjer je kazalo temp 85°, ko je na števcu bilo že blizu 100°... :) Števec laže...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov