Napisal/-a japplek So mar 12, 2011 7:25 pm
Pozdrav vsem na forumu.
Imam težavo z mojim Signumom. Že kar nekaj časa mi grozno škripa (škrta) v prednjem delu avtomobila, in sicer, kadar vozim po kakšnih luknjah oz. če zapeljem na ležečega policaja. Včasih se sliši bolj, včasih manj, predvsem pa je odvisno od zunanje temperature. Če je hladno, potem se sliši zelo intenzivno, če je topleje, potem malo manj. Nikjer mi do zdaj ni uspelo izvedeti kaj bi to lahko bilo, niti nisem zasledil nikjer koga s podobno težavo.
Enkrat sem že menjal amortizerje, ampak škrtanje se je pojavljalo že pred menjavo.
Druga težava ki jo imam pa je...
Enkrat se mi je zgodilo, da sem 'priletel' na luknjo v cestišču z desnim prednjim kolesom. Rezultat...zlomljena vzmet, jekleno platišče zvito. Oboje zamenjano z novim. Od takrat mi avto rahlo vleče v desno...opazno najbolj na avtocesti. Optiko sem naredil, in je šla skozi BP. Gume so OK. Kaj bi še lahko bilo narobe? Mogoče je kaj zvito na podvozju...roka mogoče?
Bi zelo lepo prosil nekoga, ki se spozna na te zadeve, če mi lahko malo pomaga in kaj napiše o tem. Bil bi tudi zelo hvaležen, če mi lahko kdo priporoča kakšnega dobrega serviserja za podvozje, ki točno ve kaj dela, in mi bo to znal popraviti...ga še namreč nisem našel.
Hvala res