Nasveti in napotki ter povpraševanja...

avion
Novinec

Menjava antene na Nissan Micri

Napisal/-a avion Če feb 24, 2011 10:18 am

Pozdravljeni,
Na Nissan Micri bom moral zamenjati anteno. Žal ne samo anteno, pač pa celoten sklop na streh. U bistvu je antena nepoškodovana, poškodovan je navoj, kamor se antena prišraufa.
Imam dve vprašanji:[list=]
Ali moram kupiti originalno anteno. Originalna antena stane 70€, medtem ko sem na Leclercu našel univerzalne za 8€
Kako se zamenja anteno? Predvidevam, da moram tapeto na notranji strehi vzet dol. Kakšen je postopek? Je prišraufana, prilimana? Kako gre?[/list]
Že vnaprej hvala za odgovore.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: Menjava antene na Nissan Micri

Napisal/-a Fan Če feb 24, 2011 10:43 am

Pozdravljeni

Ja lahko se vgradi katerokoli, še najbolj originalna pa je od Zastave Jugo ( brez heca ). Privita je z dvema vijakoma ( križni izvijač ), se lepo vidijo.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

avion
Novinec

Napisal/-a avion Pe feb 25, 2011 8:33 am

Pozdravljeni,
Ok torej bom nabavil tisto anteno v Leclercu. Ok zdej pa še to glede menjave te antene. Nekdo me je prestrašil, da bom moral zato strešno tapeto dol jemat.
Danes sem zjutraj mal gledal....in sem videl, da bi bila pa mogoče varianta, da smo lučko dol vzamem, pa da potem tam dol odšraufam, pa novo nazaj...
Ima kdo kdaj izkušenj s tem. Prilagam sliko od te lučke.
Slika
Ko pa že pišem...na avto bom moral narediti redni servis. Mi zna kdo svetovati kakšnega dobrega mehanika (nepooblaščenega), ki ima izkušnje z Nissani.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Pe feb 25, 2011 11:37 pm

Pozdravljeni

Ja, dovolj je samo stropna lučka. Vsak mehanik/mojster/popoldanec vam lahko naredi redni servis

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

avion
Novinec

Napisal/-a avion So feb 26, 2011 8:50 am

Ok, se pravi to plastiko nekako dolj dobim, potem pa spodaj šrauf, ki bo spustil anteno gor? Verjetno je še kakšen za odklopit?

avion
Novinec

Napisal/-a avion Ne feb 27, 2011 5:42 pm

Pozdravljeni,
Danes sem si vzel čas z namenom, da bi zamenjal anteno. Strešno lučko sem takoj dobil, vendar spodaj ni bilo šraufa z anteno...je bolj spodaj, tako da bi moral vzeti dol streštno tapeto. Na tem mestu sem se vzstavil, ker ne vem kako ge to s tapeto, nebi namreč rad, da bi tapeto dol dobil, potem pa jo ne bom več nazaj gor dobil.
lp,
RR
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov