Nasveti in napotki ter povpraševanja...

dox
Novinec

čudni glasovi

Napisal/-a dox To mar 15, 2011 10:51 am

Pozdravljeni. Na cliotu so se mi začeli pojavljati čudni zvoki. Na zimskih gumah se je pojavil zvok pri zaviranju. Wum wum wum. Sedaj pa sem dal gor letne 16 col 194 gumo in ko se peljem nad 30km/h se sliši cel čas wum wum wum wum.... prej tega ni delalo. Sumim ležaje ali je lahko še kaj druga?

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: čudni glasovi

Napisal/-a adis To mar 15, 2011 11:33 am

mogoče ti gume pobira pa imaš zato tak zvok. preveri optiko.

Uporabniški avatar
ThugBoy
Stalni uporabnik

Kraj: Morje

Napisal/-a ThugBoy To mar 15, 2011 11:39 am

zanič ploščice?
Even When They Kill Me They Can't Never Take A Game From Young G

dox
Novinec

Napisal/-a dox To mar 15, 2011 12:01 pm

samo pol verjetno nebi med vožnjo delalo tega? Sem pred pol leta menjo komplet ploščice in diske. Sumim ležaj ker bolj ko se pelješ bolj se sliši tale zvok. Ker gume prej niso bile tako glasne.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To mar 15, 2011 12:26 pm

Avto na dvigalo in vrtet vsako kolo posebej. Več kot verjetno pa je odpovedal en kolesni ležaj.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Skubic
Stalni uporabnik

Napisal/-a Skubic To mar 15, 2011 12:29 pm

Kolesni ležaj verjetno. Dvigni avto na vsaki strani posebej, tako da avto malo visi na eno stran, pa ga magar zalaufi pa tja do 80km/h spravi, ugasni pa poslušaj. Se bo najbolj slišalo.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Sr mar 16, 2011 1:43 pm

dox je napisal/-a:Pozdravljeni. Na cliotu so se mi začeli pojavljati čudni zvoki. Na zimskih gumah se je pojavil zvok pri zaviranju. Wum wum wum. Sedaj pa sem dal gor letne 16 col 194 gumo in ko se peljem nad 30km/h se sliši cel čas wum wum wum wum.... prej tega ni delalo. Sumim ležaje ali je lahko še kaj druga?

Skoraj sigurno je kolesni ležaj. Da se prepričaš o zadevi avto dvigni in zavrti kolesa kot so ti že svetovali. Ko je ležaj dovolj zdelan se sliši rahel hrsk tudi pri vrtenju z roko. Drugače pa kakšen stetoskop ali kaj podobnega v roke, da slišiš v katerem ležaju melje.

Sicer nisi napisal kateri letnik je avtomobil. Vseeno pa predvidevam da je v igri zadnje kolo. Vsaj pri starejšem modelu (današnja Storia) so ležaji zelo slabi in občutljivi na širše gume.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Sr mar 16, 2011 9:18 pm

Bremze 100%,diski in ploščice!

dox
Novinec

Napisal/-a dox Sr mar 16, 2011 9:38 pm

Letnik je 99. Ju3 ga peljem k mehaniku, sicer sem nabavo sprednja dva ležaja da bo mi jih menjo preventivno in pol če nebo tale zvok izginil bo pogledal kaj je narobe..

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Če mar 17, 2011 8:47 am

dox je napisal/-a:Letnik je 99. Ju3 ga peljem k mehaniku, sicer sem nabavo sprednja dva ležaja da bo mi jih menjo preventivno in pol če nebo tale zvok izginil bo pogledal kaj je narobe..

Preden se diagnosticira napaka je škoda nabavljati rezervne dele. obstaja precej velika verjetnost da je kriv ležaj, vseeno pa dokler se ne ugotovi kateri je (prednji ali zadnji) ali pa da se izkaže vseeno da so morda krive zavorne obloge, je škoda kupovati katerikoli del. Po mojih izkušnjah prednji ležaj niso problematični ampak zadnji. Sicer pa pustimo se presenetiti. Iz izkušenj ti lahko povem, da med vožnjo zelo težko določiš od kod prihaja zvok. Se mi je pred leti zgodilo na Twingu da je sta bila slaba oba prednja kolesna ležaja. Po pregledu je bil diagnosticiran okvarjen desni ležaj in menjan. Hrup je utihnil, čez teden dni se je zopet pojavil. Tokrat po posluhu sodeč iz menjlanika, po ponovnem pregledu pa se je pokazalo da je spustil dušo še levi ležaj.....

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

dox
Novinec

Napisal/-a dox Če mar 17, 2011 4:33 pm

Tako, danes sem prišel od mehanikara. Menjo mi je prednja dva ležaja in zadnjega. Vendar glas ni popolnoma izginil, reko mi je da so najverjetneje krive gume.. Je možno da bi bile tako glasne? Od lanskega leta se spomnim da niso bile tako glasne. So pa gor Vredestein sportrac 3 195 / 45 r16. Jaz jih imam 3 leta ..

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Če mar 17, 2011 4:51 pm

Ta zvok ki ga opisujes se pojavi, če si lani imel te gume kot zadnje, letos pa si dal na spredaj. To se počne zaradi enakomerne obrabe, je pa minus ker se sliši ta ''ropot''. Lahko pa je guma še vedno jajčasta in bo nekaj časa trajalo da dobi okroglo obliko. Ampak zvok ne bo popolnoma izginil, edino če narediš veliko km :)

dox
Novinec

Napisal/-a dox Če mar 17, 2011 5:31 pm

ja to je to. točno to sem naredo.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov