Nasveti in napotki ter povpraševanja...

rsr02
Nov uporabnik

Merilec pretoka zraka - TDI motorji

Napisal/-a rsr02 Če okt 10, 2002 3:59 pm

Imate pokvarjen merilec pretoka zraka, pa vam je nov predrag?

Rešitev je optimiranje krmilnega programa v motorni elektroniki tako, da avto kljub pokvarjenemu merilcu še vedno deluje normalno.

Taka rešitev pride v poštev pri vseh tistih vozilih, na katerih ni bil narejen ČIP TUNING.

Http://www.rsrmotorsport.com/lmm.html

info@rsrmotorsport.com

vladek
Stalni uporabnik

Re: Merilec pretoka zraka - TDI motorji

Napisal/-a vladek Pe okt 11, 2002 5:58 am

jes bi rad kaksnmo cenejso varianto cip tuninga ...ker RSR je predrag. V bistvu ti samo program uploada gor in zaracuna 150k SIT ... to je cist predrago ...
Slika

rsr02
Nov uporabnik

Napisal/-a rsr02 Pe okt 11, 2002 8:28 am

Verjetno bi lažje dal tisti 150.000 če bi bil 1 teden brez avta, pa čeprav bi ti naredili enako stvar?!
Mislim, da je "uploadanje" preko diagnoze predvsem prednost za stranko, ker ji ni potrebno čakati oz. biti brez vozila in ni potrebno več fizično posegati v samo motorno elektroniko. Ravno zaradi tega so mnogi lastniki predvsem vozil višjega cenovnega razreda pripravljeni plačati tudi nekaj več.
Kolikor pa vem, pa seveda obstajajo tudi cenejši tuningi. Pa tudi pri RSR-u se da velikokrat dobit kakšen popust.

vladek
Stalni uporabnik

Napisal/-a vladek Pe okt 11, 2002 10:54 am

verjamem. Vem da nekaj stane oprema. Vem da je diagnostika. Baje tudi garancija.

Vendar v tujini za malo manj denarja (priblizno isto da ne bomo toliko natancni) priznane tuning firme prodajajo kompleten racunalnik, ki se ga zamenja. V temu primeru je program ze v naprej optimiziran ker je za tocen tip avtomobila in tukaj ni samo upload programa.

Dejstvo je, da je zasluzek dokaj velik - ni me treba prepricevat ker se sam ukvarjam z racunalnistvom in vem po kaksnem kopitu stvari potekajo.

OK. Pa bodimo bolj specificni, grem k RSRu, se odlocim ta tuning, koliko popusta ste pripravljeni dati (glede na to da kasneje za to naredim tudi pozitivno reklamo ki kar nekaj steje) in kaj v primeru da se racunalnik menja (npr. da bi kasneje prislo do tovarniske napake) Bom zopet placeval tisto vsoto za tuning ?

LP, Vlado
Slika

rsr02
Nov uporabnik

Napisal/-a rsr02 Pe okt 11, 2002 11:09 am

Tudi pri nas se menja kompleten program v računalniku, ki je prilagojen posameznemu avtomobilu in ne gre samo za neko nadgradnjo. Prav tako se lahko tuning prilagaja individualnim željam stranke (brez doplačila). V primeru, da pa ti na servisu zamenjajo računalnik, pa ti tuning naredimo na novem zastonj.

Kar pa se tiče popusta. Za gotovinsko plačilo damo vsakemu 10% popust, pri drugi predelavi in vsaki naslednji pa celo 30% popust. To pa se mi zdi, da ni tako malo. Da se zmenit tudi na več obrokov ipd. V primeru, da prideta dva prijatelja in oba naredita tuning na svojih avtomobilih istočasno pri nas, damo obema 20% popusta. V glavnem, marsikaj se da zmenit.

Res pa je, da ne maramo tistih, ki najprej ko pokličejo, fehtajo za popust in izsiljujejo na način, "v tujini je pa cenejše".

Najbolje, da me pokličeš na 01 5631 003, pa se dogovorimo. Vsega ne smem napisati tukaj.

Nataša

vladek
Stalni uporabnik

Napisal/-a vladek Pe okt 11, 2002 11:45 am

OK, takole na hitro, z Nataso sem govoril in moram za zacetek pohvalit ceprav se tuninga nisem naredil - najprej me razveseli lep glas nato se odnos do stranke same... tega ne dozivis vsak dan :)

Ko bo chip-tuning narejen vas obvestim o (upam) pozitivnih vtisih :)

LP, Vlado
Slika

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Pe okt 11, 2002 1:45 pm

gledal sem malo po strani, pa sem nasel tuning samo za dizle in turbo motorje. zanimalo bi me, ce je pri vas mozno dobit tud tuning za navadnega bencinca (konkretno seat) in po kaksni ceni?

e-mail: goran.m@sb-mb.si

ali raje poklicem?

hvala za odgovor

[Sporočilo uredil/a dobek na dan 11.10.2002 ob 14:46 GMT]
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

rsr02
Nov uporabnik

Napisal/-a rsr02 Pe okt 11, 2002 2:05 pm

Da enkrat dokončno razčistimo s temi nesrečnimi bencinskimi motorji.
Zadeva je taka:

Pri bencinskih motorjih brez turbine, sam čip tuning prinese relativno malo, saj z njim pridobimo le cca. 5 KM.

Zakaj tako?

Pri motorjih brez turbine je možno elektronsko krmiliti le dovod (količino) goriva, ne pa tudi zraka. Za večjo moč pa potrebujemo tudi večjo količino zraka. Zraka pa je v motorju vedno le toliko, kot ga spustijo vanj odmične gredi. Zato je z serijskimi odmičnimi gredmi možno pridobiti le nekaj KM.

Zato pride v poštev za neko opazno povečanje moči le kompletna predelava z zamenjavo odmične(-ih) gredi, izpušnega sistema vključno z izpušnim kolektorjem, zračnega filtra ter šele na koncu tudi čip tuning. Vsaka od stvari namreč da le malenkosten rezultat, v kompletu pa je lahko rezultat povečanje moči tudi do 30%. Pri teh motorjih pa je potrebno vzeti v zakup tudi to, da se poraba goriva v vsakem primeru poveča in tudi to, da vozilo izgubi na navoru v nižjih vrtljajih na račun povečanja moči. Slabost je tudi visoka cena take predelave. Iz tega sledi, da se take predelave dele predvsem v dirkalne namene, kjer ni toliko pomembna dolgoročna življenska doba motorja in pa seveda poraba.

Primer cene predelave: VW POLO 1.4 16v
odmične gredi SCHRICK 830 EUR
izpušni sistem SUPERSPRINT (komplet) 1100 EUR
mehansko delo 150 EUR
zračni filter GREEN 83 EUR
čip 300 EUR
delo na merilnih valjih 300 EUR
SKUPAJ: 2.763 EUR

Glede na to, da sedaj postavljamo pravo merilno stezo, bi me zanimalo, če bi bili oz. koliko bi bili pripravljeni plačati za predelavo (samo čip tuning in mogoče filter) vključno z meritvijo pred posegom in po posegu z izpisom meritev, če bi s tem pridobili cca. 5-10 KM? Če bi bilo zanimanje dovolj veliko, bi se to potem res lahko delalo po neki normalni ceni.

Vaša mnenja so zaželjena tudi na mail:

info@rsrmotorsport.com

LP

Nataša

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Napisal/-a dobek Pe okt 11, 2002 2:17 pm

hvala za hiter odgovor. nisem si mislil, da bi bila predelava tako kompleksna, ce bi hotel vsaj kolikor-toliko konkreten rezultat (glede na to, da sem pri enem avstrijskem podjetju nasel cip tuning, ki bi sicer dal slabih 20%vec moci).

PS
zgleda, da bo trba motor res dodatno predelat ;)
SlikaSlika

rsr02
Nov uporabnik

Napisal/-a rsr02 Pe okt 11, 2002 2:31 pm

V takih primerih, ko vam pri navadnem bencinskem motorju obljubljajo 20% večjo moč samo s čipom, obvezno zahtevajte meritev moči pred posegom in po posegu.

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Napisal/-a dobek Pe okt 11, 2002 2:35 pm

1) ni me treba vikat, tukaj smo vsi bolj neuradni ;)

2) prehod je bil slabih 20% (iz 101 na 119, ce se ne motim, ob malenkost vecjem navoru pri nizjih obratih in celo manjsi porabi). imena firme se sicer ne spomnim, bila je ena avstrijska, je pa bila cena okrog (takratnih) 5000ats - kar mi vse skupaj ni vplivalo prevelikega zaupanja, pa se problem je lahko pri morebitnih reklamacijah
SlikaSlika

G-4S

Napisal/-a G-4S Pe okt 11, 2002 2:44 pm

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

rsr02
Nov uporabnik

Napisal/-a rsr02 Pe okt 11, 2002 2:56 pm

Za tako predelavo je najboljše da se obrneš na nekoga, ki te zadeve res obvlada v nulo. RSR in Honde nekako ne gremo skupaj. Smo bolj specializirani za VW koncern, poleg tega potrebuješ tudi specialno programsko opremo za Hondine oz. na splošno za japonske računalnike. Pri nas pa lahko delamo samo Boscheve elektronike.

Se pač raje ne spuščamo na področje, ki ga ne obvladamo 100%.

G-4S

Napisal/-a G-4S Pe okt 11, 2002 3:15 pm

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

vladek
Stalni uporabnik

Napisal/-a vladek Pe okt 11, 2002 5:56 pm

natasa, samo mizo hitro nastimajte, denar je ze pripravljen :) Fantje bom pol povedal kako se v realnosti cuti tole in koliko se pozna po KM.
Slika

vladek
Stalni uporabnik

Napisal/-a vladek Sr okt 23, 2002 10:35 am

IN NE, NISEM SITEN! :) (ze ves kdo)

Namesto da bi bila vesela ker ta tolk simpaticen fant poklice ;) ;)
Slika

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Re: Re: Merilec pretoka zraka - TDI motorji

Napisal/-a dobek Sr okt 23, 2002 4:20 pm

vladek pravi:
IN NE, NISEM SITEN! :) (ze ves kdo)

Namesto da bi bila vesela ker ta tolk simpaticen fant poklice ;) ;)

se dobro, da nimam dizla, ker bi drugace se jaz klical ;) (en se bolj lusten ;))
SlikaSlika

vladek
Stalni uporabnik

Napisal/-a vladek Če okt 24, 2002 5:36 am

dobek, to seveda ne more biti res , zadnjic na drag raceu si ti mene k00ril ne jaz tebe ;) ;)
Slika

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Napisal/-a dobek Če okt 24, 2002 6:38 am

ehm...

kaj sem delal? :)
SlikaSlika

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Napisal/-a dobek Če okt 24, 2002 6:40 am

zdaj si me razjezil...tako da me ne bo na srechanje ...sem se kar za dezhurnega javil ;)
SlikaSlika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 9 gostov