Nasveti in napotki ter povpraševanja...

matayus
Novinec

Opel vectra 2.0 DTI - oranžna lučka

Napisal/-a matayus So mar 12, 2011 2:33 pm

Pozdravljeni,
Imam problem na Vectri 2.0 DTI letnik 2000, občasno se mi med vožnjo prižiga tista oranžna lučka za motor. Pred vsem me jezi ko avto izgubi moč in postane len. Če imam srečo in se vozim po kaki luknjasti cesti mi kr hitro ugasne. Večji problem je po avtocesti. Prižiga se mi tudi pred semaforji ko stojim na mestu in nato gori dokler ne speljem in prestavim v drugo. Vzporedno s to lučko se še mi prižiga za ABS. Tak da mam ponoči kr osvetljeno armaturko :D
LP

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: Opel vectra 2.0 DTI - oranžna lučka

Napisal/-a Fan So mar 12, 2011 8:51 pm

Pozdravljeni

V koliko imate možnost je priporočljivo vozilo priklopiti na tester - vsaj na kraju ( strošek popravila ) bo ta opcija veliko cenejša.
Za prižiganje ABSa je lahko krivo:
- obrabljena zavorna tekočina
- prenizek nivo zavorne tekočine
- slab stik/kontakt na konektorjih
- zapacan ali uničen ABS senzor
Kar se pa tiče opozorilne lučke za motor ( MIL ) ta pa sveti vsakič ko ECUju kaj ni všeč - torej tester.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

matayus
Novinec

Napisal/-a matayus Ne mar 13, 2011 10:57 am

Pozdravljen
Avto smo priklopli na tester in nam je pokazal, da je za oranžno lučko kriva ena podtlačna cev, za ABS pa stikalo zadnjih bremz luči. Vzporedno s ABS lučko tempomat ne dela.
K sreči stvari niso tako drage.
LP

matayus
Novinec

Napisal/-a matayus So maj 21, 2011 8:07 pm

Zopet so se mi začele pojavljati podobne težave. Prižge se mi oranžna lučka, avto postane len ko polž, glih komaj se v kak večji hrib pripelam trenutna poraba pa je več ko 20l. Na avtocesti ga nikakor ne morem spravit čez 110 razen če je hrib dol. Recimo iz Tepanja do Bisterce gre glih komaj 60 po avtocesti v on hrib pa skoz tišim gas do konca.
Pozna kdo kakega mojstora ko se s tem ukvarja. Se komu kaj sanja kaj bi lahko bilo narobe. Dva mesca nazaj mi je ena podtlačna cevčica preperela. Tisto sem zamenjal kr z eno gumjasto cevjo in je bilo vse vredu.

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr So maj 21, 2011 8:34 pm

ima to vozilo LMM? ker men pri škodi je bil LMM zanič, ampak napake ni javilo. druga možnost se mi zdi pa da je slab kontakt, ali napaka na lambda sondi. najbolje dobro preverit vse cevke, konektorje... če to ne pomaga, pa edino kak bolj zanesljiv servis. :roll:
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

matayus
Novinec

Napisal/-a matayus Ne maj 22, 2011 9:49 am

Tudi sam nekot sumim LMM. Avto je len, poraba nenormalno visoka. Ampak zanimivo je da pa tester nič ne pokaže. Na kakšen način lahko preverim delovanje LMM?

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Ne maj 22, 2011 10:26 am

prekontroliraj podtlačne cevi, na desni strani pri akomulatorju imaš dva ventila, zna tam zabavat.

matayus
Novinec

Napisal/-a matayus Ne maj 22, 2011 12:00 pm

Tiste cevi smo že prekontrorirali pa tudi vse gumijaste L kolena. Včasih tudi pomaga da ga ugasnem in nazaj prižgem. In dela brez problema.

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Ne maj 22, 2011 12:06 pm

matayus je napisal/-a:Tiste cevi smo že prekontrorirali pa tudi vse gumijaste L kolena. Včasih tudi pomaga da ga ugasnem in nazaj prižgem. In dela brez problema.

podtlačna ventila sta vredu?

matayus
Novinec

Napisal/-a matayus Ne maj 22, 2011 12:27 pm

Ne vem kako naj pogledam, če delata vredu ali ne. Opažam tudi, da ko avto ne vleče in če dam prst na ono podtlačno cevko ni enakomeren vakuum. Tak v presledkih. To je on ventil pod vetrobranskim oknom na levi strani, levo od turbine.
Sem bil tudi na servisu v Mariboru, pa hočejo imeti 50€ sam za postavitev diagnoze.

matayus
Novinec

Napisal/-a matayus Ne maj 22, 2011 4:04 pm

Ali je možno, da se to dogaja zaradi okvarjanega stikala za bremze ?
Tester je to pokazal, in smo ga zamenjali z drugim. Napaka ni izginila. Tempomat mi tudi ne dela. Gori lučka za abs-občasno.

gusti85
Stalni uporabnik

Kraj: Kotlje - Koroška

Napisal/-a gusti85 Ne maj 22, 2011 4:22 pm

Jaz sem imel vectro istega letnika z istim motorjem. Kadar sem obupal nad ostalimi mehaniki, sem jo peljal v Gomilsko .. bosch servis jelen. Če ti je oni ne spravijo v red, nevem kdo ti jo bo. Tam so majstri, pa tut znajo kaj pošravfat in ne menjajo stvari kar tako za brezveze, ker se jim mogoče nekiaj zdi, kot je v navadi na servisih (tudi pooblaščenih). Lastne izkušnje.

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 Ne maj 22, 2011 5:48 pm

pri teh motorjih je največkrat kriv okvara agr ventila(v 98% se ga da popravit oz.sčistit)če ga uzameš dol pa ga poglej verjetno je poven saj.
Če pa so te saje zelo mastne od olja ti pa turbina spušča olje skozi :D :D
PS. ampak tole bi morav tester pokazat :D
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

matayus
Novinec

Napisal/-a matayus Ne maj 22, 2011 6:11 pm

Stvar je taka. Dans sem se peljal v mb. In ko sem imel klimo naštimano na 18 stopinj avto ni šel prek 110. Ko pa sem jo naštelal na 24 stopinj pa je avto vleko normalno naprej. Prav čutlo se je kak vleče normalno naprej.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov