AgitatoR je napisal/-a:S kakšnim kladvom pa ?
400g ?
Rabiš kar 10 kg in več macolo pa fajn užgeš parkrat gor in ma da spusti. Je pa za pogledat pol kaj je na stvari.
Nepoznavalec je napisal/-a:AgitatoR je napisal/-a:S kakšnim kladvom pa ?
400g ?
Rabiš kar 10 kg in več macolo pa fajn užgeš parkrat gor in ma da spusti. Je pa za pogledat pol kaj je na stvari.
Nepoznavalec je napisal/-a:AgitatoR je napisal/-a:S kakšnim kladvom pa ?
400g ?
Kladivo res ni bilo ravno veliko, bom dobil večjega. In kam naj udarim? Ter kako močno? Se bojim, da slučajno ne bom kaj poškodoval...
Nepoznavalec je napisal/-a:Pozdravljeni!
Pred približno enim mesecem sem avto parkiral na terenu, ki je visel v levo. Kot vedno sem ga pustil v prvi prestavi in do konca zategnil ročno zavoro. Ko sem se po štirih dneh hotel odpeljati, sta bile zadnji dve kolesi popolnoma blokirani, kljub temu, da sem popustil ročno zavoro. Najprej smo avto poskušali spraviti v pogon tako, da ga pod višjimi obrati premaknemo, vendar nam ni uspelo. Obe kolesi sta bili popolnoma blokirani in se nista premaknili niti za milimeter, kljub temu da se je avto premaknil za meter ali dva. Avto: renault megane 1,6, letnik 2000. Zadevo smo rešili tako, da smo ga na obeh straneh dvignili z dvigalko, nakar se je slišal en pok in zavora je popustila (gre za bobničaste zavore zadaj). Isto smo naredili še na drugi strani in problem je bil rešen.
Danes je prišlo do podobne težave. Avto je bil 5 dni parkiran na popolnoma ravnem terenu, ročna zavora pa ni bila zategnjena niti za en zob. Ko sem se poskušal odpeljati (avto je parkiran tako, da ga moram prvo premakniti vzvratno in šele nato naprej) je bilo zadnje levo kolo ponovno blokirano. Avto se je sicer dal premikati, vendar zelo na silo (kolo se je vrtelo). Snel sem kolo in boben našprical z enim mazilom, ki je narejeno posebej za zavore. Zadeva ni pomagala. Potem sem boben še našprical z WD-jem in s kladivom sem z vseh strani udarjal po bobnu, vendar ni pomagalo. Sedaj je situacija takšna, da avto sicer lahko premikam (dejansko je občutek pri speljevanju skoraj popolnoma normalen, speljem lahko s praktično normalnimi obrati), vendar se sliši kovinski zvok, še posebej, ko se zelo počasi premikam. Poskušal sem tudi to, da do konca zategnem ročno in jo popustim, vendar ne pomaga. Prav tako ročna zavora prime normalno (občutek, ko jo zategnem, ni nič drugačen kot prej), v primeru, da jo zategnem do konca se kolesi ne premakneta, avto pa se (parkiran je na makadamu).
Sedaj me zanima, kaj naj še naredim? Ker trenutno ne živim v svojem mestu, ne poznam nobenega mojstra, ki bi zadevo lahko pregledal "na terenu", do najbližnjega pa je približno 40 km. Kaj torej narediti, da bo zavora popustila? Naj reskiram in se odpeljem do mojstra ali naj koga pokličem, da mi pride to pogledat, ali pa naj še sam kaj naredim?
Se opravičujem za dolg post, vendar sem z živci počasi na robu...
Hvala!
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov