tdk je napisal/-a:Dobro jutro!
Pred cca. 20 min sem dolil nafto v rezervoar. Indikator nivoja goriva je kazal nekaj malega manj kot 1/4 goriva v tanku; dolil sem do konca(tako kot vedno).Znesek nekaj malega manj kot 60 evrov. In ko se odpeljem čez 1-2 km opazim,da se kazalec nivoja goriva sploh ni premaknil;ostal je tam,kjer je bil pred tankanjem.Se peljem enih 8km;avto ugasnem,kazalec se spusti na položaj praznega tanka(kot vedno ob ugasnjenem motorju);avto ponovno prižgem, se dvigne do položaja,kjer je bil prej;torej pod 1/4.
In sedaj?Avto je v garanciji do novembra letos,laguna GT; do sedaj tega nisem opazil oz. ni bilo.Tankal sem do polnega rezervoarja;roćnik ali pištola je štrcnil,da je rezervoar poln;sem stisnil še ene parkrat,štrcka v ročniku-torej vse normalno.
če nebo OK,peljem jutri avto na pooblaščeni servis,je zatajil plovek v rezervoarju?lahko sploh naredim kaj sam?Gorivo sem sigurno dolil do max..WTF??
ali pa morda kakšna čarovnija ker sem po več kot letu dni končno spet tankal v SLO???(malo heca)
lp tdk
tdk je napisal/-a:Sedaj je zopet vse normalno.Bom pazil naslednje dni;če bo kaj narobe pride na vrsto servis;garancija.
lp tdk
tristan01 je napisal/-a:tdk je napisal/-a:Sedaj je zopet vse normalno.Bom pazil naslednje dni;če bo kaj narobe pride na vrsto servis;garancija.
lp tdk
Glede da govorimo o novem vozilu imaš tudi potovalni računalnik. Kakšen doseg ti pokaže po tankanju? Se podatki v BC kaj spremenijo. Lahko da je zadeva povsem mehanska in je zatajil plovec, lahko pa da je kaj narobe s števcem. V servisnem/testnem načinu ti BC celo izpiše količino goriva v rezervoarju, bi bilo zanimivo vedeti ali se BC odzove na novo količino goriva.
Vsekakor je avtomobil nov in naj rešijo to na servisu.
LP Tristan01
tdk je napisal/-a:tristan01 je napisal/-a:tdk je napisal/-a:Sedaj je zopet vse normalno.Bom pazil naslednje dni;če bo kaj narobe pride na vrsto servis;garancija.
lp tdk
Glede da govorimo o novem vozilu imaš tudi potovalni računalnik. Kakšen doseg ti pokaže po tankanju? Se podatki v BC kaj spremenijo. Lahko da je zadeva povsem mehanska in je zatajil plovec, lahko pa da je kaj narobe s števcem. V servisnem/testnem načinu ti BC celo izpiše količino goriva v rezervoarju, bi bilo zanimivo vedeti ali se BC odzove na novo količino goriva.
Vsekakor je avtomobil nov in naj rešijo to na servisu.
LP Tristan01
BC-ja nisem po tankanju resetiral;bom pa to naredil sedaj.In spremljal kako se bo zadeva odvijala naprej.Če bo pa seveda karkoli narobe uveljvavljam garancijo.
lp tdk
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov