myster je napisal/-a:ti avti so zelo občutljivi na bencin...daj tankaj 98 ali pa 100 oktanskega...
Ceed je napisal/-a:V bistvu je avto že bil na servisu in tam deluje odlično ima, pa najnovejši software. Tresenje ni hudo, parkrat zatrese in je ok.
peroRS je napisal/-a:Že prastari 1.4 16V 74kW je (bil) občutljiv na bencin. Tovarniško je bilo priporočljivo tankat 98/100 oktanski bencin.![]()
Pri uporabi 95-oktanskega bencina je bil motor glasnejši, obrati v leru so nihali, pri nekaterih se je sčasoma pojavilo klenkanje ventilov in prižigale so se lučke za kontrolo izpušnih plinov.
Polo78 je napisal/-a:Kaj pa 1.4 TSI (122km), ima tudi take probleme?peroRS je napisal/-a:Že prastari 1.4 16V 74kW je (bil) občutljiv na bencin. Tovarniško je bilo priporočljivo tankat 98/100 oktanski bencin.![]()
Pri uporabi 95-oktanskega bencina je bil motor glasnejši, obrati v leru so nihali, pri nekaterih se je sčasoma pojavilo klenkanje ventilov in prižigale so se lučke za kontrolo izpušnih plinov.
Been there, done that. S tem, da sem imel motor 1.4 16V 55kW. Najslabš so bili pa itak serviserji, ki niso nikoli odkrili vzroka zakaj se nonstop prižigajo lučke, zakaj nihajo obrati v prostem teku in zakaj celo motor meni nič, tebi nič crkne kar sredi avtoceste pri 130 km/h. In če se to do danes v 10 letih ni nič popravilo, tako pri samih motorjih kot tudi serviserjih, potem pa... Ah rajši ne bom zinil...
Polo78 je napisal/-a:Kaj pa 1.4 TSI (122km), ima tudi take probleme?peroRS je napisal/-a:Že prastari 1.4 16V 74kW je (bil) občutljiv na bencin. Tovarniško je bilo priporočljivo tankat 98/100 oktanski bencin.![]()
Been there, done that. S tem, da sem imel motor 1.4 16V 55kW. Najslabš so bili pa itak serviserji, ki niso nikoli odkrili vzroka zakaj se nonstop prižigajo lučke, zakaj nihajo obrati v prostem teku in zakaj celo motor meni nič, tebi nič crkne kar sredi avtoceste pri 130 km/h. In če se to do danes v 10 letih ni nič popravilo, tako pri samih motorjih kot tudi serviserjih, potem pa... Ah rajši ne bom zinil...
peroRS je napisal/-a:Polo78 je napisal/-a:Kaj pa 1.4 TSI (122km), ima tudi take probleme?peroRS je napisal/-a:Že prastari 1.4 16V 74kW je (bil) občutljiv na bencin. Tovarniško je bilo priporočljivo tankat 98/100 oktanski bencin.![]()
55kW 1.4 16V pa so imeli določene probleme, katere ni tovarna nikoli odpravila/ugotovila zakaj (dokler ga niso prenehali izdelovati):
-zaganjanje in trokiranje v leru, pokanje iz izpuha (si mel občutek, kot da imaš WRC-ja)
-glasne sklopke ipd.
Čeprav je to težko kar posplošiti na vse. Eni imajo probleme, drugi pa delajo normalno.
Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 20 gostov