Nasveti in napotki ter povpraševanja...

triglavs
Nov uporabnik

Menjava vetrobranskega stekla

Napisal/-a triglavs Pe mar 18, 2011 6:18 pm

Zdravo,

imam poškodovano vetrobransko steklo, ki ga ni mogoče popraviti ampak ga je potrebno zamenjati.

Zanima me vaše mnenje, kje je najbolje izvesti menjavo vetrobranskega stekla, ali pri pooblaščenem servisu za to znamko vozila ali pri drugem servisu (npr. Carglass, Novomat, Rogelj Romat avtostekla..itd.). Imam namreč pomisleke glede same kvalitete dela pri menjavi stekla.

Imam avto Chevrolet, ki je v garanciji.

Hvala za vaše odgovore in nasvete.

l.p.

čare
Mojster foruma

Re: Menjava vetrobranskega stekla

Napisal/-a čare Pe mar 18, 2011 7:11 pm

Pa nimaš zavarovanih stekel??Če jih imaš menjaj kjerkoli samo šipa naj bo original.To jim povej takoj in povej jim tudi da boš avto zavrnil če steklo ne bo originalno (vidiš po štampiljki v enem od vogalov stekla če bojo isti-če jih bo pol manj oz. samo ime proizvajalca ni original) Ne pusti se jim prepričat da je vsako steklo originalno samo brez logotipa pač...

Uporabniški avatar
oorosh
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a oorosh Pe mar 18, 2011 7:21 pm

Prejšnji avto sem peljal k Rogelj-Romat v Zeleno jamo, narejeno je bilo hitro in kvalitetno. Priporočam. Dobre besede slišim tudi o Avto-steklo center na Brnčičevi. Se pa strnijam z čare-tom, definitivno originalno steklo in nič drugega. Prejšni lastnik je dal gor en poceni ponaredek, ki pa je počil mimogrede, čez noč.

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Pe mar 18, 2011 9:48 pm

na chevrolet avtoservis peli

aljosa01
Nov uporabnik

Napisal/-a aljosa01 Pe mar 18, 2011 11:55 pm

Delam na chevrolet servisu v Trebnjem, če ti ni predaleč, ti zadevo z veseljem uredimo. Možnost nadomestnega vozila. LP Aljoša 040/204-804

triglavs
Nov uporabnik

Napisal/-a triglavs So mar 19, 2011 5:14 pm

ok, hvala za vaše mnenje..vsekakor bom menjal za novo original steklo...upam le, da bo tudi tako vredu tesnilo in narejeno, kot je bilo tovarniško...se bom oglasil na Chevrolet

cashy
Novinec

Napisal/-a cashy Po jun 27, 2011 6:30 pm

živjo vsem,

danes se je zgodila ena nesreča na domačem parkirišču...ob parkirišču imamo travnik, ki ga je oče kosil in je en kamenček odletel ter mi razbil prednjo sovoznikovo šipo...Imam Hondo civic HB l.97, in ker je avto star, nobenega drugega zavarovanja, kot osnovno in AO+.
Sicer sem že poklical na servis, kjer sem imel že tako ali tako v sredo dogovor za zamenjavo končnika in manšete, pa mi je rekel, da mi bo jutri povedal, kako je s stroški, tako v primeru menjave z original Honda šipo, kot kopijo...
Bi bil vesel, če mi lahko že kdo danes prej pove, kakšni bodo približno stroški menjave šipe...

hvala vsem,

lp, cashy
ne praš me nič, ker nič ne vem

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Kegl Po jun 27, 2011 6:35 pm

cashy je napisal/-a:živjo vsem,

danes se je zgodila ena nesreča na domačem parkirišču...ob parkirišču imamo travnik, ki ga je oče kosil in je en kamenček odletel ter mi razbil prednjo sovoznikovo šipo...Imam Hondo civic HB l.97, in ker je avto star, nobenega drugega zavarovanja, kot osnovno in AO+.
Sicer sem že poklical na servis, kjer sem imel že tako ali tako v sredo dogovor za zamenjavo končnika in manšete, pa mi je rekel, da mi bo jutri povedal, kako je s stroški, tako v primeru menjave z original Honda šipo, kot kopijo...
Bi bil vesel, če mi lahko že kdo danes prej pove, kakšni bodo približno stroški menjave šipe...

hvala vsem,

lp, cashy

jst ti lah povem za moj primer pred 3 leti, ko sem mel hyundai accenta l.99 in je prišla šipa 85€ (na hyundaiju). za menjavo sem pa peljal enmu mehankarju pa mi je vzel 20€...tolk za predstavo :D

cashy
Novinec

Napisal/-a cashy Po jun 27, 2011 6:41 pm

aha, thanks,
pol lahko računam nekje od 120-150 evrov :?

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Napisal/-a Kegl Po jun 27, 2011 6:50 pm

ja vrjetn so šle cene res mal gor ampak dvomim da kej velik...avto je nekje podoben letnik! šipo pa lahko tut sam zamenjaš, kokr sm ga opazoval ni težko :D

pinc
Nov uporabnik

Napisal/-a pinc Po jun 27, 2011 9:28 pm

za to hondo poglej na avto netu in kupi rabljeno 20-30eu in jo lahko sam zamenjas.. tapeto na vratih dol vzami in to je to... sploh ni tezko.. sem ze to delal..

cashy
Novinec

Napisal/-a cashy To jun 28, 2011 7:30 am

v avtomobilski mehaniki sem tako zelen, da si skoraj ne bi upal tikat nič na avtu...res pa je, da s takim mišljenjem keš kar leti od mene k mehanikom oops bom pa vseeno pogledal, če se kaj dobi na kakem odpadu al pa na avto.net

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Napisal/-a Kegl To jun 28, 2011 10:45 am

sej ni nč težkega...daš dol vratno tapeto, ki je prišravfana s parimi šravfi, šipa je pa tut pritrjena gor na vodilu (gor/dol) in jo daš dol pa novo šipo gor in to je to...pol pa tapeto nazaj :D

klekej
Novinec

Napisal/-a klekej To jun 28, 2011 2:34 pm

Ja kaj pa lim? Vetrobran ni samo na parih šraufkih! Lim je pa tako drag, da nevem, če se splača doma delat.

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL To jun 28, 2011 2:44 pm

klemen_ je napisal/-a:Ja kaj pa lim? Vetrobran ni samo na parih šraufkih! Lim je pa tako drag, da nevem, če se splača doma delat.

preberi si najprej o čem se gre zadeva nazadnje (sovoznikovo stransko steklo)
;)

ColdMan87
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ColdMan87 To jun 28, 2011 10:11 pm

klemen_ je napisal/-a:Ja kaj pa lim? Vetrobran ni samo na parih šraufkih! Lim je pa tako drag, da nevem, če se splača doma delat.

Pa tud lepilo ni tak drago...komplet za menjavo enega stekla pride 28€ pri novomatu če se ne motim

GranDuke_JK
Novinec

Napisal/-a GranDuke_JK Sr jun 29, 2011 12:59 pm

Mah, jaz sem dal navaden silikonski kit. 3€, je pa res da prvi teden po menjavi ni bilo za sedet v avtu ker je ta kislina tok smrdela.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 8 gostov